“Za vrhunske rezultate u sportu treba puno odricanja i treniranja da bi se do toga došlo. Tako je u svemu.” Goran Protega

Jedan poslovni sastanak s vlasnikom obiteljske tvrtke, bio je sve samo ne klasičan sastanak. Nakon samog rukovanja i službenog pozdrava, vlasnik i ja smo shvatili kako se u stvari poznamo od puno prije – iz mojih televizijskih, a njegovih sportskih vremena. Zanimljivo je kako život ponovno spaja ljude.

Gospodina Gorana Protegu poznajem kao sportaša i to vrhunskog. U kratko, čovjek je najsvestraniji hrvatski sportaš (državni prvak u četiri različita sporta) svih vremena i upravo zbog toga često je bio gost u emisijama koje sam radila na televiziji Kanal Ri. Isto tako, s Goranom smo radili razne humanitarne projekte jer je uvijek bio otvoren i za takav vid suradnje i pomoći. Uspješan sportaš, čovjek koji je proputovao cijeli svijet, pun obaveza, zadataka, turnira, uvijek je bio samozatajan, a uz to izuzetno plemenit, dobar, discipliniran, pravi profesionalac i ono što je najvažnije čovjek u pravom smislu te riječi. Voljeli smo ga na televiziji i takvog ga se sjećam.

Puno je godina prošlo od našeg zadnjeg susreta i suradnje. Iskreno, kako nije previše eksponiran – nisam niti pratila dalje Goranov rad, a isto tako nisam znala da je vlasnik obiteljske tvrtke Protega d.o.o. koja je ekskluzivni zastupnik Silverex proizvoda koji su vrhunski spoj medicine i moderne tehnologije, zbog kojih sam i došla na sastanak u njegovu tvrtku.

Svojom pričom o poslu, o svakom Silverex proizvodu kojeg mi je donio, opisao, pokazao…  O tolikoj količini ljubavi koju unosi u posao – ovaj me čovjek ostavio bez daha! Da, uspio me ostaviti bez riječi i bez daha! Rijetko me tko ovako oduševi svojom predanošću i ljubavlju prema poslu kao što me oduševio Goran Protega. U jednom trenu njegovog izlaganja prekinula sam ga i rekla: Ja s Vama želim intervju! Vi ste čudo! Toliko znanja i strasti unosite u sve ovo! Vi doslovno živite ovo što radite! Vi živite Silverex!

Prvo se malo protivio, jer kako stalno ističe; nije bitan on već proizvodi!, uz pomoć njegove asistentice Alane, uspjela sam ga nagovoriti na kavu sa mnom i intervju. I evo nas. (Hvala Ti Alana.)

Pink Pen: Vaša tvrtka Protega d.o.o. bavi se promicanjem vrhunske tehnologije i kvalitetnih načina održanja zdravlja i ljepote.  Ekskluzivni ste zastupnik Silverex proizvoda koji su na bazi srebra i predstavljaju simbiozu vrhunske tehnologije i medicine. Gorane, od kuda vrhunski sportaš u svijetu medicine i moderne tehnologije?

Goran Protega: Pošto sam kao sportaš bio prisiljen živjeti zdrav život, to mi je ujedno postao i hobi i spletom poslovnih i sportskih putovanja došao sam do Silverexa.

Pink Pen: Djelovanje srebra poznato je još od antičke pa evo sve do suvremene medicine, a vaše ste sve proizvode godinama isprobali na vlastitoj koži kako biste se uvjerili u njihovu kvalitetu i efikasnost. Antička medicina, moderna medicina, srebro, Silverex. I znam da iza svakog proizvoda stojite sa svojim imenom i prezimenom. U čemu je tajna, otkrijte nam 🙂

Goran Protega: Srebro je poznato stotinama godina i ovo je povratak srebra uz pomoć tehnologije. Sa tehnologijom su ga uspjeli napraviti čišćim, kvalitetnijim i sigurnijim te polako osvaja sve veći broj poklonika prirodnog načina življenja i povratak prirodi. Sve više proizvoda od srebra ulazi i u kozmetiku i medicinu, te doslovno postaje pravi hit. Kada sam imao prezentaciju Silverex proizvoda, shvatio sam da su to vrhunski proizvodi što se je i pokazalo u periodu od kada sam se odlučio baviti time.

Pink Pen: Na stol ste mi stavili sve Silverex proizvode. Brojni certifikati i svjetska istraživanja pokazala su njihovu visoku kvalitetu, a učinkovitost Silverex proizvoda prepoznatljiva je gotovo u cijelom svijetu! Rekli ste mi količinu i broj tih silnih certifikata i priznanja koje mnogi proizvodi mogu samo sanjati! A i dizajn im je top.

