U Obiteljskom centru u Senju održano druženje s autoricom i kolumnisticom Ivanom Grabar

U ponedjeljak, 11.02., u Obiteljskom centru Senj održano je druženje s autoricom i kolumnisticom Ivanom Grabar, a na poziv žena iz Senja.

Do ovog je gostovanja došlo sasvim spontano. Jedan sasvim slučajan susret (a znamo kako ništa nije slučajno…) na riječkom parkingu s autoricom, fotografiranje, grljenje i smijeh te nastavak komunikacije doveli su do organizacije predavanja i predstavljanja obaju knjiga autorice u Senju. Četiri žene s parkinga napravile sve da čim prije dovedu autoricu u svoj grad.

Domaćin susreta u Senju bio je Obiteljski centar. Predstojnica centra predložila je gostovanje u sklopu tjedna obitelji… I polako se cijela konstrukcija slagala… Dio po dio.. Komadić po komadić..

Insirativno, vrlo emotivno, iskreno, dirljivo bilo je taj ponedjeljak u Senju. Toliko se stvari i situacija poklopilo da je jednostavno i moralo biti tako: posebno i drugačije. Nakon predavanja autorice, koje je dotaklo mnoge, uslijedilo je nešto vrlo neočekivano za sve prisutne. Naime, nakon što je autorica u svom iskrenom izlaganju i predavanju “Život može biti lijep ako…” ispričala svoju životnu priču, uslijedila je spontana i iskrena ispovijest sudionika predavanja. Jedna po jedna osoba otvarale su se kao cvijetovi. Bilo je suza. Bilo je iskrenih ispovijesti i priznanja po prvi puta na glas.. Bilo je u jednom trenutku kolektivnog plakanja i grljenja na kraju jer su pojedine priče toliko bile dirljive i vrlo, vrlo emotivne. Bilo je i smijeha. Bilo je toliko dirljivih situacija…

Sve se to sinoć dogodilo u Senju. Dogodila se neopisiva ljubav, dogodila se čista iskrenost, dogodila se eksplozija pozitivne energije koja je u jednu cjelinu povezala sve prisutne. I to i je bila poanta druženja.

“Moram na kraju ovog teksta izjaviti kako mi je druženje u Senju zaista bilo posebno. Svojim ste prisustvom i iskrenim pričama dotakle i moje srce. Bilo je trenutaka kada od emocija nisam mogla govoriti. Bilo je trenutaka kada ste me svojim dirljivim riječima ostavile bez daha i toliko dotakle moje srce da se više niti sama nisam mogla kontrolirati. Toliko ste me napunile i dale mi toliku količinu ljubavi da vam se od srca želim zahvaliti na svemu što osjećam.

Jedan veliki aplauz sada ja dajem vama, drage moje Senjanke! Imate moj naklon. Dajem vam riječ kako ću se vratiti. Ovo je bio tek početak naših lijepih druženja!

Ova naša zajednička fotografija ide u svijet. Ali, isto tako, ove ćemo slike nositi u našim srcima za zauvijek. Gospođa koja putuje uskoro u Meksiko sa sobom nosi ovu sliku – eto, toliko joj znači… 

Hvala vam još jednom na svemu! Hvala svakoj posebno. Hvala vam što ste me pustile u svoje živote i dozvolile mi da vam dotaknem srca!

Voli vas vaša Ivana Grabar!

  • Tekst napisala: Ivana Grabar
  • Fotografije: Obiteljski centar Senj

*Obiteljski centar Senj / druženje s Ivanom Grabar