Iva Berišić, poznata riječka vizažistica, odlučila je raditi na Badnjak i svu zaradu od šminkanja donirati za Robijevo daljnje liječenje

U našem se gradu cijelo ljeto i jesen pričalo o kolegi novinaru Robertu Ivanoviću koji je prije nekoliko mjeseci bio na umoru. Mnogi su se pitali što se tom mladom čovjeku u stvari dogodilo… Njegova priča i sudbina dotakla je mnoga srca i dirnula ih na najjače… Iskreno… mnogi nikada ne bi niti saznali što se događa s Robijem da nije bilo njegove prijateljice Maje Škufce i videa kojeg je objavila na svom facebooku tog vrućeg ljetnog dana. Tim videom pokrenula je lavinu emocija i predivnih djela! Nakon toga dana više ništa nije isto. Pokrenula je i fb grupu #forzarobi gdje joj pomažu brojne kolege i prijatelji, poznanici i dobri ljudi.

Maja je Roberta još ljetos premjestila u drugu ustanovu i omogućila mu potrebnu skrb. I njegovo se stanje posljednjih mjeseci značajno popravilo. No, Robertu je potrebna daljnja skrb i liječenje, terapije i briga od 0-24.

U tijeku je priprema humanitarnog koncerta u Rijeci, otvoren je i humanitarni račun, a val dobrih djela iz dana u dan ostavlja me bez daha! Danas me posebno dotakla jedna lijepa gesta i to od žene koju poznajem više od 25 godina.

Iva, oduševila si me svojim postom, znaš!? I ove godine nastavljaš u humanom duhu i pozitivnom tonu pred same Blagdane…

Iva Berišić: Tko me imalo poznaje zna da uvijek volim bezuvjetno pomagati. Prošle godine sam radila “čistku” u svom studiju i bilo je tu dosta šminke i stvarčica koje mi nisu trebale ili ih nisam koristila te sam došla na ideju (zajedno sa tobom i našom Željanom), da jednostavno nekoga naučim poslu, nakon edukacije poklonim mu diplomu i predam sve te stvarčice… Bilo je teško čitati te sve priče kao i gledati Robija!

Što za tebe znači ova akcija #forzarobi i zašto si se odlučila priključiti ovom gestom? Mnogi upravo u ovom periodu zbrajaju najveće prihode i zaradu, a ti si odlučila cijeli prihod od šminkanja na sami Badnjak donirati za Robijevo liječenje. 

Iva Berišić: Mjesecima pratim tešku situaciju koja je zadesila Robija, svakodnevno mi iskaču slike njegova teškog oporavka i ne mogu ostati “imuna” na takvo nešto. Vrijeme brzo leti i u nedostatku vremena i mog tempa života odlučila sam da to bude na sam Badnjak jer je godina proletjela, a da se nisam ni okrenula. Toliko toga sam do sada odradila “gratis” i humanitarno, a i kakva bi ja to Riječanka bila da ne pomognem bolesnom čovjeku kojem život u ovom trenutku ovisi o našim dobrim djelima? …

Gdje će se odvijati akcija, reci nam sve detalje.

Iva Berišić: Akcija će se naravno odvijati u mom IBEAUTY STUDIU, Cavtatska 2, Rijeka… I nadam se da će mi se pridružiti još koja djevojka iz moga tima. Ako bude potrebno, te ako bude veliki interes šminkati ćemo i ispred studija i oko okolnih kafića. Dao Bog.

Ivina objava u FB grupi #FORZAROBI i priključenje akciji na jedinstven način nije me ostavila bez teksta već me potakla i motivirala da napišem i objavim ovaj tekst te možda potaknem još nekoga da učini isto, pomogne Robiju u granicama svojih mogućnosti i na svoj način.

#FORZAROBI

  • Teskt: Ivana Grabar
  • Slike: PR IBeauty
  • Kontakt za narudžbe: 095 5316 941