O da. I ona može krenuti unatrag odnosno to se nama tako s majčice zemlje čini. A kako je u pitanju Venera, vladarica svega lijepoga i skladnoga, zaštitnica ljubavi i ljubavnika, ali i naših novčanika, svakako će vas zanimati koji savjet u vezi s tim, je li?

Za početak, period u kojem će se Venera kretati retrogradno (čitaj unazad) počinje 06.03. i završava 15.04. kada će se sve vratiti u uobičajenu kolotečinu.

Pa što je to na što trebamo paziti, što trebamo izbjegavati, a što bi bilo dobro da napravimo?

Razdoblje retrogradne Venere prvenstveno je preispitivanje vašeg samopouzdanja, vaših životnih vrijednosti, vaših bliskih odnosa. Ovo vrijeme kad se trebate dublje zagledati u sebe, razmisliti živite li u skladu s vlastitim uvjerenjima ili ste posve u opreci s onim što vam je doista važno.

Vaši ljubavni odnosi mogu se naći na kušnji no to nije razlog da povlačite radikalne poteze,  razmislite što biste mogli popraviti i promijeniti kako biste popravili situaciju. Međutim, ovo nije vrijeme za početak novih veza osim ako niste pobornik ‘mačka u vreći’.

Ono što bi vam se na početku moglo čini kao ljubav vašeg života prije bi moglo biti avantura koja bi vas mogla skupo koštati (i emotivno i financijski). S druge strane, oni više avanturistički nastrojeni mogli bi završiti u čvrstom zagrljaju s nekim s kim to uopće nisu planirali. Dakle, pamet u glavu!

Venera je povezana s načinom na koji doživljavamo lijepo u sebi i oko sebe. Jedna od preokupacija tijekom njezinog kretanja unatrag može vam biti i promjena imidža – frizure, šminke, načina odijevanja.

Pričekajte.

Ono što vam se sad čini kao fantastična ideja koja će izazvati divljenje vaše okoline može se pokazati kao totalni fijasko. Listajte časopise, posavjetujte se s vašim frizerom, ali drastične poteze napravite – ako baš budete i dalje sigurni da ih želite napraviti – kad ovaj period prođe – dakle, poslije 15.04.

Ima nekih stvari koje je poželjno napraviti tijekom ovog razdoblja. U pitanju su konkretni i korisni potezi. Na primjer, možete otići u svoju banku i zatražiti promjenu uvjeta kreditiranja – prilično je izvjesno da ćete vodu navesti na svoj mlin. Također, ovo je vrijeme kada napokon možete privesti kraju dugotrajne sudske sporove koje se tiču imovinskih i financijskih pitanja.

A ako niste zadovoljni sa svojim pravnim zastupnikom, ovo je dobar trenutak da nađete nekog tko će bolje zastupati vaše interese.

Venera u svom retrogradnom kretanju prolazi kroz Ovna i Ribe pa će njezino djelovanje najviše osjetiti upravo pripadnici ovih znakova.

A pred sve nas postavlja se pitanje – kako uspostaviti ravnotežu između ljubavi prema sebi koja može prijeći u sebičnost (Venera u Ovnu) i ljubavi za druge radi koje smo spremni pogaziti sebe (Venera u Ribama).

Tekst: KARIN BALOH MARTIĆ

Kontakt: ASTRODROM

Najava: POČETNI TEČAJ PSIHOLOŠKE ASTROLOGIJE 

Ovaj tečaj namijenjen je onima koji se prvi put susreću s astrologijom, ali i onima koji nisu imali priliku sistematizirano usvajati astrološko znanje, osobito iz područja psihološke astrologije.

Početni tečaj psihološke astrologije obuhvaća:

  • uvod u astrologiju kao znanost i umjetnost
  • povijest astrologije
  • upoznavanje s osnovama natalne astrologije: znakovima Zodijaka, planetima Sunčevog sistema, planetarnim aspektima i astrološkim kućama
  • uvod u interpretaciju natalnog horoskopa
  • osnovno upoznavanje s vlastitim natalnim horoskopom i kako ga uklopiti u svakidašnju realnost
  • izračunavanje i ispis natalnog horoskopa

Tečaj je opsega 40 školskih sati.
Informacije: