Majka trogodišnje djevojčice s Down sindromom progovara o životu s kromosomom viška

Tema današnje Pink parlaonice je život s kromosomom viška. Gošća u studiju je Larissa Porčić Filipaj, divna žena, majka i kraljica koja je prihvatila ovog kromosoma kao izazov i najboljeg frenda, te naučila prvo svoju obitelj i sebe samu, kako se nositi i živjeti sa svime time. I koliko god bilo teško – ne klonuti. Razni tečajevi, radionice, kao i sam rad s Laurom, donijeli su puno odricanja ali još više fantastičnih rezultata.

Kada smo dogovarale emisiju, ovako mi je rekla:

„Ne znam još koja će biti pitanja dok mi ne pošalješ ali bih voljela poslati poruku mamama da je svijet njihov bez obzira na poteškoće koje imaju sa djecom (ako imaju dijete sa posebnim potrebama). Vjeruj mi nije lako i gubiš sebe… Živiš samo da ti dijete bude bolje i prestaneš sanjati i željeti, a o ambicijama da i ne govorim. Tako da eto, ima nas koje ne damo da nas to preuzme nego pokušavamo i imati nešto i za sebe, a sve je u biti isprepleteno. Želim odaslati poruku da nikad ne odustaješ od svojih snova samo ih malo preformuliraš.“ Larisa Porčić Filipaj, majka trogodišnje djevojčice Laure s DS

I ja bih se složila s time! Ti si u tome uspjela Larissa! Imaš moj naklon. A poruku si odaslala, budi sigurna u to! I to činiš svakim danom!

Cijelu emisiju, koja će vam rastopiti srce,  poslušajte na linku: 

Ivana Grabar & Larisa Porčić Filipaj

Radijska Pink parlaonica emitira se svaku srijedu u 12:15 sati na Radio Korzo 98,4 FM ili putem live stream-a na www.radiokorzo.hr Urednica & voditeljica emisije je Ivana Grabar, autorica dvije knjige & kolumnistica.

Kontakti:

  • Teskt, video & emisija: Pink Pen j.d.o.o. / *Sva prava pridržana!