Vole li curke one dobre momke, pažljive, nježne, drage, romantične, vjerne, iskrene (oni „loši“ nazvali bi ih papučarima) ili, ipak vole one „živahnije“ frajere: nevjerne, neromantične, bahate, lažljive, kurbeštije / tzv. loše momke (u mom rječniku bigmotherfuckere)? Ha? Komadi moji, kakve to muškarce vi volite?!?Ajd´ da vam bude lakše, krenut ću od sebe. Znam da to čekate 🙂

Hm… Imala sam kroz život i one loše (jako loše) i one dobre. Fakat dobre. Stoga zaista mogu znati što želim i što volim imati uz sebe! Dakle, volim dobre momke, iskrene, otvorene, šaljive i zabavne. Vjerne i jednostavne. Romantične i pažljive. Na njih se mogu osloniti i s njima znam na čemu sam. Uz  njih se osjećam sigurno i voljeno. Uz njih se osjećam damom, a dama zaslužuje gospodina. A oni to jesu. Da, volim dobre momke. I u toj odluci ne odstupam niti milimetra jer znam kako se osjećam u društvu dobrih, a kako u društvu manje dobrih muškaraca.

Manje dobri momci (da ih ne uvrijedimo i kažemo da su loši – jer nisu oni niti lošiji niti manje vrijedni – samo misle kako su jako bitni frajeri – pa ćemo ih ostaviti u tom uvjerenju da jesu), žive po nekom svom posebnom kodeksu. Oni jednostavno znaju kako su frajeri i tako se i ponašaju: frajerski! Zaista su svjesni toga. Larmaju, glasni su. Svugdje ih ima. Oko njih je uvijek hrpa lijepih žena. Žene se jednostavno lijepe za njih jer su takvi – frajeri su! A takvi frajeri često mijenjaju djevojke / žene s kojima se zabavljaju. S malo njih hodaju – oni se zabavljaju – u pravom smislu te riječi! Što imaju više žena to su veći frajeri i nije im za zamjeriti! Žene se i ovak´ i onak´ lijepe za njih, a oni uzimaju sve ono što im život pruža! Bitno je samo da je zgodna i njegova trenutno. Drugo nije niti važno!

A žene?

One misle, ooo svaka to misli, kako će ga upravo ona promijeniti i vezati uz sebe. U konačnici nekoj to i uspije, samo kojoj??? Po meni to uspije onoj pred kraj niza, kada se veliki frajer dobro izmori i umori od svih silnih žena koje je nanizao do tada. Šalu na stranu 🙂 Uspije, uspije i te kako i to onoj koja ga smota! A smota ga ona koja je totalno drugačija od drugih… Smota ga i veže uz sebe, samo pitanje je do kad 😉

Jedan od mojih lošijih frajera bio je pravi ženskaroš. Znala sam to kada sam počela izlaziti s njim i mislila sam kako ću ga upravo ja promijeniti!! Prije bih mu promijenila ime ili vjeroispovijest nego životinjsku potrebu za ženama! Njegovom oku nije promakla niti jedna. Ooo, jebem ti sve!! Niti jedna, njemu napeta, nije bila uskraćena za njegov osmijeh i namig. Malo kojoj se (kasnije sam to tek saznala) nije javio. Dao si je jebenog truda da s njom malo očijuka i ima njen broj u svom telefonu. To mu je bilo vrh. A meni dno dna!

Prema meni je bio dobar i zaista sam mislila kako sam ga promijenila jer me zavolio. A je. Zavolio me i volio me nekoliko godina. Trajalo je da. Ali nije prestao očijukati s drugim ženama. Izluđivao me s time! I ponižavao. Je! Nije bio niti svjestan koliko.

“Jebiga mila, takav sam! Volim lijepe žene! Volim pogledati dobru guzu, dobru cicu! Ali, s tobom sam, tebe volim! To ti mora biti garancija! Ti si moja, a ne ona!” – tako mi je znao reći kada bi se ljutila na njega i rekla koliko me njegovo ponašanje iritira.
I pušila sam te priče neko vrijeme dok mi nije pukao film. Kasnije sam saznala da je uz mene imao i druge žene. Povremeno. Zamračila sam! Osjećala sam se manje vrijednom i manje lijepom. A, zašto bi se ja uopće tako osjećala? Odjebala sam ga. I koliko god je dramio i molio da se pomirimo i pokušamo iz početka – nisam mu se vratila. I ne bi nikada više. Hvala lijepa!

Mislim kako niti jedna žena s njim neće biti sretna. Uvijek će švrljati i zujati s cvijeta na cvijet. Takav je kakav je. Bio je svačiji.. a najmanje moj. Zato sam ga i odjebala! Nisam se željela više nikada osjećati manje vrijednom. Nisam željela više razmišljati gdje je niti s kim je! Nisam više uopće htjela svoju svoju glavu sa svime time kao ni s njime zamarati. Nije mi se više dalo! On je jednostavno takav i moja ga ljubav nikada nije niti bi ga ikada promijenila.

