“Pitali su jednu ženu zašto je tako sretna? Odgovorila je: Jer sam tako odlučila.”

Kada žena primijeti zgodnu i lijepu ženu te joj uputi kompliment, onda možete biti sigurni da ta žena izgleda fantastično. Upoznala sam je u back stage-u Sajma vjenčanja 2016. u Opatiji. Vjerujte mi, takvo isklesano tijelo žene koja je rodila i ima 38 godina, davno nisam vidjela. Žena izgleda VRH!

Kliknule smo odmah, na prvu. Ja sam njoj očigledno bila simpatična sa svojim iskrenim divljenjem i ispitivanjem o izgledu, a ona je mene osvojila svojom osobnošću i karizmom te predanošću poslu kojim se bavi! Ona živi upravo onako kako izgleda. Dnevno provodi svo radno vrijeme u teretani. Ona je WBFF Pro Diva bikini World Champion 2016!! Ali, to nije jedina titula koja krasi ovu predivnu ženu. Njen dugogodišnji staž u sportu nagrađen je mnogim priznanjima za predani rad. Uza sve titule koje ima, ona je i osobni trener i to jako, jako dobar. Ona je Elena Zdjelar 🙂

Bok Elena! Woow ženo, kako ti izgledaš!!

Elena: Hvala Ivana 🙂 To je moja zadnja titula i ostvarenje mog sna, od samog početka karijere sam maštala o tom natjecanju i sama sebi govorila kako ću se kada tada pojaviti na toj bini.

Počela sam se takmičiti početkom 2013. godine i od tada nisam stala, do sada sam osvojila sve prva mjesta i mislim da je to rezultat moje ljubavi prema tom sportu.

Bila sam više puta svjetska i europska prvakinja, Miss Universe u IBFF federaciji i osvojila time njihov Pro card, te sam nakon tri godine odlučila probati ostvarti moj san i išla sam na svjetsko prvenstvo WBFF federacije u Torontu (Canada), te pobjedila i dobila i njihov Pro card 😉

Cijeli život si u sportu. Vodila si grupe žena i trenirala, ali si i radila uredski posao. Međutim, u jednom periodu tvog života dogodila se zaista teška situacija. Iskreno, nisam bila sigurna da li bih te uopće pitala toliko privatno i direktno, međutim, upravo si nakon tog tužnog i bolnog perioda u svom životu odlučila napraviti veliki zaokret. Iza tebe stoji jedna tužna priča…

Elena: Da, iza mene stoji jedna jako tužna priča i mislim da se svi veliki zaokreti u životu dese nakon što dotaknemo dno, kao i u mojem slučaju.

Prije mog sina Rubena, imali smo još jedno dijete koje je u rodilištu, odmah nakon poroda dobio bakteriju. Nažalost, unatoč tome što sam stalno govorila da nešto nije u redu sa malim, nisu me htjeli poslušati, nego su govorili da imam post porođajnu depresiju i da mali ima samo visoku žuticu i da to je kao normalno.

Nakon desetak dana situacija se pogoršala i ono što je slijedilo bilo je strašno: 11 operacija na tankom crijevu, stalne loše vijesti i šokovi… Mislim da one mjesece u bolnici sa toliko bolesne djece su me promijenile zauvijek. Živio je 7 mjeseci i bila sam s njim u bolnici čitavo vrijeme i na to vrijeme provedeno s njim sam jako zahvalna.

Nakon njegove smrt sam bila slomljena i točno se sjećam trenutka kad sam odlučila  „živjeti“ ponovno ili barem pokušati. Probala sam se sjetiti što sam prije voljela raditi i prvo mi je pao na pamet trening. Tako sam odlučila početi ponovno trenirati i izaći napokon iz kuće.

Iz tjedna u tjedna sam osjećala kako se „vraćam“. Počela sam se osjećati bolje, počela sam opet zdravo jesti i bolje spavati i sve bolje i bolje izgledati. Taj proces je dugo trajao i trening je postao za mene ono što me vratilo u život i moj ispušni ventil. Tada su me svi počeli nagovarati da idem na takmičenja i nakon nekog vremena sam odlučila probati.

Prvo natjecanje bilo je svjetsko prvenstvo IBFF federacije i kad sam pobijedila, sjećam se da nisam mogla stati plakati. Nazvala sam mamu koja je isto tako plakala i rekla joj:

„Mama, došla sam prva, od dna sam došla na vrh, živa sam i opet ću biti sretna!“

Sve ove silne nagrade i priznanja za tvoj predani rad rezultat su velikog truda i rada na sebi, ali i tvoje velike želje da radiš ono što voliš i potpuno se tome posvetiš. Odlučila si živjeti i radovati se u svakoj sekundi života. Odlučila si ostvariti sve svoje snove! I uspjela si!

Elena: Kad sam se spremala za moje prvo natjecanje morala sam se svaki mjesec fotkati da vide moju ozbiljnost i napredak, budući da sam predstavljala Hrvatsku na svjetskom natjecanju. Tako sam shvatila da tek kad se fotkaš vidiš razliku i da to zaista motivira za dalje. Tako sam odlučila fotkati i moje klijente jer sam znala da ću ih tako motivirati da ne odustanu.

Kada sam počela objavljivati transformacije na facebooku desio se pravi „bum“ i dan danas, nakon četiri godine, broj zadovoljnih klijenata samo raste.

Sigurna sam da je moj uspjeh danas, rezultat moje ljubavi i želje da pomognem drugima, želim da svi znaju da mogu sami kreirati svoj život i da i nakon teških životnih situacija mogu biti opet sretni!

Danas si majka preslatkog dječaka od 8 godina. Jako ga hvališ i kažeš da je posebno dobar dečko. Ruben Ray je centar vašeg svijeta 🙂 Ima li mamine i tatine gene i ljubav prema sportu?

Elena: Ruben Ray je naša ljubav, naš život. Voljela bi da sva djeca imaju toliko ljubavi kao što on ima, jer sve više vidim kako to pozitivno utječe na njegov karakter.

Čak je njegova učiteljica primijetila kako u razredu uvijek želi svima pomoći i rekla je da je toliko dobro dijete da bi ga najradije odnijela kući 🙂

Tvoj suprug i ti ste u istom poslu. Kako uspijevaš, obzirom da radiš sa suprugom, odvojiti privatan život od onog poslovnog?

Elena: Mislim da je velika sreća što radimo zajedno jer tako smo čitav dan zajedno, a i Ruben kad nije u školi, onda je uvijek s nama. On isto trenira, iako je više intelektualni tip, obožava matematiku i engleski jezik, od svoje 4-te godine ga savršeno priča i sam ga je naučio. Mogu samo reći da smo jako ponosni na njega. On je naše malo čudo!

Trenirala si i pripremala za Izbor Miss svijeta našu Miss Hrvatske Angelicu Zacchigna. Jel´ te slušala Angelica i bila disciplinirana?

Elena: Angelicu sam pripremala cca tri mjeseca, trenirala je individualno kod mene i bila je na individualnom programu prehrane. Nas dvije smo isto odmah kliknule, jako je draga cura i za njenu dob vrlo ozbiljna i profesionalna. Jako se trudila na treninzima i bila disciplinirana u prehrani, tako da su se već nakon mjesec dana naše suradnje vidjele velike promjene na njoj. Sjećam se da kad sam je fotkala drugi put, nakon mjesec dana i usporedila sa početnim fotkama – ona je ostala šokirana sa promjenama i rekla mi je: „Elena, pa ti si mađioničar!!!“ 🙂

Nakon što smo se spojile na facebook-u redovno pratim tvoj rad. Kako izgleda tvoj radni dan? Što radiš kada nisi u teretani? Čime se baviš u slobodno vrijeme?

Elena: Moj radni dan je poprilično popunjen: od osam ujutro već startam sa individualnim treninzima, onda imam popodne kratku pauzu i u 17h startam opet sa individualnim i grupnim treninzima ili sastancima vezano za prehranu i treninge.

Navečer nakon treninga me čekaju moji online klijenti i odgovaranje na poruke.

Kad nisam u dvorani, gledam provoditi što više vremena sa mojim mužem i sinom, te vikend je samo za nas troje i nije nam bitno šta radimo. Bitno nam je samo da smo zajedno. Za hobije nemam baš vremena. Volim duge šetnje, ali moja ljubav, strast i ispušni ventil  je trening. Tako da mi drugo ni ne treba.

