Upravo je Djevica ta koja ima živaca i strpljenja nizati mak na konac i u doslovnom i u prenesenom smislu, truditi se oko svake stvari koje se prihvati dok ne bude – pa skoro savršena

Ovaj naslov savršeno pristaje u znaku čija je vladavina upravo započela. Naravno, radi se o zemljanom, promjenjivom znaku Djevice. Skromna je i samozatajna, uvijek u službi i na usluzi, analitična i suzdržana, s okom za detalje koje drugi ne primjećuju. Njezina pažnja usmjerena je na dijelove koji čine cjelinu (pri tome joj cjelina zapravo uopće nije važna). Zato se zna izgubiti u sitnicama koje možda život znače, ali koje u njezinom slučaju mogu postati onaj dosadni kamenčić u cipeli koji joj ne da napreduje i razvija se nego gubi svoje vrijeme i energiju uzalud.

Da, upravo je Djevica ta koja ima živaca i strpljenja nizati mak na konac i u doslovnom i u prenesenom smislu, truditi se oko svake stvari koje se prihvati dok ne bude – pa skoro savršena.

Perfekcionizam koji želi postići nemoguća je misija i zato često bude frustrirana što konačni rezultat ne odgovara njenim zamislima. To je dovodi, nećete vjerovati, u situaciju da čeka i ne čini ništa jer uvjeti i mogućnosti u njezinom životu trenutno nisu odgovarajuće za ono što želi postići. Tako da su ponekad pripadnici ovog znaka osobe s puno planova koji su ostali, nažalost, samo planovi.

Ipak, većina Djevica se trudi i vrijedno radi kako bi iza sebe ostavila konkretne rezultate. One često bolje od vas znaju što vam treba i kako vam mogu pomoći. Zato možete biti sretni ako je vaš službenik ili još bolje vaša tajnica ili asistentica rođena baš u ovom znaku. Svi oni dosadni poslovi kojima se ne stignete baviti jer ih smatrate beznačajnima (a itekako su značajni ako želite da vaš posao besprijekorno funkcionira) za vas će obaviti vaša Djevica ako imate sreće da radi za vas. Dobro znaju što im je činiti i što se od njih očekuje i gdje im je mjesto. Pozornost i divljenje pretjerano ih ne impresioniraju i više vole biti u pozadini, tamo gdje se odvijaju zaista važne stvari.

I još nešto za kraj. Neka vas ne zavara naziv ovog znaka i onoga što mislite da on predstavlja. Ne zaboravite da je Djevica zemljani znak što znači da je na ‘ti’ sa svojim tijelom i njegovim potrebama kao i svojom vlastitom seksualnošću. I kao što se trudi da sve u njenom životu funkcionira besprijekorno tako će se potruditi da i njezino tijelo funkcionira poput dobro podmazanog stroja i u krevetu i izvan njega.

Tekst: Karin Baloh Martić

“Ljudi i njihove osobnosti oduvijek su me zanimali što me je privuklo i psihološkoj astrologiji. Astrologija mi je otvorila pogled na svijet iz posve nove perspektive učeći me da ga promatram kroz prizmu astroloških simbola. Nadam se da ću i vama odškrinuti vrata tog svijeta.” Karin Baloh Martić 

Kontakt: