Women’s Weekend otvara važne teme i najavljuje odličnu zabavu uz Matiju Cveka

Konferencija koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena

Samo dva tjedna nas dijele od drugog izdanja Women’s Weekenda, konferencije koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena u regiji i svijetu. Kako odgajati djevojčice i dječake na Balkanu, zašto žene vladaju komunikacijskom industrijom, dok je tehnološka industrija još uvijek “muška”, koliko je važan networking, mogu li žene uspješno balansirati privatni i poslovni život te što znači biti žena liderica, samo su neke od tema programa objavljenog na web stranici Women’s Weekenda. Fokus će biti na temama ključnima za žene u suvremenom društvu – od poslovne ravnopravnosti, financijske pismenosti i samostalnosti, liderstva do osobnog razvoja.

Na konferenciji koja će se održati od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci, sudionici će imati priliku sudjelovati u raspravama i predavanjima koja će pružiti inspiraciju i otvoriti teme važne za svakodnevni život.

Žene u biznisu

Zašto nema više žena na vodećim pozicijama? Zašto su žene manje plaćene od svojih muških kolega na istim pozicijama? Zašto žene sporije napreduju od muškaraca – to su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na panelu „Žene u biznisu“ na kojemu će sudjelovati Irena Weber, glavna direktorica HUPa, Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 i Helena Schmidt, partnerica u Odjelu poreza Deloitte. Zašto je pokret Me Too važan za ravnopravnost žena i kako je utjecao na perspektive novih generacija bit će tema panela „GenZ & Me Too“ na kojem će glavnu riječ imati influencerica Nika Ilčić, glumica i aktivistica Milena Radulović i Nika Kovač, slovenska aktivistica, sociologinja i voditeljica Instituta 8. mart.

Tko sve stiže u Rijeku na drugi Women´s Weekend?

Uz inspirativnu Lisu Carmen Wang koja prvi put stiže u Hrvatsku i u Rijeci će podijeliti svoju priču i životne lekcije sažete u njezinom bestselleru Poslovna biblija Opako Sposobne, na Women’s Weekendu pričat će se o temama o kojima se još uvijek ne govori dovoljno glasno. Otvorena panel rasprava očekuje se na panelu Let’s talk about sex, dok će o izazovima koje menopauza donosi ženama koje su u punom zamahu svoje karijere biti riječi na panelu “Buzz word menopauza – moje najbolje godine”, a o problematici menstrualnog siromaštva, koji je jedan od ključnih faktora koji šiti rodnu neravnopravnost, na panelu „V kao vagina“.

U Rijeku stiže i pjevačica i uspješna poduzetnica Maja Šuput koja će na panelu Mum, I’m a rich (Wo)man govoriti o svom poslovnom putu i razlozima zbog kojih je na Balkanu još uvijek tema da žene zarađuju! Na drugi Women’s Weekend dolaze i omiljene novinarke Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj, kao i menadžerica Anita Letica te voditeljice Barbara Kolar i Ida Prester, ali i sociolog Bruno Šimleša.

Konferencija posvećena osnaživanju žena i poticanju ravnopravnosti

Konferencija posvećena osnaživanju žena i poticanju ravnopravnosti, počinje u četvrtak, 7. ožujka, predavanjima u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Centra Europe Direct i Sveučilišta u Rijeci za koja će ulaz biti slobodan za sve posjetitelje. Naravno, na Women’s Weekendu ni ove godine neće nedostajati ni odlične zabave – već prvog dana za nezaboravno iskustvo na partyju otvorenja bit će zadužen Matija Cvek & Funkensteins.

Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme

Ne propustite biti dio tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu u Rijeci! Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, a cijeli program pronađite na linku. Sve informacije o Women’s Weekendu pratite na društvenim mrežama FB, IG i LinkedIn.

Pridružite nam se na Women’s Weekendu od 7. do 10. ožujka i budite dio pokreta koji slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena diljem Hrvatske, regije i svijeta!

  • Tekst i fotografije: PR Women´s Weekend
  • Pripremila: Ivana Grabar
  • Više info: Women’s Weekend
  • Program pronađite na linku