Jednom prilikom rekao mi je prijatelj: „Vas žene neću nikada skužiti! Ali baš nikad!! Niti vas niti vaše ženske emocije! Vrtite poseban film u glavi!“ Međutim, ne slažem se s njim (u potpunosti). Znam da nismo (ponekad) jednostavne za shvatiti, znam da nije baš lako „doprijeti“ do nas i našeg mozga, ali vjerujte… Mi smo samo žene! A žene su – žene!

Muškarcima su žene pojam maštanja i snova. Muškarcima su žene sinonim za fizičku strast i „objekt“ za zavođenje. Muškarcima su žene centar svijeta i najčešće pričaju o nama (ako zanemarimo  nogomet, automobile i druženje s prijateljima). Jebiga, samim time što imamo guzu, cice i „onu stvar“ – zauzimamo posebnu pozornost u njihovim glavama (i onoj gornjoj i posebno u onoj donjoj)!

Nas žene odmalena uče da budemo ŽENE i da se tako ponašamo: „ŽENSKI“!

Znači, roditelji nas od malena uče da budemo dobre, lijepe, pametne, nježne,  vrijedne… Pripremaju nas da budemo majke, kućanice, supruge… Igramo se s lutkicama i plastičnim padelicama, oblače nas u suknjice, uređuju nam kosu kopčama i mašnicama, oblače nam hulahopke i lijepe cipelice, lakiraju nam noktiće… Nama ženama je odmalena dozvoljeno plakati kada god to poželimo, dok se dečkima uredno tumači kako „ne smiju plakati jer to samo curice rade!!“ Od starta, nas djevojčice-žene i njih dečke-muškarce, odvajaju na nježniji i jači spol. Da ne bi bilo zabune, mi smo žene onaj nježniji – logično, dok bi muškarci trebali biti onaj snažniji / jači spol. Tako bi trebalo biti! Tako legenda kaže 😉

Kada iz curice izrastu u ženu, mi – žene – i dalje želimo biti lijepe i uređene. I dalje nosimo suknjice i lijepe cipelice.. I dalje smo nježne i dobre, slatke! Ponašamo se ženski – jer smo tako odgajane!

Muškarci vole vidjeti lijepu i dotjeranu ženu! Što je ljepša i više drži do sebe – to je „napetija“ riba! Muškarci ne mogu niti izračunati koliko žene troše na uljepšavanje: na frizerku, kozmetičarku, pedikerku, na depilacije, nokte, trepavice, obrve … Koliko para ode na krpice,  parfeme, nakit… Dečki nemaju pojma!! Oni se samo otuširaju, obriju, zageliraju kosu, namirišu i odmah su zgodni! Nama treba dati neki dodatni bonus na plaću ili poticaj iz Europskog fonda za sve ove silne tretmane uljepšavanja!! To treba cijeniti definitivno i podržavati  što toliko trošimo na uređivanje, a ne nam prigovarati!! Mi žene volimo biti dotjerane i lijepe u svakom trenutku! Jbga!! Tako su nas učili od malena! Ne možemo protiv sebe.

Pravi dokaz ovisnosti ženskog dotjerivanja su wc-i u klubovima i kafićima vikendom uvečer! Gdje je gužva? Pa, uvijek ispred i u ženskom wc-u gdje se okuplja horda žena. Logično! Muškarci u WC ulaze i izlaze (poneki operu ruke – većina njih i ne)! Za razliku od njih, mi žene imamo male rituale u tim ženskim wc-ima! Šminkamo se, parfumiramo, popravljamo frizure, radimo selfije, namještamo odjeću i tome slično. Mi žene u svojim torbicama imamo sve potrebne alate za uljepšavanje! Te naše ženske torbe nalik su onoj super ruksak od Sport Billy-ja, brate mili 🙂

Zašto se žene toliko riktaju? Pa zato što smo tako naučene, zato što to volimo i što nam je to normalano! Naravno, sve to dotjerivanje radimo zbog sebe, da bi se osjećale dobro i bile lijepe, ali i zbog vas – muškaraca!  Zašto? Pa, da vam se svidimo!