Kako bi sebe opisala u 5 riječi?

Elena: Kako bi se opisala u pet riječi hmmm… nije lako 😉 Rekla bi da sam tvrdoglava, uporna , ljubazna, iskrena i puna ljubavi.

Što te najviše raduje?

Elena: Najviše me raduje kada vidim da je moj sin sretan.

Što te ljuti?

Elena: Ljuti me prepotentnost i arogancija.

Imaš svoj omiljeni citat ili ulomak iz knjige?

Elena: Moj omiljeni citat je:

„Svi mi smo anđeli sa jednim krilom i da bi mogli letjeti moramo samo zagrliti jako osobu koju volimo.“

Emotivka si?

Elena: Jesam…jako.

Gledala sam fotografije na tvom FB profilu: ELENA ZDJELAR Izgledaš fantastično i u haljinama i štiklama, našminkana i s frizurom, izgledaš mi extra u tenisicama, tajicama i topiću dok treniraš u teretani, a o bikiniju da i ne govorim. Ženo, rodila si i imaš 38 godina?! Što je tajna tvog izgleda? Sport i prehrana? Sigurna sam da imaš neki čarobni napitak 😉

Elena: Hvala još jednom na komplimentima 🙂 Mislim da osim mog načina prehrane i redovitih treninga moja tajna je u tome što sam zaista sretna, imam prekrasnu obitelj, zdrava sam i radim posao koji volim. Stvarno sam jako zahvalna na svemu i cijenim sve.

Žena si. Što voliš i nosiš radije: tenisice ili štikle? Hlače ili haljine? Kakav je tvoj stil odijevanja obzirom na posao kojim se baviš?

Elena: Volim sve, ali najbolje se osjećam u sportskom izdanju, kao npr. tenisice i tajice, a takav je i moj stil odijevanja skoro uvijek.

Živiš u Poreču, rođena si u Kopru. Pola si Hrvatica, a pola Talijanka 🙂

Elena: Da, rođena sam u Korpu, jer se u to vrijeme tamo išlo, bilo je bliže. Tata mi je Talijan a mama Hrvatica. Pravi sam mix 😉

Kako ste se ti i suprug upoznali?

Elena: Upoznali smo se u fitnessu, a gdje drugdje hehe 😉

Bila je to ljubav na prvi pogled i nakon tri dana smo išli živjeti zajedno. Oduvijek sam znala da ću znati kada ću sresti ljubav svog života i tako je i bilo. Skupa smo 14 godina i prošli smo skupa svašta, od predivnih do vrlo teških trenutaka. Danas imamo to malo predivno stvorenje koji je rezultat naše ljubavi i kojeg obožavamo.

Pratim tvoj rad. U Poreču suprug i ti imate veliku teretanu, vodite treninge za profi sportaše, kao i individualne treninge te savjete u prehrani. Uza sav angažman i cijeli dan u sportu ono po čemu ste suprug i ti jako uspješni su on-line treninzi koje radite s ljudima, kao i sastavljanje te vođenje plana prehrane za svoje on-line kandidate. Moram ti reći da su me fascinirale transformacije koje radite – pogotovo na ženama! OMG! Ne mogu vjerovati da je moguće postići takve rezultate! Zar toliko griješimo u prehrani i načinu života?

Elena: Nažalost moje iskustvo mi govori da je tako, danas svi jako puno sjede i malo se kreću, jedu nezdravu i brzu hranu i rezultat toga je višak kilograma, gubitak energije i ponekad i loše zdravlje.

Kada osoba krene sa programom i promjeni loše životne navike sa dobrim, rezultati se zaista brzo vide i naše brojne transformacije su dokaz toga.

Jeste li ti i suprug strogi treneri? Dogodi li se ikada da netko od kandidata odustane, da jednostavno ne može ostvariti zacrtani plan…? Znamo svi, odreći se starih i loših navika nije lako… Što činite u tim fazama?

Elena: Strogi treneri smo u smislu da kada se radi onda se radi i radimo svoj posao vrlo profesionalno, te gledamo iz kandidata izvuci uvijek maksimum, ali isto tako se prilagodimo njihovim trenutnim mogućnostima, pogotovo na početku.

Naravno da se desilo da netko odustane, nije to lako i nisu svi uvijek spremni za promjene. Ovisi sve o situaciji, neki put osoba jednostavno „nestane“ i više se ne javlja iz neke nelagode mislim, ponekad pokušavamo uz razgovor vratiti osobu na pravi put, a ponekad je bolje pustiti da osoba sama opet odluči, jer ta odluka mora doći sama od sebe bez forsiranja, to je jedini pravi način.

Da li „zgriješiš“ s vremena na vrijeme (kada su oni ludi dani u mjesecu ahaha), pa posegneš za čokoladom, nutellom… pizzom, čipsom?

Elena: Kada nisam u pripremama, si dozvolim da jedan dan u tjednu jedem svašta, to je skoro uvijek subota ili nedjelja. Tada si najčešće pravim palačinke sa nutellom 🙂

Po tebi, iz iskustva sa ženama s kojima radiš, koliko debljina utječe na psihu i opće stanje? Koliko u svom poslu moraš biti i trener, i savjetnik i psiholog?

Elena: Iz mojeg iskustva mogu zasigurno reći da debljina i općenito ne prihvaćanje vlastitog tijela jako utječe na psihu i tko god kaže suprotno, laže. Duh, um i tijelo su jedno i kad jedno od njih ne štima, onda dođe do nezadovoljstva.

Jako me veseli vidjeti promjene u njihovom ponašanju kada se počinju bolje osjećati i voljeti svoje tijelo, to me jako ispunjava. Budu pune samopouzdanja, oči im se sjaje i ne skidaju osmjeh sa lica. Isto tako se popravljaju i odnosi sa partnerom i sa djecom, jer nisu više npr. nervozne kao prije i sve smirenije rješavaju.

Mogu reći da kad si „pravi“ trener onda moraš biti sve: trener i psiholog i savjetnik.

Gle, ja sam trenutno u fazi kada par mjeseci ne treniram ništa. Nemoj me ubiti 🙂 Jednostavno, odradila sam more projekata, izašla mi je druga knjiga, pokrenula sam vlastiti portal … I puno vremena provodim za kompjuterom. Non stop sjedim! Em mi pate leđa, em je zima i ne mogu se malo razgibati šetnjom na svježem zraku, em se osjećam loše zbog svega toga. I jesam, nanizala sam par kilograma viška, primijetila sam da sam se sva nekako čudno presložila.. Sva sam si onako-nekako nja-nja… 🙁 I stvarno se zbog toga svega osjećam nezadovoljno, znaš?

Elena: Ako je tako onda draga Ivana nemamo šta čekati, krećemo u akciju. Budući da smo daleko onda ti nudim moj online program, koji se sastoji od individualnog i detaljnog programa prehrane i treninga uz moje praćenje do željenog cilja.

Trening možeš odraditi i doma ili u fitnessu i uz svaku vježbu dobijes priložen video. Šta kažeš?

Čekaj, želiš mi reći da mi suprug i ti možete složiti plan prehrane i vrste treninga i da sve to mogu raditi doma ili u teretani i da su rezultati brzo vidljivi?!?  Ma, da li je moguće? Daj mi pojasni, molim te u detalj, o čemu se točno radi.

Elena: Da, kao što sam već napomenula trening možeš odraditi bilo gdje, ukoliko ga radiš doma onda će ti trebati bučice. Sve dobiješ detaljno pojašnjeno, iako mi se možeš slobodno obratiti za sve nejasnoće.

Kad se klijent drži striktno programa, prvi rezultati su vidljivi već nakon dva tjedna: izađe višak vode iz tijela i nestaje napuhnutost, te nakom mjesec dana se već vide prave promjene.

Volim napomenuti da ne radim dijete, nego da učim moje klijente da se zdravo hrane i da pravilno kombiniraju namirnice, te naglašavam da nisu dodaci prehrani oni koji će nas dovesti do željenog cilja, već da samo sa „pravom“ hranom i dobrim  treningom ćemo doći do toga što želimo.

