Kada poželimo promjenu često nam se čini kako kako trebamo spaliti sve mostove iza sebe kako bismo doista započeli novo razdoblje života. No je li baš nužno da budemo tako radikalni kako smo zamislili?

Kada poželimo promjenu često nam se čini kako kako trebamo spaliti sve mostove iza sebe kako bismo doista započeli novo razdoblje života. Napustiti pa i uništiti sve staro u našim planovima za budućnost čini se najboljim načinom da krenemo ispočetka.

No je li baš nužno da budemo tako radikalni kako smo zamislili?

Iz perspektive osobnog razvoja ono što smo sada ne bismo postali bez svega onoga što smo nekad bili, bez svih onih iskustava, lijepih i ružnih koja su nas obilježila i oplemenila, kao i odluka koje su nas odvele u određenom smjeru.

Povezanost prošlosti, sadašnjosti i budućnosti priča je i o znakovima zodijaka. Svi su oni posloženi u savršenom slijedu i svaki novi znak profitira iz iskustva i znanja onog prethodnog.

Prvi znak zodijaka Ovan, predvodnik je željan novih iskustava, spreman baciti se i iskusiti život pa čak ako zbog toga i sam nastrada. Njegov entuzijazam je nepresušan, a optimizam zarazan. Upravo zato nakon njega slijedi stabilan i prizemljeni znak Bika kojem je cilj iza sebe ostaviti nešto konkretno, fokusirajući se prvenstveno na priskrbljivanje stalnog izvora prihoda i sigurnosti za sebe i njemu bliskim osobama.

Za Blizance stabilnost i rutina su nešto najgore što im se može dogoditi. Oni su kraljevi dinamike i promjena i raznovrsnost je njihov imperativ. Njihov zadatak u zodijaku je da prenose i povezuju, posreduju i razmjenjuju. Vodeni Rak koji dolazi nakon njih više cijeni dom i stabilnost, svoja četiri zida i svoju privatnost. Želi pustiti korijenje tamo gdje se osjeća da pripada i uživati u svom miru.

Za razliku od diskretnog i sramežljivog Raka, Lav jednostavno obožava pozornicu i biti u središtu pažnje. Svoje kvalitete prezentira otvoreno i ponosno, svjestan svoje posebnosti i individualnosti. Sam je sebi najbolja reklama.

Takvo što se ne bi moglo reći i za Djevicu. Pretjerano je analitična pa zato često i pretjerano kritična i želi dotjerati svoj život do najsitnijeg detalja. Uvjerena je kako je tu kako bi služila drugima i u tome nalazi smisao svog života.

Zračna Vaga vrlo je zainteresirana za interakciju sa svojim okruženjem, sve u težnji postizanja savršene životne ravnoteže. Njezina intencija je doći do objektivnih činjenica, uzimajući u obzir različita mišljenja i stavove. Drugima pristupa otvoreno i prijateljski.

Otvorenost definitivno nije karakteristika znak koji dolazi iza Vage, a to je znak Škorpiona. Tajanstvenost, intrige, spletke ono je što ga fascinira, a ponekad i sam u njima sudjeluje. On je znak ekstrema, sve u potrazi za srži svake stvari i iskustvom koje će ga transformirati i preporoditi.

Puno ležerniji i opušteniji pristup životu ima vatreni Strijelac, neopterećen predrasudama, otvoren za različite pogleda na svijet. Dapače, fascinira ga sve što je novo i drugačije, voli putovati i istraživati. Cijeni spontanost.

Jarac, znak koji dolazi, nakon njega, sve je prije nego spontan. Ovaj zakleti formalist voli kada se poštuju pravila i najbolje se snalazi u svijetu jasnih i određenih struktura. Voli znati gdje mu je mjesto i želi da i drugi znaju gdje je njihovo mjesto.

Vodenjak u jednakoj mjeri cijeni strukture kao i Jarac, ali samo one koje je on sam stvorio. Ovaj ekscentrični rušitelj svega starog i tradicionalnog, uvijek je u borbi za socijalnu pravdu i jednakost sklon da pri tome koristi radikalne metode.

Nimalo radikalne nisu Ribe, posljednji znak zodijaka. Mekane i senzibilne, prihvaćaju svakoga i imaju razumijevanja za sve. Ponekad i previše. Možda baš i zato što su na posljednjem mjestu zodijačkog kruga završavajući ciklus i pripremajući teren za početak novog ciklusa.

Sve Astrodrom kolumne za Pink Pen portal možete pronaći klikom na link: pinkpen.com.hr/astrologija/