Goran Protega: Tako je, svi Silverex proizvodi imaju najbolje certifikate i kontrole u svijetu s time da moram napomenuti da je to mukotrpan posao zbog toga što se zakoni i pravila stalno mijenjaju. Na primjer, između ostalog, bili smo prisiljeni promijeniti deklaracije za Silverex sprej. Prije ulaska u EU, sprej je bio deklariran kao kozmetički proizvod s posebnom najmjenom te smo ga mogli prezentirati i za oralno (grlo, nos, oči), opekline, rane – što nam je sada „ukinuto“ i ne smijemo ga reklamirati za sve za što je u stvari namijenjen. Ali, zadovoljni kupci i njihova iskustva su naš najjači adut u prodaji i siguran sam da se kvalitetan proizvod ne može zaustaviti.

Pink Pen: Silverex četikica za zube – ultra fine, Silverex sapun, Silverex krema, Silverex sprej i Silverx tuš… Nabrojala sam Vaše najprodavanije proizvode. Po čemu su prepoznatljivi i koja je njihova učinkovitost?

Goran Protega: Četkice za zube  – slobodno mogu reći da ne postoje takva kvalitetna vlakna, tj. tanka i čvrsta što se možete uvjeriti sa samo jednim pranjem zubi. U vlakna je implementirano srebro koje odbija bakterije od četkice za koje se zna da su najčešća uzgajališta razno raznih beštija 😉 Najviše nas vesele povratne informacije zadovoljnih kupaca i stručnih osoba kao što su ortodonti i stomatolozi.

Sapun je u ovih 8-9 godina doslovno hit u Hrvatskoj, osvojio je i stare i mlade! Sastoji se od svih prirodnih sastojaka sa dodatkom srebra koji su izvrsni za sve kožne probleme.

Krema je za problematičnu kožu sa 2 vrhunska sastojka – srebro i urosolična kiselina koji djeluju kao antibiotik i antioksidans i pokazalo se vrlo uspješnim kod nekih rijetkih problema  na koži.

Sprej, kao što sam vam rekao, sa svojom, učinkovitošću i dugotrajnošću je hit proizvod ne samo kvalitetom već i dizajnom.

Tuš – tuširanje bez klora, bez peckanja, proizvod sa višestrukim certifikatima i osvajanju zlatnih medalja na sajmovima medicine.

Pink Pen: Čestitam i divim se Vašem radu. Znam da nije lako. Privatnik ste, živimo gdje živimo. Puno je truda, odricanja, čak i žrtvovanja u ovom Vašem poslu… A i kako vidim, Vi niste samo vlasnik i direktor, gotovo sve radite u Vašoj firmi! Odvozite, dovozite, ugovarate, dogovarate … I sada, nakon ove naše kave, trčite dalje na nekakvu dostavu. A ono što je najvažnije, ne kukate, ne žalite se. Smireni ste, fokusirani i koncentrirani. Jel´ to dugogodišnji sportski staž zaslužan ili ste i inače takva osoba?

Goran Protega: Za vrhunske rezultate u sportu treba puno odricanja i treniranja da bi se do toga došlo. Tako je i u svemu. Tako radim i u firmi iako su teška vremena za kvalitetan uspjeh.

Pink Pen: Malo o vama privatno 😉 Obiteljski ste čovjek. Čujem da ste niz godina vegetarijanac. Živite zdravo i moram Vas pohvaliti, izgledate fit. Osim tvrtke, jeste li još aktivni u sportu i čime se bavite u slobodno vrijeme, ako ga uopće imate?

Goran Protega: Vegetarijanac sam već 28 godina. Pokušavam živjeti zdravo koliko se može. U sportu sam i dalje aktivan ali više rekreativno: ronim, vozim biciklu, jedrim…

Pink Pen: Kako biste opisali sebe u 5 riječi?

Goran Protega: Otprilike kao Forrest Gump.

Pink Pen: Što vas najviše raduje, a što rastužuje?

Goran Protega: Obitelj, prijatelji i sportovi, a rastužuju političari.

Pink Pen: Vaša nit vodilja / omiljeni citat?

Goran Protega: Život je kolekcija trenutaka.

Goran Protega i njegova kolekcija pehara, medalja i nagrada

Pink Pen: Gorane, hvala Vam na ovom ugodnom razgovoru. Radujem se našoj suradnji, a nakon što i sama isprobam Silverex proizvode, obavezno se javim sa dojmovima 🙂

Goran Protega: Hvala Vama. Uvjerite se u vrhunsku kvalitetu naših proizvoda, a mi ćemo se potruditi da vam pripremimo uskoro još ovako kvalitetnih proizvoda.

Silverex proizvode možete kupiti u svim boljim ljekarnama! Više o proizvodima na slijedećim platformama:

Pink Pen intervju “Na kavi s…”  vodila je: Ivana Grabar, urednica portala

  • Tekst: Ivana Grabar / Pink Pen
  • Foto: privatni album Goran Protega