Ivana Grabar – PinkPen

Ivana Grabar rođena je Vinkovčanka. U rodnom gradu završava osnovnu i srednju školu, a nakon mature, 1990. god., seli se u Opatiju na fakultet. Sa (samo) 21 godinu udaje se za Opatijca, a s 22 godine postaje majka. 1999. godine zapošljava se na županijskoj televiziji i tu počinje njena dugogodišnja, medijska karijera u odjelu marketinga, prodaje i PR-a. U međuvremenu se razvela – što je i bio okidač za početak zapisivanja i pisanja.

Nakon četiri godine pisanja za sebe i svoju dušu, tek 2014. godine počinje pisati (javno) za regionalni lifestyle portal. Teme o kojima piše vezane su za odnose, veze … životne priče. Ivanu mediji često nazivaju „Hrvatska Carrie Bradshaw“ i/ili „Žuži nove generacije“.

Ivana Grabar je samosvjesna, pozitivna i odlučna žena sa stavom i ponosom koji se danas rijetko susreće. Svoje tekstove, za hrvatsko podneblje često intrigantne i tabuizirane, piše u prvom licu jednine. Ivana Grabar je kolumnistica, vlasnica portala www.pinkpen.com.hr  autorica dvije knjige, urednica i voditeljica radijske emisije “Pink parlaonica”, kao i predavanja i radionica pod istim nazivom.

Prva knjiga PINK PEN izašla je u srpnju 2015. godine. Ova knjiga, u samo nekoliko mjeseci, postaje apsolutni hit među ženama kako iz Hrvatske, tako i van granica. Knjiga Pink Pen bila je najprodavanija knjiga Riječkog sajma Bookfest za 2015. god., i među prodavanijim knjigama na Interliberu 2015.

Druga knjiga ŽIVOT MOŽE BITI LIJEP, izašla je krajem studenog 2016. i to uz pomoć čitatelja koji su kupovinom knjige u pretprodaji, sufinancirali njen izlazak. Knjiga “Život može biti lijep” vrlo je brzo sustigla autoričin prvijenac, kako po popularnosti i omiljenosti kod čitatelja, tako i po prodaji.

U studenom 2017. godine izlazi drugo izdanje knjige Pink Pen, a u prosincu Pink ženski planer “Spoznaj da si žena-to je tvoj moto”, s 53 inspirativna Ivanina citata unutar korica planera.

U rujnu 2018. godine izlazi drugo izdanje knjige “Život može biti lijep”, a u studenom novi planer “Sreća” za 2019. s novih 53 citata autorice.

Inače, Ivana je omiljena kolumnistica čije kolumne od 2014. godine, izlaze svaku srijedu. Sve Ivanine kolumne ili kako je često čitatelji nazivaju „Pink Pen Ivana Grabar“ nalaze se na Pink Pen portalu: http://pinkpen.com.hr/pink-pen/

Evo što o svojim knjigama kaže sama autorica:

„Prva knjiga „Pink Pen“ je o mom životu, razvodu, dizanju i padanju. Protkana je emocijama i zaista je posebna. Potiče na razmišljanje. Budi. Žene se ne odvajaju od nje. Druga knjiga “Život može biti lijep” je moja zrelost i odluka da mogu i zaslužujem bolje i više, da sam spremna ponovo voljeti, da želim učiti i rasti, napredovati. Druga knjiga je cijela moja filozofija života pretočena u tekst. Ona pokreće! Ona daje vjetar u krila i cijelo nebo za slobodan let!“

Uz to što je autorica dvije knjige i kolumnistica, Ivana je i event manager za modne projekte kao i za projekte namijenjene ženama. Do sada je organizirala pet gala modnih evenata za Grad Opatiju i Kastav.

Većina ljudi iz modne branše kao i novinari, pamtiti će je po gala projektu:

* Humanitarna modna revija za Dolinu konja, 2013. godine, koju je organizirala u hotelu Mozart-Opatija i to samo mjesec dana nakon tragedije i pogibije vlasnice ranča.

S ovim projektom vinula se vrlo visoko u ovaj modni svijet, pa je 2015. godine organizirala spektakularnu

* Modnu gala večer i program na terasi hotela Kvarner, a u sklopu Bečkog tjedna i Bečkog bala u Opatiji, rujan 2015. Bio je to prvi ovakav modni happening temeljen isključivo na klasičnoj glazbi.

