Mjesec su neki naši prošli životi. Mjesec je hranjenje, bivanje, rađanje, sve mijene koje sa sobom nosi život svakog od nas smrtnika. Sunce u nama predstavlja besmrtni, božanski princip. Nepresušni izvor hrane.

Astrološki, sigurnost vezana je za poziciju Mjeseca u horoskopu. Njegova pozicija u znaku pokazat će na koji način je moguće zadovoljiti potrebu za sigurnošću neke osobe, kuća u kojoj se nalazi govori na kojem području života joj je sigurnost potrebna, a aspekti koje Mjesec ima pokazat je li ta doista potreba zadovoljena ili ne.

Napeti aspekti prema Mjesecu govore o frustracijama, osjećaju nesigurnosti, nestabilnosti koji prate rano razdoblje razvoja, a često i kasnije u životu takvi ljudi nesvjesno očekuju slična iskustva te po ih nažalost po inerciji i opet nesvjesno i odabiru.

Psihologija kaže kako oni koji odrastaju u nesigurnim okolnostima kasnije cijeli život pokušavaju u životu uspostaviti kontrolu nad onime što im se događa ili si stvoriti osjećaj sigurnosti. Manje ili više uspješno. Netko će pokušati kontrolirati svoje emocije, netko svoje tijelo, a netko će novcem htjeti izliječiti sve i biti uvjeren kako će mu novac donijeti sreću, status, poštovanje, ljubav, sigurnost.

Mjesec je sam po sebi nekompletan princip. Potrebno mu je ispunjenje. Mjesec nema vlastitog izvora svjetlosti i topline. Zato ima Sunce.

U prijevodu to znači da razvojem samopouzdanja, srčanosti, hrabrosti (sve solarne karakteristike) dajemo više svjetlosti svom životu. Što znači da dajemo više svjetlosti i svom Mjesecu. Pa smo manje nesigurni.

A Sunce nema baš previše veze s materijom. Ima veze s duhom i duhovnošću. Ima veze s jedinstvenošću. Ima veze s ispunjavanjem svrhe onoga radi čega smo došli na ovaj svijet.

Mjesec su neki naši prošli životi. Mjesec je hranjenje, bivanje, rađanje, sve mijene koje sa sobom nosi život svakog od nas smrtnika. Sunce u nama predstavlja besmrtni, božanski princip. Nepresušni izvor hrane (ili prane).