Predstavu „Posljednja Večernja“ u izvedbi originalne postave Večernje škole u svega 4 mjeseca pogledalo je više od 20 tisuća ljudi! Time je ova urnebesna predstava postala prava rekorderka po popularnosti i posjećenosti u tako kratkom roku, a nakon rasprodanih sportskih dvorana širom Hrvatske, predstava 16. lipnja stiže u Opatiju, na Ljetnu pozornicu, s početkom u 20,59h.

Velika turneja predstave „Posljednja Večernja“ ujedno je i oproštajna turneja Večernje škole, pa je tako stvarno i posljednja prilika za sve fanove Večernje škole da uživo dožive ovu sjajnu ekipu glumaca u školskim klupama i u kultnim ulogama koje su im obilježile živote i karijeru.

Profesor Maksimilijan Jure Kučina (Željko Pervan) i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) nedavno su gostovali i u Zagrebu, gdje su do posljednjeg mjesta rasprodali Cibonu. Nikada ni jedna predstava u Hrvatskoj nije zaigrala u dvorani veličine zagrebačke Cibone, niti je okupila toliki broj posjetitelja kao što je slučaj bio s predstavom “Posljednja Večernja”. U Ciboni su junaci Večernje škole dočekani i ispraćeni stajaćim ovacijama čak 5 tisuća fanova koliko ih je došlo
pogledati predstavu.

Inače, oproštajna turneja s predstavom „Posljednja Večernja“ započela je još u veljači u Slavonskom Brodu. U međuvremenu su dečki već obišli Čakovec, Rijeku, Osijek, Karlovac, Zadar, Split, Koprivnicu, Vukovar, Požegu, Našice, Šibenik, Zagreb i Ivanić Grad, pa svratili u Mostar, Sarajevo i druge gradove u Hrvatskoj i regiji. U ovom dijelu turneje, prije Opatije, dečki stižu 7. lipnja u Pulu i 9. lipnja u Zabok.

Vijest da su se junaci Večernje škole ponovno okupili nakon gotovo 15 godina zaista je odjeknula među brojnim fanovima ovog dugovječnog humorističnog serijala, a Željko Pervan je više puta javno potvrdio da je ovo uistinu posljednja turneja Večernje škole.

Rasprodane sportske dvorane, euforična publika, neočekivani gosti i neponovljivo dobra atmosfera obilježili su ama baš svako gostovanje „Posljednje Večernje“ u svim gradovima u kojima je predstava gostovala, pa upravo takvu atmosferu možemo očekivati i na opatijskoj Ljetnoj pozornici!

Ulaznice za „Posljednju Večernju“ mogu se kupiti u sustavu Eventima i na svim prodajnim mjestima u Eventimovoj mreži.

U Opatiji, ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu Tisak Media Opatija Ulica Maršala Tita 103 i Festival Opatija – ured, Zert b.b.

  • Tekst i fotografije: PR KD media pro
  • Pripremila: Ivana Grabar