Uz to što želimo biti lijepe, želimo uz sebe imati kvalitetnog muškarca! Ne šonju nego muškarca!  Želimo onaj snažniji / jači spol i oslonac u životu! Dakle,  želimo muškarčinu,  odnosno partnera –  i to u pravom smislu te riječi!

Ne želimo frajera  koji će nas smotati i povaliti i više nam se nikada neće javiti! Ne želimo frajera koji će nas očarati svojim punim džepom, velikim automobilom ili još većim mišem, vjerujte mi, nama baš to i ne znači previše u životu. Mi želimo muškarca koji će nas voljeti i brinuti se za nas! Mi želimo sigurnost i povjerenje.

Želimo ljubav i normalnog, dobrog muškarca za sebe s kojim ćemo  jednog dana osnovati obitelj, izroditi djecu… Voljeti se zauvijek! Želimo onog koji će nam uvijek davati pažnju i nježnost kao i prvog dana. Želimo onog koji će nam dokazivati ljubav svaki dan – djelima! Želimo onog na kojega ćemo moći računati u svakom trenutku i osjećati se zaštićeno. Želimo onoga uz kojega ćemo osjećati sretno i ispunjeno!

Ne tražimo previše, zar ne? A muškarcima to i ne izgleda baš tako! Većina muškaraca za žene misle da su rospije! Zašto?

Pokažete nam ljubav i osvojite nas… Dobijete od nas sve ono što želite – dobijete nas u potpunosti.. Dobijete SVE!!! I onda…???? Onda se prestanete truditi i očekujete da ćemo vas i dalje voljeti isto onako kako smo vas voljele dok ste nam poklanjali svu pozornost i cijeloga sebe. Aaaa… Ne ide to tako sa ženama!

Žene žele ljubav i pažnju svaki dan! Žene žele onog muškarca kojeg ste joj pokazali dok ste je zavodili! E, pa nas TO pali!!

Kakvog muškarca žene žele?

Ako se žena dotjeruje i ulaže u sebe i svoj izgled, ako radi i bori se kako u karijeri tako i u životu  – logično je da će tražiti istog takvog frajera koji radi, zarađuje barem isto kao ona, drži do sebe i ima slične poglede na život! Sigurno neće završiti s onim koji ne drži do sebe i svog života i koji luta bez cilja! Za takve frajere normalne žene nemaju niti vremena, a bogme niti novaca! Svatko sebi traži barem približno-sličnog partnera sa približno-sličnim navikama i pogledima na život! E jbga! Ne kaže se uzalud: par para nađe! Bez uvrede bilo kome, ali smatram kako su ovo normalni stavovi!

Ne poštujem one đabalebaroše koji živote provode po kafićima i kladionicama, a nemaju iza sebe niti stalan posao niti ikakav realan plan u životu, a očekuju kako će završiti sa ženom koja je:

•    Em komad žene koja je malte´ne upravo sad sišla s modne piste
•    Em lijepa i fina
•    Em pametna i vrijedna
•    Em iz dobre familije

Brate moj, pa svako bi takvu! Što si ti napravio kako bi takvu  ženu osvojio? Lako je maštati, kreni raditi na sebi!

Sponzoruše

Često čujem kako dečki komentiraju da su cure sponzoruše. Hm… Pogledam tko to kaže i sve mi bude jasno. Obično su to oni frajeri koji pričaju kako su žene, koje ne žele biti s njima – sponzoruše – jer one traže samo one tipove koji imaju love!

