Rekao mi je : “Ne znam zašto? Zašto svi muškarci u svojim radionicama, garažama, kamionima… imaju slike golih žena? Evo pitaj molim te nekog drugog, ja ti to ne mogu odgovoriti!” I evo ja pitam sve muškarce : “ZAŠTO GLEDATE TUĐE GOLE ŽENE KOJE NIKAD NEĆETE IMATI? NIJE LI TO JADNO?

Kolumnist na jedan dan: Marija G.

… Ma, javljam se…ne znam kako bih počela… Imam pitanje, možda je ovo što mene muči već bila neka tema, a ja nisam pročitala? Radi se o muško ženskim odnosima (a što drugo). Pitanje bih postavila svim ženama, a potom i muškarcima jer me jako zanima mišljenje drugih, čisto da vidim pretjerujem li u svojim reakcijama i jesam li dobro shvatila.

Negdje prije pričamo tako ja i moj čovjek i kaže on meni kako su bili na kavi njih trojica i kako je jedan od njih u nekom trenutku izvadio mobitel da bi im pokazao profil “sponzoruše, cajkare, kurabe…” da sad ne nabrajam dalje, shvatili ste, te kako je počeo bacati komentare i pretjerivati, ponašati se kao neki napaljeni balavac, te kako je njima dvojici bilo neugodno. Jedan od njih je odgovorio kako ga ne zanima jer je oženjen i uopće ne želi ništa komentirati, a ovaj moj je rekao nešto u smislu da bude kulturan i neka prestane.

Tri dana poslije, ne dao mi vrag mira, bacim oko ne njegov mobitel i opazim kako se u jednom msng  prozorčiću u razgovoru s petim kolegom s posla, spominje neko žensko ime, i gle čuda, radi se o onoj istoj sa slike i one kave.

Znači, tebi ona danima nije izašla iz glave, tobože te ne zanima, a zapamtio si i kako se zove i još imaš potrebu to sa nekim podijeliti jer si pod dojmom i htio bi da i drugi to dožive!!?

Ne moram reći da je žena savršeno božanstveno građena, lijepa, provokativna, seksi, izazovna i skoro pa gola na svakoj fotografiji, ima 10 tisuća sljedbenika te sigurno još toliko onih koji je ne smiju pratiti, lajkati, komentirati, već to rade preko msng ili na kavama.

Moje pitanje ženama je :“KAKO VI NA TO GLEDATE I KAKO SE OSJEĆATE ?”

Ja znam da mi (odrasle) žene, ne dijelimo profile zgodnih polugolih frajera, ne uzdišemo i ne mislimo o njima danima, ne pratimo, ne lajkamo, ne maštamo. Ako vidim, vidim, pogledam i u slijedećem trenutku zaboravim.

Da ne bi bilo zabune, ja živim u ovom stoljeću, apsolutno razumijem “filmiće za odrasle”, jer su svrsi shodni i nečemu služe, da tako kažem. Nemam ništa protiv toga.

Ovo o čemu ja gorem pišem i navodim je nešto sasvim drugo. Razumijete li me? Ja mogu reći kako sam se ja osjećala. Grozno, eto jednostavno grozno! I da sam odlučila to prešutjeti i zadržati u sebi, ne bi mogla, jer je taj grozan osjećaj izlazio van na sve pore i naravno da je čovjek odmah primjetio da nešto sa mnom nije u redu.

Naravno da je nastala svađa, naravno da sam ga suočila sa hrpom pitanja i da se još uvijek borim razumjeti tu njihovu glupu potrebu. Nisi sam, imaš nekoga tko ti sve pruža, volimo se, sretni smo, čemu to? U tom trenutku ja jedino mogu pomisliti da ti nisam dovoljna, da trebaš nešto više, bolje…

Rekao mi je : “Ne znam zašto? Zašto svi muškarci u svojim radionicama, garažama, kamionima itd. imaju slike golih žena? Evo pitaj molim te nekog drugog, ja ti to ne mogu odgovoriti!”

I ja evo pitam sve muškarce : “ZAŠTO GLEDATE TUĐE GOLE ŽENE KOJE NIKAD NEĆETE IMATI? NIJE LI  TO JADNO? U redu ako ste samci i to vas zabavlja, ali ako imate pored sebe voljenu ženu, i znate (ako znate) da će je to povrijediti, zašto to onda radite?

U redu je pogledati nešto što ti je, hajmo reći nametnuto, nećeš valjda zažmiriti ili okrenuti glavu, ali potajno  se napaljivati na druge zgodne žene… Meni je to ponižavajuće, jer iako izgledam odlično (kažu), u ovakvim trenucima, moje samopouzdanje pada na nulu i osjećam se loše. Jaako loše! :(

  • Tekst: Marija G.
  • Pripremila: Ivana Grabar
  • Foto: Pink Pen