Dvanaest astroloških znakova, dvanaest različitih tipova ljudi. Kako reagiraju na izolaciju, kako se s njom nose?

Izolacija. Kako strašno ova riječ zvuči. Još gore zvuči karantena. Ali šta je, tu je. Dvanaest astroloških znakova, dvanaest različitih tipova ljudi. Kako reagiraju na izolaciju, kako se s njom nose i kako je lakše mogu prebroditi? E tu sam ja da nešto kažem na tu temu. Za početak, ima onih kojima je izolacija prirodno stanje, vole provoditi vrijeme u toplini svog doma, ušuškani i okruženi svojim najdražima.

Prvi na ovoj top listi definitivno je znak Raka, poznat i kao kućna biljka. Pripadnici ovog znaka jedva su dočekali priliku da se izoliraju, kuhaju, uređuju stan, dugo spavaju, uživaju u krugu obitelji. Možda će im faliti njihovi prijatelji, ali to nije ništa što svakodnevni telefonski razgovori ne bi mogli riješiti. Kada se napokon sve vrati u normalu, bit će im teško opet izmiliti u svijet i uhvatiti svakodnevni užurbani ritam.

Jednako dobro u izolaciji snaći će se i pripadnici još jednog vodenog znaka, a to je znak Riba. Ribe zamara svakodnevica koja im često donosi puno stresa, a odvojiti se od svijeta u tišinu vlastitog doma za njih djeluje poput melema. Napokon mogu nesmetano maštati, čitati, satima gledati omiljene filmove, opustiti se i odmoriti. Njihov unutarnji svijet dovoljno je zabavan da neće ni primijetiti da je izolacija završila i da su ljudi opet na ulicama.

Škorpionu neće biti jednako zanimljivo u izolaciji kao Raku i Ribama no on i u takvim okolnostima može naći aktivnosti kojima će se zabaviti. Kao rođeni psiholog, napokon je dočekao da vidi kako se drugi ponašaju u kriznim situacijama i iz toga će izvući svoje zaključke. Vrijeme će se prikratiti čitanjem no ipak će mu goditi povratak u uobičajene aktivnosti.

Što se Bika tiče, ako je već došlo do toga da se mora izolirati, važno je da ima dovoljno zaliha. Prvenstveno zaliha hrane. Da, da, sada znate tko je ispraznio police u vašem dućanu. Vrlo mu je važno da se osjeća sigurno i u trenucima izolacije, a najvažnije mu je da ne bude gladan. Kada zadovolji svoje primarne potrebe, počet će razmišljati i o poslu – može ga brinuti hoće li radi krize njegov posao patiti pa vrijeme u karanteni može prikratiti smišljanjem novih poslovnih planova.

Jarac je, kao i u svakoj situaciji, u kojoj sve nije pod njegovom potpunom kontrolom, zabrinut. Izolacija mu sama po sebi ne pada teško, ali se ga brine što donosi budućnost i koliko će kriza trajati. Vrlo je važno da uspostavi rutine koje će mu odvući misli od pesimističnih scenarija o budućnosti, a pomoći će mu i njegovi najbliži čije će mu društvo u ovim trenucima zlata vrijediti.

Djevica je znak kome je zdravlje vrlo važno pa će iz tog razloga, ako je to potrebno, prihvatiti i karantenu. One se mogu prilagoditi i disciplinirati, a njihov dnevni raspored bit će jednako učinkovit unutar njihova četiri zida kao i inače. Rasporedit će svoje vrijeme na mnoge korisne aktivnosti, a neće zanemariti ni vježbanje. Višak vremena može potrošiti u učenju ili usavršavanju neke svoje vještine.

Do sada je bilo relativno dobro no sada dolazimo do znakova kojima izolacija teže pada.

Blizancima svaka nova situacija odgovara no ograničenje koje donose mjere izolacije vrlo brzo će im dosaditi. Neko vrijeme će im zanimljivo biti na društvenim mrežama no ni to neće dugo trajati pa ubrzo mogu početi pokazivati znakove nervoze. Oni su ti koje trebate poslati u nabavku kada je to potrebno pa će barem neko vrijeme biti mirni. Naravno, jedva će dočekati kraj dosadne rutine da jurnu opet u život.

Za Vage nije problem izolacija sama po sebi nego nedostatak socijalnih kontakata no i to će lakše podnijeti u društvu voljene osobe. Za njih ovo može biti prilika poboljšati odnose s partnerom, a duge sate može im prikratiti i revizija garderobe kao i planiranje novih modnih kombinacija. Također mogu isprobati i kućne metode uljepšavanja i njege.

Za Vodenjake je cijeli svijet već odavno globalno selo, a veliki dio njihovog života i u normalnim okolnostima odvija se u virtualnom svijetu pa im izolacija ne predstavlja neki problem. Uostalom, oni vole ekstremne situacije pa ih ova situacija pomalo i zabavlja. Važno im je da ih ukućani previše ne gnjave i sve će biti u redu.

Za dinamičnog i živahnog Ovna biti na jednom mjestu nije nešto s čime će se lako pomiriti. Nakon što je prevrnuo kuću naopačke, možda će se prihvatiti i nekih ozbiljnijih radova na njenom preuređivanju. Kada god bude imao priliku, izaći će van. Ono što mu godi je fizički rad pa nije loša ideja ni izgradnja neke kućne teretane.

Ni Lav ne voli ograničavanje slobode kretanje, a karantenu može dobro podnijeti eventualno u nekoj velebnoj vili ili ekskluzivnom hotelu. Bolje će podnijeti izolaciju ako mu se da neka važna dužnost, u krajnjem slučaju makar da upravlja domaćinstvom. On je taj koji drugima može davati snage i puniti ih optimizmom, a osjećat će se bolje ako mu poklone dovoljno pažnje i divljenja.

Na kraju, izolaciju najgore pada pripadnicima znaka Strijelca. Iz jednostavnog razloga jer ne podnosi ograničenja bilo koje vrste. On je onaj koji krši pravila, fali mu društvo i gužva. Koliko je moguće, dobro je da boravi u prirodi, a duge sate izolacije može skratiti planiranjem nekih budućih putovanja.  

Autor teksta: Karin Baloh Martić, psihološki astrolog