Woow! Znači, mogu se vratiti u formu čak i postići puno bolje rezultate i osobne ciljeve? I mogu riješiti i bedra i višak kilograma? SVE? Ma, što moram napraviti, reci mi?

Elena: Ne samo ti, SVI to mogu!!! Samo treba odlučiti i početi. Moraš mi poslati tvoje podatke, visinu, težinu, ako znas tvoj body fat, ako imaš neke alergije i druge zdrstvene probleme, jedan tvoj tipičan dan što se obroka tiče, te tvoj mail i tvoje fotke. Fotkaš se kao na mojim trasformacijama iiiii krećemo 🙂

Znači, izazivaš me? Ma, ne! Sama ću se izazvati! Ovo je izazov! Želim da mi složiš sve kako smo se sada dogovorile! Izmjerim se, stanem na vagu (OMG!!), fotkam se i sve ti pošaljem na e-mail! JEDVA ČEKAM!!

Elena: Baš mi je drago da si se odlučila i da ćemo zajedno do tvog cilja. Sad imaš još veću odgovornost jer će tvoji pratitelji nestrpljivo čekati tvoju transformaciju iz mjeseca u mjesec. Nema nazad i nema odustajanja 😉

Ahahaha okej 🙂  Znači startamo kada mi pošaljete vježbe i plan prehrane? Što mi je potrebno za trening? Mogu trenirati i doma ili?

Elena: Da, daj mi dva dana i imaš sve na mail. Možeš i doma naravno. Za sada ti trebaju samo bučice.

Uf, sad jedva čekam da krenemo 😉

Koji su tvoji planovi za ovu godinu? Spremaš se za neka nova natjecanja? Koliko ti pripreme uzimaju vremena?

Elena: Trenutno nam je prioritet novi prostor, kojeg treba još opremiti i jako se veselimo tome. Naš san je bio od samog početka otvoriti dvoranu sa svim sadržajima, gdje bi naši klijenti, sadašnji i budući, mogli naći sve na jednom mjestu (fitness, sala za grupne i individualne treninge, crossfit sala, te ring za borilačke sportove i kutak zdrave prehrane i druženja).

Nisam još odlučila da li ću se takmičiti ove godine, jer mi to oduzima jako puno vremena i uz obitelj, novu dvoranu, cure koje spremam za natjecanje i posao, moram vidjeti kako ću sve to skupa uspjeti organizirati, iako poznajući sebe, ako budem osjećala želju za takmičenjem, uspjet ću naći vremena za sve. Kad ima volje ima i načina 😉

Gdje te mogu kontaktirati žene koje žele tvoje on-line treninge i savjete u prehrani?

Elena: Žene koje žele moje savjete i on-line treninge mogu me kontaktirati preko mog facebook profila ELENA ZDJELAR, preko moje facebook stranice ELENA ZDJELAR WBFF PRO  i preko mail- a: elena.zdjelar@gmail.com

Što bi savjetovala čitateljima pinkpen.com.hr portala, odnosno svim ženama? Što im poručuješ?

Elena: Svim ženama bi preporučila da jednostavno promjene sve što ih čini nesretnima, da izađu iz komfortne zone, jer uvijek imaju mogućnost izbora.

 

“Pitali su jednu ženu: Zašto je tako sretna? Odgovorila je: Jer sam tako odlučila.“

Elena, hvala ti na ovom ugodnom druženju uz kavicu, iskrenom razgovoru i intervju-u 🙂 Drago mi je što si ušla u moj život i dopustila da upoznam i tvoju unutarnju ljepotu. Ta tvoja unutarnja ljepota i sve kvalitete koje imaš kao osoba isijavaju kroz tebe i to se osjeti. To me i privuklo, sada znam! Kako si mi rekla neki dan: „Mislim da se nismo slučajno upoznale…“ I vjeruj mi da nismo. U životu ništa nije slučajno!

Elena: Hvala tebi draga Ivana, to što si napisala, isto mislim o tebi i svakim danom sam sve više zahvalna tim divnim ženama kojima sam okružena i kojima mogu pomoći da budu opet sretne u potpunosti.

  • Tekst: IVANA GRABAR
  • Foto: Elena Zdjelar album

Kontakt Elena Zdjelar: