Jesen donosi novitete na astrološkom planu

Razdoblje vladavine zemljanog znaka Djevice povezano je, između ostalog, i s vraćanjem u uobičajenu kolotečinu. Nakon obiteljskih okupljanja tijekom vladavine znaka Raka i uživanja i lijenog izležavanja na suncu za vrijeme vladavine znaka Lava, vrijeme je da se stvari opet dovedu u red. Ili barem Djevice tako misle. Šalu na stranu, znakovi zodijaka poslagani su određenim redom i kada malo bolje razmislimo to ima svoju logiku. Nakon opuštenosti i spontanosti treba dovesti stvari u red što je uloga znaka Djevice.

Godišnji odmori su završili kao i školski praznici i svi se moramo vratiti u klupe, što u školske što u uredske. Djevica je znak kojem je rutina važna i često nas podsjeća da bi bez nekih korisnih navika u našim životima vladao totalni kaos.

Ove godine vladavina znaka Djevice poklapa se i s retrogradnim kretanjem Merkura kroz ovaj znak koje započelo 12.08.i završilo se jučer 05.09.

Ako ste poslušali savjete, mogli ste riješiti svakojake zaostatke i pronaći stvari, a i ljude koji su vam se negdje zametnuli. Ako ste ipak zanemarili savjete, možda ste kupili novo računalo ili novi automobil, možda čak i investirali u nekretnine što bi značilo da ste hazarderski nastrojeni jer ćete konačne rezultate svojih poteza vidjeti za par mjeseci. Možda budete ugodno iznenađeni, a možda zaključite da vam toliko komplikacija doista nije trebalo u životu. Kako god, od danas možete opet trgovati, preprodavati – naravno, ako imate čime – bez bojazni da kupujete mačka u vreći.

Jesen donosi još noviteta na astrološkom planu. Desetog listopada Jupiter ulazi u znak Škorpiona i u njemu boravi godinu dana što će, nadam se, baciti makar sjenu osmijeha na lice ovog vječno pesimističnog znaka. U svakom slučaju, uz malo dobre volje, pratit će ih sreća u svemu što započnu, samo trebaju dati malo inicijative.

Ova pozicija jednako će blagotvorno djelovati i na pripadnike ostala dva vodena znaka – Raka i Ribe – Rakove će mučiti slatke ljubavne brige, a emocije će im se, po običaju, oteti kontroli. Ribama se pruža prilika za učenje i duhovni napredak te za ispunjenje svega onoga o čemu su sanjale. Izazovi čekaju pripadnike znaka Bika, Lava i Vodenjaka.

Za Bika nove mogućnosti na partnerskom planu i krize u ljubavnim i poslovnim odnosima. Lavovima se smiješi promjena na porodičnom planu, preseljenje ili kupoprodaja nekretnina dok Vodenjaci mogu očekivati poslovne promjene – Jupiter će im napokon pružiti priliku za ekspanziju na profesionalnom planu i samo će nebo za njih biti granica.

Blizance čeka puno radnih zadataka, a stres će nastojati kompenzirati s hedonističkim užicima i naravno, po svom običaju, pretjerati. Ovnovi će biti zavodljiviji nego inače, skloni užicima i njihov ljubavni život naprosto će cvjetati. I Vage će biti hrabre posebno što se financijske strane života tiče – imat će prilika za dodatnu zaradu no bilo bi dobro da ne budu ležerne kada su u pitanju izdaci – često će se pitati na što su zapravo potrošile novac. U Strijelcima će Jupiter probuditi želju za izolacijom i mirovanjem, što je za njih prilično neuobičajeno, no to je samo kratki intermezzo prije no što ujesen 2018. on uđe u njihov znak. Djevice će vas iznenaditi izravnošću u komunikaciji i željom da napokon riješe nesređene odnose u svom svakodnevnom okruženju. Jarcima će boravak Jupitera u Škorpionu potaknuti društveni život, bit će otvoreniji prema novim kontaktima i iznenadit će svoju okolinu spontanošću i srdačnošću.

Kraj godine obilježava ulazak Saturna u znak Jarca, ali to su već ozbiljnije teme, o njima ću pisati kada dođe vrijeme za to, za sada, barem vi kojih se to tiče uživajte u Jupiterovskim mogućnostima – ne razmišljate previše, samo se usudite!

Autor: Karin Baloh Martić

Kontakt: