Zdrava i fina. Možemo li više očekivati od juhe?

Obožavam juhe. Kada bih morala odabrati najdražu ova juha bi, uz domaću kokošju juhu, stajala na prvom mjestu. Često ju pripremam i ponekad jedem za doručak. Da, dobro ste čuli. Veliki sam juholjubac i katkad dan volim započeti upravo na žlicu! Ova juhica je idealanlna u sva godišnja doba, kao vikend napitak za ljetno popodne na kauču, uz omiljeni film ili pak mamurluk. Budi.. 🙂

Vrlo je jednostavna i brza za pripremu. Bogata je raznovrsnim nutrijentima, vitaminom C te obiluje likopenom. Nakon blagdanskog pretjerivanja ova zdrava juha u potpunosti će zadovoljiti vaša nepca.

Zdrava i fina. Možemo li više očekivati od juhe?

Ako ju još niste isprobali ne gubite vrijeme već krenite!

SASTOJCI:

  • 500 g zrelih rajčica
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • Žlica šećera
  • Grančica sviježeg origana
  • Šaka sviježeg bosiljka
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • 100 ml vode
  • 1 dcl crnog vina

POSTUPAK:

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Oprane rajčice i očišćeni luk razrežite na četvrtine. Dodajte očišćeni češnjak. Sve posložite u lim, začinite solju, paprom, origanom te sve skupa nauljite. Pecite 30-40 min.

Pečeno povrće, sviježi bosiljak i crno vino stavite u zdijelu te usitnite štapnim mikserom. Dodajte vode ovisno o željenoj gustoći te kuhajte nekoliko minuta.

Uz juhu poslužite prepečeni kruh, te ju dodatno ukrasite listićima svježeg bosiljka.

Dobar tek 🙂