Možda će upravo to biti najbolja stvar koja vam se mogla dogoditi

Ponekada nam stvarno bude teško shvatiti sve puteve Njegove… Ponekada se opiremo Njegovim odlukama, guramo po svom… dramimo, ljutimo se, plačemo i osuđujemo! Svi su nam krivi za te novonastale situacije.. Na svih smo ljuti, ogorčeni, razočarani. I na Njega. I teško je prihvatiti takve trenutke u životu. Jako je teško pomiriti se s gubitkom posla, odlaskom najboljeg prijatelja, prekidom dugogodišnje veze koja je imala predznak “ozbiljne”… Što god to značilo..

Teško je shvatiti sve puteve Njegove… Našem mozgu i načinu razmišljanja to je uistinu jako teško.

I onda kad se umorimo od opiranja i bježanja od novonastalih promjena i situacija, kad nam svi naši planovi i taktike padnu u vodu, kada spustimo taj naš jebeni ego, kada prestanemo ispunjavati očekivanja okoline i kad prestanemo razmišljati što će reći drugi, e tada shvatimo kako je najbolje sve pustiti da se posloži samo od sebe. Tada shvatimo kako je najbolje prestati se odupirati promjenama i kako je najjednostavije i u miru napokon prihvatiti ono što nam se cijelo vrijeme nameće i stoji pred nosom, a mi se toliko tome protivimo!

I kada se napokon pustimo promjenama što se tada dogodi?! Gle čuda!!

Odjednom i nakon dugo vremena počnu se nizati lijepe stvari, jedna za drugom. A te stvari sjedaju na mjesto kao puzzle i kao da im je oduvijek tu bilo mjesto! Sve se događa brzo i lančanom reakcijom… I ne možemo vjerovati što nam se događa! Sve ono što nam je bilo teško prihvatiti polako prihvaćamo s razumijevanjem i shvaćamo kako je On ipak imao puno bolji plan za nas nego što smo mislili. Tada shvatimo kako nam ego ničemu služio nije i kako je dobro što smo pustili promjenama da se dogode, koliko god bile teške u startu.

Tada shvatimo koliko smo vremena potrošili na robovanju navikama i očekivanjima okoline! Tada shvatimo koliko smo štete napravili s dramama i trošenjem energije na stare, ofucane stvari, potrošene poslove koji nas nisu činili sretnima, na lažne prijatelje koji nam  nikada nisu bili iskreni, na partnere koji nikada nisu bili pravi i na bezvezne ljude koji nam baš ničemu u životu služili nisu!

E, tada shvatimo kako bi istrunuli i uvenuli uz njih!

Zato… Otvorite se za nove i friške energije koje vam dolaze. Prihvatite raširenih ruku nove prilike, ljude i situacije koje vam dolaze! I gledajte što se događa. Napokon dišete! Napokon ste sretni! Otkačite više ta očekivanja i bodovanja okoline raznim ocjenama, titulama, prihvaćanjima ili osudama. Kome je to više uopće bitno?

I ovako na kraju balade svi obično zaključe kako im je taj prekid, gubitak posla ili odlazak neke osobe iz života bila najbolja moguća stvar i promjena koja im se ikada dogodila u životu 😉

Autor: Ivana Grabar

Ivana Grabar autorica je dvije knjige i kolumnistica. Knjige možete naručiti na e-mail: ivana@pinkpen.com.hr