Početkom 2016. godine, Ivana s partnericom Marijom Mažar, dobiva licencu za Izbor Miss PGŽ za Miss Hrvatske. Izbor dovodi ponovno u Opatiju, pod pokroviteljstvom Grada Opatije i organizira glamurozni:

* Izbor Miss PGŽ za Miss Hrvatske, travanj 2016. u Hotelu Royal Opatija, pod visokim pokroviteljstvom Grada Opatije

Idući projekt u srpnju 2016. bio je pravi izazov:

* Avangarda i neobična revija Zdola Neba Kastavskega na kastavskoj Crekvini projekt je kojeg je Ivana radila kao suorganizator i dio tima, a glavna i odgovorna za PR i komunikaciju sa medijima. Projekt je, nakon 4 godine postojanja, sa Ivanom i njenim timom (glazba, rasvjeta, poslovni savjeti i sugestije) podignut na vrlo visoku ljestvicu Grada Kastva i kastavskih obrtnika.

Budući da je Gala revija u sklopu Bečkog bala i Bečkog tjedna u Opatiji u 2015. godini oduševila, Ivana je i 2016. godine dobila povjerenje Grada Opatije i LC Opatije da ponovno, pod svojom palicom, organizira

* Humanitarni gala modni event u sklopu Bečkog bala i tjedna, u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, rujan 2016.

*Zabavni projekti povodom Dana žena: “Zaljubljena u sebe 1” 2015. godine, “Zaljubljena u sebe 2” 2016. godine, kao i “Woman In Pink” 2017. godine.

Ivana je svestrana, nasmijana, otvorena, direktna, miljenica žena ali i muškaraca – vidjet ćete je u ulozi voditeljice na pozornici, u ulozi kolumnistice, autorice knjige, ozbiljnog organizatora eventa, poslovnog partnera, medijskog djelatnika, u najozbiljnijoj ulozi majke, prijatelja, ljubiteljice životinja s velikom humanošću u srcu – i uvijek voljna pomoći slabijima i onima kojima je pomoć potrebna. Upravo iz toga razloga – humanosti i dobrote – koju sa svojim tekstovima izvlači i iz drugih ljudi, odlučila je pokrenuti akciju Ambasadora dobrog srca i motivirati ljude da pomažu jedni drugima.

Novi projekti #majicesporukama by Pink Pen Ivana Grabar

U  ljeto 2018. Ivana je na tržište lansirala svoju liniju majica te svoju kreativnost usmjerila u dobre projekte i stvari. Više o majicama na linku: http://pinkpen.com.hr/majice-s-porukama-by-pink-pen/

Povratak na radio – vlastita emisija talk show Pink parlaonica

U studenom 2018. Ivana Grabar se nakon 2 godine pauze vraća na radio kao urednik i voditelj vlastite autorske emisije Pink parlaonica. Više o emisiji na linku: http://pinkpen.com.hr/radijska-pink-parlaonica-by-ivana-grabar/

„Ja sam samo obična žena koja je sa svojih 40 godina života odlučila svoja znanja, iskustva, bol i suze, radosti i patnje, uspone i padove i sve ono što čini život ljepšim ili ružnijim, a tiče se odnosa žena i muškaraca, podijeliti s vama. Ja sam samo obična gradska cura koja nije puno tražila i koja u principu – dok se nije sama pobrinula za to – ništa nije niti dobila od života!
Imam savjete koje nisam nigdje pročitala nego sam ih, stjecajem okolnosti , stekla i isklesala sama na vlastitim greškama, na vlastitoj koži i iz vlastitog života. Moji su savjeti iz srca i iz vlastitog iskustva, iz najprivatnijeg dijela mog života i njima vam mogu samo pomoći. To mi je i želja – pomoći! “
Ivana Grabar
Ivana Grabar
Ivana Grabar
Ivana Grabar rođena je Vinkovčanka. U rodnom gradu završava osnovnu i srednju školu, a nakon mature, 1990. god., seli se u Opatiju na fakultet. Sa svojih (samo) 21 godinu udaje se za Opatijca, a s 22 godine postaje majka. 1999. godine zapošljava se na županijskoj televiziji i tu počinje njena dugogodišnja, medijska karijera u odjelu marketinga, prodaje i PR-a. U međuvremenu se razvela – što je i bio okidač za početak zapisivanja i pisanja.