Koji je vaš najdraži recept s koprivom?

SASTOJCI:

  • Kopriva
  • Luk (2glavice)
  • Češnjak (2-3 zrna)
  • Riža (2 šalice)
  • Bijelo vino
  • Medvjeđi luk
  • Mladi luk
  • Temeljac
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Svježe mljeveni papar
  • Parmezan
  • Maslac

POSTUPAK:

Na maslinovom ulju prodinstajte tanko narezani luk i češnjak dok ne povene. Luk tada izvadite te na preostaloj masnoći popržite rižu nekoliko minuta. Potom joj dodajte luk te podlijte bijelim vinom.

Ostatak obavezno popijte, da se ne pokvari 🙂

Rižu kuhajte po naputku te ju podlijevajte temeljcem. Ja sam koristila domaći kokošji temeljac. Posolite je i začinite svježe mljevenim paprom. Očišćene listove koprive blanširajte 1 min u kipućoj vodi te je stavite u ledenu vodu kako ne bi izgubila boju. Medvjeđi i mladi luk sitno nasjeckajte te dodajte riži. Kada je riža gotova umiješajte koprivu te kocku maslaca kako bi dobili kremastu teksturu. Po želji dodajte parmezana. Uživajte u koprivi, vikendu i proljeću!

Koji je vaš najdraži recept sa koprivom? Javite nam ili podijelite s nama fotku svog omiljenog  recepta!

Dobar tek!