Jedimo zdravo da bi bili zdravi!

Kada otvorimo internet i ukucamo DIJETA iskočiti će nam na stotine trendovskih dijeta. Uvijek je neka od njih ili čak više njih odjednom “najboljih” i “najučinkovitijih”. Svi ih isprobavaju… Većina ljudi se izgladnjuje ili jede neke namirnice koje možda i nisu dobre za njih… Što si radimo s tim dijetama osim što se mučimo i izgladnjujemo? Imaju li te dijete učinka? Mogu li dijete biti opasne?

Što uopće znači biti na dijeti ili planu prehrane? Što je zdravo mršavljenje? Kako bi se inače trebali hraniti i sve što ste oduvijek htjeli znati, a niste znali koga pitati,  u emisiji “Pink paralonica” otkriva dr. Alenka Brozina.

O gošći emisije:

Dr. Alenka Brozina diplomirala je na medicinskom fakultetu u Rijeci  1999 god.,a 2006 god.položila specijalistički ispit iz interne medicine. Duži niz godina bavi se proučavanjem utjecaja prehrane na ljudski organizam i zdravlje; završila brojnu stranu i domaću poslijediplomsku edukaciju, poglavito iz dijetoterapije, kliničke prehrane, sportske medicine i sportske kardiologije, između ostalog i  sveučilišni magisterij „Fiziološki, prehrambeni i farmakološki aspekti sporta i fitnessa“ u Camerinu (Italija)te „Osnove holostičke prehrane“ u Londonu ( Engleska).
Duži niz godina aktivno sudjeluje kao predavač i edukator u programima mršavljenja, a do 2015god. je obavljala posao voditeljice ambulante za prehranu i dijetoterapiju opatijske „Thalassotherapije“.
Svoju ljubav prema fitoaromaterapiji produbljuje u školi fitoaromaterapije kod dr.sc.Stribora Markovića koju uspješno završava 2010god.
Sudjeluje na brojnim aktivnostima kao predavač i znanstveni suradnik.
Do 2013.god obavlja dužnost podpredsjednice Udruge oboljelih od celijakije PGŽ,a od 2015 god. je voditeljica Centra Adenium, udruge za promicanje pravilne prehrane, kliničke fitoaromaterapije te holističkog (integrativnog) pristupa zdravlju.
Zaposlena u „Domu zdravlja“ PGŽ kao specijalist internist s područjima rada u kardiologiji i pulmologiji.
U svojem radu naglasak stavlja na integrativni i individualni pristup  prvenstveno prevenciji  te  liječenju bolesti kao i kliničku primjenu fitoaromaterapije i dijetoterapije.

Radijska #pinkparlaonica emitira se svaku srijedu u 12:15 h na Radio Korzu.

  • Urednica i voditeljica emisije: Ivana Grabar, spisateljica & kolumnistica
  • Tekst: PR #pinkparlaonica
  • Foto: PR #pinkparlaonica
  • Kontakt: ivana@ pinkpen.com.hr
  • YT Kanal: YOUTUBE PINK PEN