Možda će neki reći da me nije volio dovoljno ili ne znam ti ja što! Volio me jako. Znam to. Ali je uz mene volio i druge žene. Možda sam mu ja bila posebno draga, ali mu ipak nisam bila najdraža. Možda sam mu značila puno – ali mu nisam značila najviše! Možda sam mu bila jebeno važna, ali nisam mu bila najvažnija. Možda sam mu bila sve – ali mu nisam bila jedina. E to me sjebalo! Nisam mu bila jedina! Nikada ni ne bi bila.

“Previše je volio druge žene, da bi mogao voljeti samo mene…
Previše je bio koncentriran na ostale, da bi mogao imati mene u fokusu…
Previše je razbacivao svoj osmijeh na tuđe osmijehe, da bi mogao vidjeti moj…
Previše je vremena bio svugdje i nigdje, a mogao je biti sa mnom…
Previše toga od njega, bilo je premalo za mene…
Previše svega na kraju… Previše da bi bio moj. Samo moj.”

Dao mi je puno toga lijepoga u životu, ali i ružnoga. Uz njega sam letjela ali i padala na dno! Uz njega sam ponekad bila najsretnija na svijetu, a ponekad najtužnija i najusamljenija! Dao mi je svemir ali i more tuge. Iza njega ostala je pustoš, ali i velika mudrost. Naučila sam puno od njega. Naučila sam prepoznati ono nešto u osobi što želim. Takvog big mother fuckera više ne želim – u to sam sigurna! Razvalio me žešće. I trebalo mi je dugo da se podignem.

Ali, ok! Zato znam i zato biram. I nakon njega biram samo dobre momke. I fakat su zakon!

Ok. U svakom žitu ima kukolja (jel´ se tako kaže?!), pa se tako (tu i tamo)  i ja prevarim (čitaj – zajebem) misleći kako je netko dobar, pa se kasnije pokaže loš. Ali, brzo ga razvalim. Jako brzo. Meni se s njim „ne igra“. A takvi mačori igraju igrice. A Grabar igrice ne voli. Oooo, NE VOLI IH!

Dobri momci su prava gospoda i ovi bigmotherfuckeri im nisu niti do koljena, vjerujte mi! Pravi momci će vas voljeti i to vam otvoreno pokazivati. Pravi frajer će vam ujutro zaželjeti dobro jutro i navečer dati pusu za laku noć. Pravi frajer će vas htjeti vidjeti svaki dan – uvijek će naći vremena za vas – zapamtite to i utuvite si to u te svoje plave / smeđe / crne / crvene i na pramenove  glave! Pravi frajer će biti samo vaš i ničiji, a vi ćete mu biti centar jebenog svijeta! Vi i niti jedna druga žena! Ok, neka traje i dva / tri mjeseca – nema veze!! Znat ćete da ste nekome bili najvažniji u tom periodu a ne jedna u nizu i „usput“!

Kako prepoznati dobrog a kako lošeg frajera? Lako! Evo tablice s par osnovnih natuknica:

Dobri vs loši

Nije ih teško prepoznati niti odvagnuti, samo što većina žena baš voli ove lošije. Zašto? Jer im je „napetije“ biti u blizini takvog muškarca! Što ih više zajebava i ponižava, to im je očigledno napetije i zabavnije!

Ne kužim kako može biti napeto sjediti non-stop na klackalici ili hodati po rubu strpljenja i živaca?! Ne kužim kako takvo stanje nervoze uopće može biti zabavno! Kod takvih frajera je uvijek ona igra „toplo-hladno“ u điru. A znate tko se tako poigrava i ponaša? Tako se ponašaju oni kojima nije stalo. Tako se ponašaju frajeri koji imaju ziher barem na još dvije strane, pa im je svejedno jeste li vi ili neka druga u điru. Tako se ponašaju jer im niste dovoljno važni.

Tako se ponašaju jer ih boli briga za vas!

Želite li biti dio toga? Želite li dobiti samo mrvice ili želite dobiti sve? Želite li biti nekome sve ili asortiman po akcijskoj cijeni iz trgovačkog centra, pa daj šta daš?!

Stvar je u tome što želite. Ako želite živčani slom – izvolite! Ako se želite kratkotrajno zabaviti – dajte samo. Zabave vam neće faliti. Nikada više vremena nećete provesti buljeći u telefon nego tada. Nikada više vremena nećete provesti u pregledavanju je li na mreži i u traženju razloga zbog kojih vam se nije javio. A većina cura to radi. Klacka se i hoda po rubu strpljenja. A to strpljenje s jedne i ponašanje s druge strane ponekada prelazi granicu dobrog ukusa, a bogme i kućnog odgoja. Većina žena si zaista svašta dozvoli.

S dobrim dečkima ovakvih problema nećete imati. Oni su jednostavno takvi: dobri! Samo, na žalost, dobri dečki su manje zanimljivi jer vas ne zajebavaju. S njima je sve tako lako i glatko za razliku od onih koji vas izluđuju! Za neke su dobri dečki papučari, a za mene su gospoda! Za neke su mamini sinovi, a za mene su dobro odgojeni.

Svatko sebi bira ono što želi. Ja biram dobre! A vi?

Autor: IVANA GRABAR