Na poziv organizatora i građana autorica Ivana Grabar dolazi u Senj 11. veljače 2019.

Predstavljanje knjige “Život može biti lijep” autorice Ivane Grabar kao i predavanje na teme iz istoimene knjige, a na poziv građana i organizatora CZSS Gospić, Podružnica Obiteljski centar Senj, održati će se u ponedjeljak, 11.02.2019. s početkom u 18:00 sati u prostoru organizatora i u sklopu „Tjedna braka“. Ulaz je slobodan.

“Život može biti lijep” druga je knjiga autorice Ivane Grabar. Knjiga je izdana krajem 2016. godine, a u listopadu 2018. izašla je u svom drugom izdanju.

Za ovu knjigu, bijelu ljepoticu kako je nazivaju čitatelji, autorica ističe kako je njena zrelost i odluka da može i zaslužuje bolje i više od života. Ovo je djelo njena filozofija života pretočena u tekst. “Ona pokreće! Ona daje vjetar u krila i cijelo nebo za slobodan let!” – kaže sama autorica.

Predavanje na temu: „Život može biti lijep ako…“ Autorica će obraditi 14 životnih pravila prema kojima živi posljednjih 5 godina i ne temelju kojih je napisala drugu knjigu.

Život može biti lijep ako…
1.    Zavoliš i poštuješ sebe
2.    Posložiš prioritete
3.    Govoriš istinu
4.    Voliš iz srca
5.    Odmakneš se od ljudi koji te pune negativom
6.    Razriješiš s ljudima koji te ne čine sretnim
7.    Nikome ne želiš zlo
8.    Nikoga ne mrziš
9.    Ne bojiš se izreći ono što misliš
10.    Radiš ono što voliš i što te čini sretnim
11.    Ne bojiš se izazova
12.    Pomažeš slabijima / siromašnima / bolesnima
13.    Voliš životinje
14.    Svaki dan se zahvaljuješ Bogu na onome što imaš

„Naučila sam ova pravila na vlastitim greškama i na greškama ostalih ljudi. Pravila nije teško prihvatiti i po pravilima živjeti ako zaista želimo promijeniti svoj život i biti sretni. U stvari, nisu to pravila, to je način života.“ – ističe autorica i napominje:

„Fakat je sve u glavi. Zato se posložimo dok još možemo jer…  Život je samo jedan i prođe brzo. Nemojte da vam sutra bude žao. Nemojte da u starosti razmišljate što ste sve mogli – a niste jer… Ne znate ni sami zašto niste. Usudite se biti svoji i živjeti život po svojim pravilima. Usudite se voljeti i biti iskreni. Usudite se željeti – jer ako nešto želite vrlo je moguće da se i ostvari.“

Link na FB event: IVANA GRABAR U SENJU

O autorici:

Ivana Grabar sa svojih je 40 godina života odlučila svoja znanja, iskustva, bol i suze, radosti i patnje, uspone i padove i sve ono što čini život ljepšim ili ružnijim, a tiče se odnosa žena i muškaraca, podijeliti sa čitateljima. Ivana ima savjete koje nije nigdje pročitala, nego ih je, stjecajem okolnosti, stekla i isklesala sama na vlastitim greškama i vlastitoj koži. Njene su riječi iz srca i iz vlastita iskustva, iz najprivatnijega dijela života.
Inače, rođena Vinkovčanka, Ivana Grabar 28 godina živi u Opatiji. Okidač za pisanje bio je razvod braka.

Prva knjiga autorice „Pink Pen“ izašla je 2015. godine te koncem 2017-te doživjela svoje drugo izdanje. Žene je smatraju „obaveznim štivom“. Druga knjiga „Život može biti lijep“ prati je u stopu, a čitaju je žene, ali i muškarci.

Ivana Grabar omiljena je riječka kolumnistica i autorica dviju knjiga. Brutalno iskreno i „u sridu“ Ivana na svom portalu www.pinkpen.com.hr piše o muško-ženskim odnosima, vezama i brakovima, prevarama, ljubavi, životu…

Iskreno i duhovito, pozitivno i motivirajuće ova 47-godišnjakinja progovara o onome o čemu se šuška isključivo na kavi s najboljim prijateljima i u povjerenju. Ivana Grabar samosvjesna je, pozitivna i odlučna žena sa stavom i ponosom koji se danas rijetko susreću.
Spisateljica Ivana Grabar svoje tekstove, za hrvatsko podneblje često intrigantne, piše u prvom licu jednine. Mediji je često nazivaju hrvatska Carrie ili Žuži nove generacije.

Predstavljanje i predavanje na teme iz knjige autorice Ivane Grabar održati će se u Senju, 11.02.2019. u CZSS Gospić, Podružnica Obiteljski Centar u Senju, J. Orlovića 2, Senj. Početak u 18 sati. Ulaz je slobodan

  • Tekst: PR Pink Pen
  • Fotografije: Josip Čekada