Promjena je vječna i neizbježna, a mi smo samo pijuni u igri života

Većina nas prema promjenama ima dvojake osjećaje – s jedne strane priželjkujemo da se u našim životima nešto promijeni, a istovremeno nas je strah što će se dogoditi ako se poremeti kolotečina na koju smo se navikli, hoćemo li se znati nositi s novonastalim okolnostima, što će nam promjene zapravo donijeti. I uglavnom se odlučujemo ostati na sigurnoj poziciji koja nam možda ne donosi ono što bi nas ispunilo, ali s problemima koji nas muče već nekako znamo nositi.

Što se znakova zodijaka tiče, najveći ‘ziheraši’ su rođeni u znaku Raka i Bika. Ti ni pod prijetnjom smrću neće koraknuti u novom životnom smjeru jer im je tu gdje jesu ‘baš dobro’. Nema veze što u njihovim životima skoro ništa ne funkcionira kako treba, što Rak lije more suza i davi sve svoje prijatelje pričom o svojoj nesretnoj sudbini, a Bik se nada da će ako bude dovoljno uporan Sunce početi izlaziti na zapadu i slično. Čudni neki ljudi.

Ništa bolji nisu Škorpion i Jarac. Doduše, kada vidi da je vrag odnio šalu, unatoč otporu do krajnjih granica, Škorpion će se odlučiti na promjenu i spalit će sve mostove iza sebe, a i poneke ljude koji su mu se zamjerili. Tek toliko da ne zaboravimo koliko je opasan i osvetoljubiv. Jarac sve radi planski pa i promjene. I uvijek nekako misli da će unutar postojećih okvira nekako izdržati još neko vrijeme bez da napravi veliko čišćenje. Međutim, kada njegov izračun pokaže da je minusu, podvući će crtu pod prošlost i napraviti novi životni korak.

Za razliku od njih, neki srljaju grlom u jagode u promjene. Na primjer Ovan. On živi za to da bi mu se događalo nešto uzbudljivo i sam je pokretač promjena, kako u vlastitom, tako i u tuđim životima. Bez pitanja će donijeti odluke i u vaše ime, a vama jedino preostaje da se snalazite u novonastalim okolnostima.

Jednak entuzijazam kada su u pitanju promjene uvijek je prisutan kod Strijelca. Ovaj rođeni avanturist uvijek želi istražiti i iskušati nešto novo, makar se doveo u opasnost. Odnosno ono što trezvena i racionalna osoba smatra opasnošću. Jer prave probleme u riskantnim i avanturističkim potezima on ne vidi. Ma to samo vi nešto komplicirate.

Radikalnim, neočekivanim, a često i nepotrebnim promjenama skloni su oni rođeni u znaku Vodenjaka. Oni misle da treba staro srezati u korijenu mada zapravo nemaju nikakav konkretan plan za budućnost. I to ih uopće ne brine. Oni su ti koji dižu revolucije i ostavljaju pustoš iza sebe.

Za Blizance promjena je nužnost i konstanta, napravit će promjenu samo promjene radi, zbog dosade,  ali i da unese zbrku u svoju okolinu i onda promatrati što se događa i pritom se dobro zabavljati.

Kod Lavova sve je u životu drama pa i onda kada nešto u životu treba promijeniti. Naravno, važno je da u svemu sudjeluje i njihova okolina koja će o svakom novom potezu u njihovom životu biti detaljno obaviještena. I naravno, morati asistirati kada je to potrebno.

Djevica sve u životu planira i analizira pa i tako kada je ono najbolje vrijeme za nove važne poteze. Doduše, od silnog planiranja upravo taj savršen trenutak joj uglavnom promakne pa se često dogodi ne napravi ništa. I tako do čekanja sljedećeg idealnog trenutka.

Vaga je neodlučna u svemu pa tako i u novim životnim poglavljima. I često je njezin partner taj koji će je potaknuti na akciju pa će za njim krenuti i ona. Zapravo, da se nju pita kompromisima ne bi bilo kraja i teško da bi bilo što zapravo mijenjala. Pa uvijek se valjda nekako možemo dogovoriti.

Žele li Ribe mijenjati stvari u životu kada su njima nezadovoljne? Pa zapravo da pa onda možda ipak ne, a možda bi najbolje bilo da pričekaju pa da vide što će im život donijeti? Njihova sposobnost prilagođavanja upravo je nevjerojatna i nekako mi se čini da su upravo one shvatile tajnu kako je promjena vječna i neizbježna, a mi smo samo pijuni u igri života.

Autor: Karin Baloh Martić

Kontakt: