Što je sve žena spremna napraviti za malo ljubavi i pažnje? Hoćete iskreno? Sve!

Koliko nas ljubav inspirira, nadahnjuje, čini sretnima, daje vjetar u leđa pa imamo osjećaj kako možemo baš sve i kako nam ništa (što nam je do jučer možda bilo teško ili nam se nije dalo), sada obavljamo s lakoćom i osmijehom na usnama, isto se tako bez ljubavi osjećamo usamljeno, bezvoljno, nadrndano i nervozno, lijeno, neprivlačno itd. (nastavi niz…)

Malo tko nije prošao ove faze i okusio i jednu i drugu stranu ljubavi. Pričam o partnerskoj ljubavi. Pričam o potrebi da nas netko voli, grli, ljubi… Da se s nekim budimo, živimo, planiramo budućnost… Pričam o  ljubavi i strahu od usamljenosti. A usamljenost zna biti zajebana ako ne znamo živjeti s njom.

Većina ljudi boji se biti sama i iz toga razloga što u svakoj osobi koja im pokloni mrvu pažnje, naklonosti, interesa i simpatije – gleda potencijalnog partnera. Priznali mi to ili ne, u većini slučajeva to je tako. Usamljenost je teška i upravo se iz tog tereta i straha „ostati ću sam/a“ rade se najveće moguće gluposti. Pogotovo ih radimo mi žene! Ne ljutite se na mene, samo sam iskrena. Previše priča sam čula kako ne bih napravila jedan osvrt upravo na ovu temu.

Što je sve žena spremna napraviti za malo ljubavi i pažnje? Hoćete iskreno? SVE!!

Daje cijelu sebe u odnos, prilagođava se partneru i njegovom načinu života, ponekad zanemaruje obitelj i prijatelje, fušari na poslu, kasni i jedva sve stiže, po cijele dane trči, odriče se svog ritma i načina života kako bi se prilagodila partnerovom, a sve u cilju da više vremena provode skupa, odriče se u konačnici i same sebe – samo da ima njega uz sebe… Samo da nije sama.

Što je sve žena spremna napraviti za nježnost i dobrog muškarca u krevetu? Opet SVE!

Daje opet cijelu sebe i bez obzira što nije prema njoj uvijek pažljiv, nježan, obziran i onakav partner kakvog želi iskreno, ona i dalje pristaje na sve, a u stvari pristaje na mrvice koje joj on udijeli ponekad.

Nije on za to kriv. On je od početka bio isti takav jer od nje nije očekivao ništa osim toga što imaju. On je od početka davao isto to. Čemu čuđenje?

Što je žena spremna napravit za mrvice? Znate odgovor – SVE!

Zbog usamljenosti rade se krivi potezi i donose krive odluke. A nakon toga slijedi veliko razočaranje i puno suza jer on nije onakav kakvog smo očekivale da bude. Ponavljam, on je isti od početka, upotpunio je tvoje usamljeno vrijeme i sada odlazi dalje, upotpuniti nečiju usamljenost, uliti nadu nekoj novoj usamljenoj dušici.

Često žene hodaju kroz svoju usamljenost gledajući u svakom muškarcu potencijalnog partnera. Većina žena ne voli biti sama i onda skakuće iz veze u vezu, iz odnosa u odnos, a kada se okrene iza sebe ima groblje propalih veza i gorčinu u ustima. Što smo naučile?

Ponekada je zaista dobro biti sama. Zaista je potrebno naučiti puno toga prvo o samoj sebi i znati što točno želimo, a što ne želimo od partnera. U periodu usamljenosti postoji toliko toga što jedna žena može napraviti za sebe. Toliko toga lijepoga. Posvetiti se sebi i zavoljeti sebe prvi je preduvjet da možemo u svoj život dobiti osobu sličnu nama, sa istim željama i očekivanjima. Ovako se vrtimo u krug.

Nakon propale veze dobiti ćemo još jednu pogrešku u nizu, doživjeti ćemo još jedno razočaranje, a onda ćemo otići dalje, još dublje u usamljenost pa opet u potragu za novom utjehom usamljenosti, a sve u nadi – možda je on taj! Na kraju se pogubimo u svemu i od svih muškaraca oko sebe ne vidimo možda onog pravog koji je tu negdje cijelo vrijeme, a kojega nismo niti primijetile. Obično to tako bude na kraju.

Restart. Udah. Izdah. Malo mira i ljubavi prema sebi.

Što je sve žena spremna učiniti za ljubav i pažnju? Odgovor je zavoljeti i poštivati sebe, jer od tu sve kreće!

Autor teksta: Ivana Grabar

Knjigu možete naručiti u inbox FB stranice Pink Pen Ivana Grabar ili putem e-maila: marketing@pinkpen.com.hr