Nisu one spozoruše, frajeru moj!! Ti si sponzoruša koji se želi priheftati na njen koliko-toliko posložen život! Ako je ona već „uložila“ u svoj život i u sebe da tako izgleda, znači da radi i da se jebeno trudi osigurati si kvalitetan život i budućnost i može si izabrati partnera kakvog poželi jer ima sve kvalitete. Možeš si maštati imati je, ali ne srati po njoj da je sponzoruša! Ona želi, u najmanju ruku, tipa koji je na njenom livelu! Tko je onda sponzoruša u ovoj priči!?

A i teorija o sponzorušama se mijenja. A pravi dokaz tome je slijedeća (sve više prisutna) pojava! U zadnje vrijeme sve češće možemo primijetiti žene koje su preuzele uloge muškaraca pa rade i zarađuju više od njih, voze bolje aute, imaju uspješnije karijere… Rađaju i odgajaju djecu same i cijeli teret života vuku bez muškarčeve pomoći.

Većina takvih žena su same, jer im je tako lakše kroz život, dok ove ostale (manje hrabrije) uz sebe šlepaju frajere koji ili uopće ne rade ili ne zarađuju dovoljno za život! Onda ih one uzdržavaju, hrane i oblače! Ti isti frajeri voze automobile od svojih cura i plaćaju piće njenim novcem.
Zato danas više ne vrijede nikakva pravila. Odgajane smo za jedno – a živimo nešto skroz drugo! Bajke koje su nam nekada davno pričali dok smo bile male – zaista više ne postoje… Prinčevi su izumrli kao dinosauri ili ih ima u tragovima…

Žene su emotivke. Imaju srce i dušu. Odmalena nas odgajaju kako nije sram pokazati emocije.. Zato mi nemamo blokada u pokazivanju emocija niti nije nas je sram zaplakati kada nam je teško i reći što nas muči.

Mi žene u srcu zauvijek ostajemo malene djevojčice. Koliko god izvana izgledamo „opako dobro“ što muškarce „pali“, u srcu smo plahe, nježne i sve želimo isto! U potrazi za „onim nečim“ često pogriješimo,  ali u konačnici završimo s onim s kojim se osjećamo najsigurnije i najvoljenije.

Što u konačnici žene žele?

Žene žele ljubav. Sigurnost. Iskrenost. Toplinu i nježnost. Emocije svaki dan. Brižnost i  zaštitu. Pomoć. Žene žele najboljeg prijatelja, ljubavnika, frajera, muža, brata, oca…  I kvalitetnog partnera na kojega se u svakom trenutku mogu osloniti i kojem  u svakom trenutku mogu vjerovati. Žene žele puno toga u jednom, ali isto tako višestruko vraćaju. Jednom je sjebite – nećete više! Ona vam to neće dozvoliti. Žene pamte kao kornjače i za sebe i svoje dijete učiniti će sve da se zaštiti od muškarca koji je želi povrijediti.

Možda smo za vas komplicirane no ipak ne tražimo puno u usporedbi s onim što dajemo, a dajemo puno … Jako puno i bez nas, dragi momci, vaši muški životi nemaju smisla … Bez nas sve bi nekako bilo crno–bijelo i prejednostavno! Mi smo žene i činimo živote muškaraca potpunima … Morate nam to priznati 🙂 E, pa zato nam tu i tamo progledajte kroz prste!

Volite nas … Samo nas volite.. Čuvajte nas, mazite i pazite. Pitajte nas kako smo i da li nas nešto boli (jer nas uvijek nešto boli). Grlite nas i pričajte s nama. Uvijek pričajte s nama. Ne dozvolite da nam mašta i ženski mozak preuzmu kontrolu jer … Neće biti dobro! Brinite se za nas i nemojte nas nikada povrijediti.

Autorica: IVANA GRABAR

SVE KOLUMNE AUTORICE – OVDJE 

Kontakt:

Knjige autorice, kao i planer sa citatima iz obje knjige, možete naručiti na e-mail: marketing@pinkpen.com.hr ili u inbox FB stranice Pink Pen Ivana Grabar