Danas ja pišem vama. Da shvatite. Da prestanete plakati i tugovati… Da prestanete ne živjeti, nego da se trgnete već sad

Većinom mi se javljaju žene i to najčešće one koje su pred razvodom ili su isti taj pakao prošle, kao i one koje su okončale duge veze, pa su nakon niza godina ostale, povrijeđene, razočarane i usamljene, misleći kako gore od tog ne može, kako gori osjećaj ne postoji, kako su na dnu vlastitog života i u konačnici – što je najgore u cijeloj priči – što ne znaju kako će i da li će bez njega uopće dalje živjeti, funkcionirati, buditi se ujutro…

One koje upravo prolaze ovu fazu znaju o čemu govorim. I sada će reći kako sam opisala upravo njihovu situaciju! Identičnu!

Ok znam. I ja sam to prošla. Ali, istu tu situaciju prošlo je more žena i zato ovo moje pismo svima vama, dragunice moje, koje upravo sada ronite suze i mislite kako je ovo dno-dna vašeg života, jer nije!

Slušajte me dobro! Dakle, žene koje su se izvukle iz ovog paklenog dijela svog života jako dobro znaju kako razvod ili prekid dugogodišnje veze nije najgora stvar koja nam se može dogoditi u životu! One koje su se nakon takvog razmišljanja kako je upravo to najgora stvar koja im se ikad mogla dogoditi i nakon dugog emotivnog pada i osjećaja tuge, nemoći, bezvrijednosti, patnje i življenja u prošlosti dovele se u situaciju da su se razboljele. O da!

Žene koje su se dovele u situaciju da se nakon plakanja za bivšim i tugovanja nad samom sobom i svojim životom odjednom (neplanirano) moraju početi podhitno brinuti za svoje zdravlje i iz dana u dan razmišljati hoće li se izvući iz tog pakla – pravog pakla života – jebeno dobro znaju kako razvod nije najgora stvar koja nam se može dogoditi u životu jer postoje i puno, puno gore stvari… Na žalost. Pitajte to one žene koji su taj pakao prošle pa ćete čuti što će vam reći. Pitajte ih! Sve će vam reći isto!

A ja ću vam reći da zavolite sebe! Osjećam se ko´ onaj kreštavi papagaj koji vam ponavlja jedno te isto: ZAVOLITE SEBE! Poštujte sebe drage žene! Mislite na sebe! Razvodi i prekidi teške su faze, ali shvatite to zaista kao jednu od faza u životu. Jer nakon nekog vremena shvatiti ćete da to uistinu i je: samo faza.

Zato mile moje, odtugujte, otplačite, oprostite i otpustite – zbog sebe! I krenite dalje sa životom! Ne plačite zbog nekoga tko vas je ostavio. Ne živite u prošlosti. Okrenite se budućnosti. Okrenite se SEBI!

Kada ovako isto odgovorim ženi koja mi se javila u inbox ili na moj e- mail, na prvu se šokira – jer to nije očekivala od mene. A ponekada zaista znam biti stroga i vrlo odrješita u odgovorima ženama koje rone suze za bivšima, pate godinama, gmižu po podu od boli… I ne žive. Moram biti takva! Moram biti odrješita! Pa, netko te žene mora istresti iz gaća i reći im da to što sada prolaze NIJE NAJGORA MOGUĆA STVAR NA SVIJETU.

Nekada se naljute i tko zna što sve o meni pomisle – ali pitale su me, pa im odgovorim iskreno i u glavu. Bolje da se naljute na mene nego da se dovedu u situaciju pa na vlastitoj koži dožive pravi problem i pravi razlog za brigu. Kakav razvod, kakvi bakrači! Zato ih malo protresem i šokiram, jer znam da će ipak nakon nekog vremena shvatiti što je pisac htio reći. I znam da će mi se kasnije zahvaljivati što sam bila takva i što sam ih prodrmala. Uvijek tako bude…

Zato drage moje vjerujte mi kada vam govorim neke stvari. Jer, govorim vam ih iz iskustva i iskreno da iskrenije ne može od tog. Zato vam govorim… Zato si ponekada skratite muke i poslušajte nekoga tko je prošao isto. I pomozite si dok možete. Nitko vam drugi neće pomoći, ako to same ne želite. Nitko.

Zato vam i pišem ovo pismo. Danas ja pišem vama. Da shvatite. Da prestanete plakati i tugovati… Da prestanete ne živjeti, nego da se trgnete već sad. Dajte se zavolite već jednom. Uzmite uzde svog života i uživajte u svakoj njegovoj sekundi! Budite zahvalni na svemu što imate. Okrenite se oko sebe i pogledajte kako se imate na čemu biti zahvalni. I nemojte plakati, patiti i ubijati samu sebe. Nije vas mama rodila da provedete život roneći suze zbog jednog muškarca koji vas je još između ostalog i ostavio. Ima još muškaraca na ovome svijetu!

Od danas imate novi zadatak, osmijeh na lice jer … New life is just loading 🙂

Voli vas vaša Ivana Grabar.

Autor teksta: Ivana Grabar

  • Foto naslovnice: Josip Čekada
  • Lokacija: Kastav

SVE KOLUMNE AUTORICE – OVDJE 

Kontakt:

Narudžba knjiga autorice: fb inbox (klikom na fotografiju) ili e-mail: marketing@pinkpen.com.hr