Napravila sam jako ružnu stvar, prevarila sam svog supruga

Poštovana,

čitam Vaše priče pa sam se stoga i ja odlučila javiti. Malo mi je bed, ali ovo što ću Vam sada reći dugo nosim u sebi. Napravila sam jako ružnu stvar, prevarila sam svog supruga, znam da nije u redu i znam da nikakvo opravdanje ne prolazi. E pa ja sam očito sama sebi u tim trenucima našla opravdanje.

Moj muž i ja imali smo krizu u braku koja je trajala godinama. On je ostao bez posla, te me jako iznevjerio – ne u fizičkom smislu da me prevario, nego sam naknadno počela saznavati neke strašne stvari o kojima prije nisam imala poima. Saznala sam i to na najgori mogući način da duguje novce… Neki čudni ljudi dolazili su na naša vrata i tražili ga… Govorili su da im duguje novce. Puno novaca. A ja o svemu tome nisam mala poima. Jedno 8 godina zasukala sam rukave i radila 4 posla da bi mogli uopće preživjeti, jer je on bio u financijskoj banani.

Nije mi bilo teško iskreno, imamo djecu i ništa mi nije bio problem napraviti za nas i obitelj. Problem je nastao onda kada on više nije htio biti intiman sa mom. Jednostavno me odbijao.

Znalo bi proći i pola godine da nismo imali nikakve odnose. Pokušala sam razgovarati s njime… No, on se jako povukao u sebe i nije bio baš za neki konstruktivan razgovor. Opet naglašavam, to nije trajalo par mjeseci nego godinama.

I naravno u tom mom nezadovoljstvu ja sam pokleknula. Jesam…  Nije da mi je to na čast, znam. Vjernik sam, ne znam što me spopalo iskreno, očito manjak nježnosti i nekoga tko će mi reći da će sve biti u redu.

Sada je to sve iza mene Bogu hvala, prošlo je više od dvije godine, ali i dalje imam grižnju savjeti. Volim svog supruga i znam da bi on napravio sve za mene isto kao i ja za njega. Sada je kod nas sve u redu. Nažalost desilo mi se ove godine par ružnih životnih situacija, i znam da se sve vraća, jasno mi je.

Žao mi je zbog svega… Bio je to jedan zaista ružan period u mom životu.. Njega nije bilo briga za ništa, a najmanje za mene. Rekla bih mu da imam obaveza i izašla bih van, a on me nikad ne bi ništa pitao, kao da je znao nešto. Samo bi me pustio. Jako sam se mučila sama sa sobom, i mučim se i dalje, ali sam odlučila ne reći ništa, nego nastaviti dalje najbolje što znam i umijem. Možda nije fer prema njemu, ne znam.

Ti si prva osoba kojoj sam to priznala i napisala. Ta osoba me zna nazvati i dan danas samo, ja se više ne javljam na poruke i pozive jer to nema smisla. I on je isto u braku. 

Stvarno mi je teško nositi se sa svime. Želim čuti Vaše mišljenje. Divni ste i hvala vam unaprijed.

  • Tekst: Čitateljica
  • Foto: Pixabay.com