Potisnuti osjećaji dovode do pucanja po šavovima

Od malena nas uče da ne pokazujemo emocije: Nemoj plakati, sram te bilo! Pa, dečki ne plaču! Kasnije, kada nam je teško: sakrij suze – jer su one znak slabosti. Ne prepiri se s drugima, povuci se, pusti… Progutaj uvrede… Poniženja. Ne zamjeraj se šefu i ne govori što misliš i osjećaš… Probleme i brige s partnerom guraj pod tepih – ne svađaj se.. Pusti.. I gutaj, gutaj… I onda nas mašina svakodnevice melje… melje..

Kada bismo imali nekakvu spravu putem koje bi mogli vidjeti što se sve događa u našem tijelu kada smo sretni, dobro raspoloženi, opušteni i odmorni, zadovoljni sobom i životom, bez akumuliranih emocija, frustracija…… Isto tako, kako izgleda to naše tijelo kad je tužno, pod stresom, kada se riječi i emocije koje želimo izustiti ili pokazati zatome, kao i osmijeh ili progutane suze koje nosimo negdje duboko potisnute u sebi.. Ta sprava pokazala bi nam puno toga i zasigurno bi nas zamislila, a možda čak i prestrašila.

Ne potiskujte emocije… Potisnuti osjećaji dovode do pucanja po šavovima.

Cijelu emisiju poslušajte u videu. Gošća je Iva Mladenić Radošević, certificirani terapeut brze transformacije, certificirani hipnoterapeut.