Što, kako, koliko, kada, kome treba, kome ne treba, boli ili ne boli? Vječita pitanja i dileme oko microbladinga. Odgovore donosi microblading majstorica Emanuela Slavić

U posljednje vrijeme u mom Studiju Zen česta su pitanja na temu microbladinga. Što, kako, koliko, kada, kome treba, kome ne treba, boli ili ne boli… pitaju su klijentice. Čitaju na internetu, a informacija ima svakakvih, i točnih i netočnih, prenapuhanih, previše stručnih izraza. Pa naravno da jadne žene ostaju zbunjene. Još kad vide neke slike koje nisu dobri primjeri, to ih natjera da dobro razmisle što dalje. Ipak su obrve na licu. Daju nam neki okvir, točku na i. Naravno da nitko ne želi pogriješiti pri odabiru microblading majstora. Pa da pojasnim neke stvari vezano za ovaj tretman. Jezikom koji svi razumiju, iskreno i poneseno dugogodišnjim iskustvom koje imam.

Microblading je isto što i japanska metoda iscrtavanja obrva, nema razlike. Netko voli reći ovako, netko onako.

Postoji i 3D metoda microbladinga, svi nude, rijetki izvedu..  Raspitajte se prije, pogledajte slike, dobro provjerite da li je to zaista to. Microblading (osobno ga volim tako zvati) je polutrajni make-up, što znači da se unosi plitko pod kožu i zato nema straha da će boja pocrveniti, poplaviti ili poprimiti neke neobične i neželjene boje. Ali dodajem i opet napominjem: Provjerite kod koga idete.

Moje klijentice same priznaju da su me provjerile, googlale, citale, gledale slike, recenzije, tražile preporuku i tek onda došle. Na to kažem – Bravo, tako se to radi! To je vaše lice i naravno da očekujem da me provjerite i u konačnici da mi postavite tisuću pitanja.

Vječna debata je i oko toga da li iscrtavanje boli.

Tu ne mogu puno pametnih stvari reći. Svi smo mi različiti, neke klijentice se smiju i pričaju dok iscrtavam obrve, neke su koncentrirane, jedne govore da ih boli, druge da grebe, treće da niti ne osjete. I što sada zaključiti? Ništa strašno, sve su preživjele 🙂

Jedino vam mogu reći da ovaj dio koji za nekoga može biti bolan, kod mene traje manje od tri minute(danas smo klijentice i ja gledale na sat), nakon toga nanosim anestetik i tu svaka nelagoda prestaje. Zato, samo hrabro, isplati se!

Često me pitaju da li to – microblading – smiju raditi trudnice, dojilje, oboljele osobe od teških bolesti, da li se smije raditi preko ljeta? Za ove informacije mogu govoriti samo za sebe i svoju uslugu. Pigmenata ima puno, alata isto svakojakih i nije sve za svakoga. Da pojednostavim; kod mene microblading smiju raditi i trudnice i dojilje i teži bolesnici, microblading se smije raditi preko ljeta, nema straha od alergije, nema reakcija. Bitan je sterilan alat, kvalitetan pigment i vrhunski majstor.

Zapamtite, to je vaše lice, ne želite biti nezadovoljne. Postavljajte mi pitanja, to je sasvim u redu, čak poželjno!

Microblading pristaje svima, i onim damama koje uopće nemaju dlačica i onima koje imaju lijepe obrve, ali žele naglasiti definiciju i urednost.

Budite hrabre, lijepe, njegovane i sretne!

Voli vas Emanuela Slavić, Kozmetički Studio Zen

Emanuela Slavić, microblading majstor. 18 godina iskustva i rada u struci. Vlasnica Kozmetičkog Studija Zen

  • Tekst: Emanuela Slavić
  • Foto: Kozmetički studio Zen

Kontakt: