Moje su knjige mnogima bile pokretač za nove korake i promjene

Žena sam od 48 godina. Iza mene je cijeli jedan život, odrastanje, dizanje i padanje, učenje i rast.. I još učim i rastem. Iz godine u godinu sam zrelija, čvršća i jača. To je život. Iskustvo, snaga, mudrost… Za sebe često ističem da sam sasvim obična žena kojoj je život spleo čudne situacije, bolne trenutke i lekcije. Neke sam lekcije pala, neke sam prošla no sve u me naučile životu.

Napisala sam do sada dvije knjige. One su moj život, moje najskrivenije misli, strahovi, emocije, nadanja… Moje su riječi iskrene i toliko brutalne da i onaj tko ih čita ponekada ostane zatečen.. Da, i to je život koji nije uvijek ružičast i uljepšan i upravo sam ga tako i opisala – onakvim kakav je.

Moj okidač za zapisivanje bio je težak razvod braka i emotivne situacije koje su prethodile i koje su uslijedile nakon razvoda. Scenarij kojeg sam prolazila zapisivala sam godinama. Točnije 4 godine pisanja bio je moj ispušni ventil, moj najiskreniji dnevnik, moja ispovjedaonica.. Nisam mislila da ću toliku iskrenost ikada pustiti van u obliku nekakvog teksta ili knjige.. To što sam pisala bilo je samo moje.. Moja katarza.. Moja istina. Tako sam mislila sve do 2013. dok me nije zadesila bolest. Velika operacija, dugi boravak u bolnici i šest mjeseci terapija i kontrola nakon doveli su me u jednu totalno drugu dimenziju, drugi svijet. I tada su mi se otvorile oči. I tada sam vidjela kamo te sve može dovesti emotivna bol, tuga… I da, tada sam odlučila napokon progovoriti i upozoriti ostale, pomoći im da se ne dovedu tamo gdje sam bila ja i tamo gdje su bili mnogi. Dobila sam snagu, hrabrost i zadatak da ono što sam zapisivala počnem puštati van, izvan mog laptopa. Dobila sam zadaću podijeliti svoja iskrena iskustva s onima koji prolaze isto. Kako sam to odlučila sva vrata su se otvorila. Kako sam krenula s prvim korakom, tako se kasnije sve slagalo samo od sebe, poput slagalice koja je godinama čekala na taj prvi korak.

Moja prva knjiga “Pink Pen” izašla je 2015. godine na oduševljenje mnogih. Obišla je svijet više puta, svojom je iskrenošću dotakla mnoge žene i muškarce i dala im odgovore na brojna pitanja.

Knjiga o razvodu i emotivnoj boli je napisana i to od žene koja je sve što je opisala i proživjela. Knjiga je to o najvećim emocijama, o ljubavi i poticaj je mnogima da se dignu nakon razvoda ili da ipak pokušaju spasiti vezu ili brak. Toliko je iskrena i čista, bez osuda i kritika, bez mržnje… Puna je mudrosti i upravo zato mnoge žene je nazivaju “ženskom Biblijom”. Knjiga je to koja je svojom iskrenošću potakla mnoge da se otvore, priznaju sami sebi puno toga, oproste i krenu dalje.

Bolest i liječenje 2014. doveli su me, kao što sam rekla, u jednu novu spoznaju i dimenziju, nove mudrosti i učenja. Mislim da sam se u stvari tek onda i rodila. A to sam zapisala u novoj knjizi koja je s pisanjem započela 2015-te godine. Brzo je napisana i još brže objavljena. Moja druga knjiga “Život može biti lijep” je prava dizalica, inspiracija i učenje kako zavoljeti sebe, kako se dići nakon pada i još hrabrije krenuti dalje, kako pobijediti mnoge prepreke, biti bolja osoba i kako kvalitetnije uživati u životu koji je u stvari toliko kratak, a kojeg sami sebi toliko zakompliciramo umjesto da se potrudimo isti taj život proživjeti čim ljepše i u ljubavi. Iskustvo i mudrost života utkano je u ovu bijelu ljepoticu koju čak i struka gleda s velikim simpatijama.

Napisati dvije knjige za redom za koje se čitatelji teško mogu odlučiti „koja im je bolja ili draža?“ veliki je uspjeh i ponos za onog tko ih je napisao, moram vam priznati.

Knjige autorice Ivane Grabar naručiti možete na mail: ivana@pinkpen.com.hr ili na njenoj službenoj FB stranici Pink Pen Ivana Grabar

Ja sam samo obična žena koja je zapisala život i emocije. Sve moje riječi dolaze iz srca i upravo zato su dotakle srca mnogih ljudi. Ja sam Ivana Grabar, autorica dvije knjige koje su mnogima bile pokretač za nove korake i promjene. To je i bio moj zadatak i misija. I zbog toga sam jako ponosna <3

Često me pitaju kada će treća knjiga… Hoće, kada za nju dođe vrijeme… U glavi je <3

Autor: Ivana Grabar : Ivana Grabar