Avokado torta

Zaželjela sam se avokada u slatkoj varijanti. Sve za pripremu tortice sam imala doma osim njega samog. Ivo se vrlo brzo ponudio ići po avokado i vratio se sa tri prekrasna, tvrda, nezrela avokada… Na trenutak sam stvarno bila pomislila da se i njemu jede avokado, heh…

Nisam se dala smesti pa sam odmah otišla do obližnjeg dućana po još dva avokada. Sve sam pripremila i bacila se na posao! Kada sam koru već stavila na hlađenje u frižider i prepolovila oba avokada, skoro sam se onesvijestila…  Iznutra su bili crni i gnjili! Ne, nisam kupila premekani avokado, čak sam se bojala da nije dovoljno zreo…  ok. Ipak nećemo omastiti brk u avokado torti!

Rekla bih da mi je avokado pokvario dan da mi susjeda nije istog trenutka poslala poruku: “Hej, hoćeš dva avokada? Zreli su, treba ih iskoristiti”.Wuhuuuu! Svemir  me voli ! 🙂  Za sreću je ponekad potreban  samo zreli avokado i dobar susjed! 😉

Ne dajte se zavarati. Inače nisam ovako uporna, samo ali samo kada je riječ o hrani!

Poanta ovog događaja je vrlo jednostavna: kada vam nešto baš ne ide od  ruke, pogledajte u mobitel, kontaktirajte susjeda ili pojedite nešto slatko, to uvijek pali!

Recept slijedi u nastavku. Torta je zaista divna, probajte je i javite mi svoje utiske ! Do pisanja… :)

RECEPT: ( za 4 osobe *)

SASTOJCI:

KORA:

  • Indijski oraščići ( 1 i 1/2  šalica(1 šalica  *cca 250 ml)  prethodno namočeni u vodi sa sokom jednog manjeg iscijeđenog limuna
  • Goji bobice ( 1/2 šalice)
  • Datulje ( 6 komada)
  • Kokosovo mlijeko  (2 žlice)
  • Zobene pahuljice ( 1/2 šalice)

Sve sastojke izmiksati u multipraktiku. Kada smjesa postane kompaktna potisnuti  je u kalup  (ja sam napravila 2 manje tortice) i staviti u frižider.

SLADOLED KREMA :

  • Indijski oraščići ( 1/2 šalice, prethodno namočeni)
  • Avokado ( 2 komada)
  • Kokosovo mlijeko (250ml)
  • Limeta ( 2  komada)
  • Med
  • Pistachi(1/2 šalice)

Indijske oraščiće izmiksati u muktipraktiku. Zatim dodati avokado, sok  limete te naribati koricu jedne limete i zasladiti medom po ukusu. Iz ostatka kokosovog  mlijeka ocijediti ostatak tekućine te samo onaj gusti dio izmiksati u “šlag”  i  lagano umiješati u kremu. Miješati dok se krema sjedini. Kremu preliti u kalup preko kore i staviti u zamrzivač  na dva sata!

Prije samog posluživanja tortu ukrasite isjeckanim  pistachijima. Ova zdrava torta je pravo  osvježenje. Uživajte !