Duboko udahnite, izdahnite, opustite se. Nije sve tako crno kao što izgleda

Koja strašna riječ. Vjerojatno ne bih ni pisala ovaj tekst da me nisu zamolili da napišem jedan drugi tekst ležernijeg sadržaja pa umjesto da krenem s ležernim tekstom krenut ću, barem za sebe, s ovim malo ‘težim’.
Izolacija, karantena, kako god je nazvali ne budi u nama pozitivne osjećaje. U današnjem svijetu u kojem smo navikli da nam je sve dostupno i to onda kada želimo, biti sputan, zatvoren, ograničen na bilo koji način je prilično neprihvatljivo. Ali kao što kažu sila boga ne pita. Pa smo se našli u izolaciji koju svatko od nas doživljava na drugačiji način.
Koji dio astrološke karte simbolizira izolaciju prilično je jasno. Riječ je o dvanaestom, posljednjem polju horoskopa. U to polje slijevaju se iskustva iz svih prethodnih polja. U astrologiji, polja ili kuće su pozornice na kojima se odvija predstava našeg života. A u jednom trenutku toj predstavi mora doći kraj. E upravo taj kraj je dvanaesto polje. U njemu moramo zastati, smiriti se, pogledati u sebe i odlučiti kako dalje. Jer… svaki je kraj klica novog početka. I o tome u ovom trenutku trebamo razmisliti i razmišljati.
Svi mi prethodnih nekoliko godina živjeli smo ubrzanim tempom u kojem nismo stizali zapravo ni stati niti odmoriti se, a kamoli zapitati se tko smo i što zapravo želimo sa svojim životima. Nosila nas je struja kojoj smo se manje ili više uspješno prilagođavali kako bismo uspjeli ispuniti sve svoje obaveze, ponekad i neku svoju želju. I tako nakon godina pa i desetljeća tog tempa sve je stalo. I što sad?
No da se vratim na dvanaesto polje. Dvanaesto polje kojim prirodno vlada znak Riba svojevrsna je kaša koja se kovitla sve dok se iz nje ne stvori nešto novo. U tom procesu neke stvari će se reducirati i nestati, neke nove će se stvoriti. Međutim, da bi taj proces protekao kako treba, potrebna je izolacija koja će osigurati da svi osjetljivi sadržaji jednostavno ne ishlape i ne nestanu nego da pridonesu kvaliteti cijelog procesa.
“Izolaciju uglavnom ne volimo. U izolaciji moramo se umiriti, utišati, pogledati u sebe, a to je ono što većina nas ne voli.” 
Tijekom tog procesa na površinu će izaći sadržaji koji u uobičajenim okolnostima prilično uspješno potiskujemo i stavljamo ‘pod tepih’. To je onaj dio koji je neugodan no ne nužno i loš. Ako se umirimo i dovoljno smo strpljivi pronaći ćemo i blaga koje su bila zatrpana ispod zapravo nevažnih i prolaznih stvari za koje smo se grčevito držali, a nisu davali istinski sadržaj našem životu.
Izolacija je period za veliko unutrašnje (može i vanjsko ako baš inzistirate) čišćenje. I zato, dajte si vremena. Duboko udahnite, izdahnite, opustite se. Sve nije tako crno kao što izgleda. I shvatite ovo vrijeme kao dragocjenu priliku da presložite svoj život, svoje prioritete, da shvatite što doista želite i kako možete postići to što želite.
Jer, nakon što završi izolacija, spremni ste za novi život, za početak novog moćnog ciklusa. Baš poput Ovna (prirodnog vladara prvog polja) koji svojim rogovima cilja u sve zidove ovog svijeta kako bi probio izlaz za novi život i otvorio si nove mogućnosti.

Autor teksta: Karin Baloh Martić, psihološki astrolog