O akcijama spašavanja, o vježbama, o najbizarnijoj akciji spašavanja ikad, o najemotivnijoj akciji, o najnepristupačnijem terenu na kojem su ikada bili, o akciji koju nikada neće zaboraviti, o turistima u japankama na planinarenju, o tome tko su spasioci GSS-a i još mnogo, mnogo više ispričali su dečki iz GSS Rijeka našoj Ivani Grabar u Pink Parlaonici!

Matulji – Posljednja epizoda u 2021. godini u goste dovodi riječke dečke iz Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Rijeka: pročelnika Marka Andrića i dopročelnika Marka Grgačevića – Grgu. Članovi / volonteri iz HGSS-a svojim nas akcijama ostavljaju bez daha, oni stižu tamo gdje nitko drugi ne može i ono što je najvažnije – spašavaju ljudske živote. Koliko li su samo ljudskih života spasili do sad?

-Kad si aktivan gorski spašavatelj imaš gro aktivnosti i u biti to je volonterizam, ali to nije običan volonterizam. Mi taj GSS živimo! Ja imam firmu i 10 ljudi, on ima svoju firmu i svoj posao obavlja, ali ti onih 80 – 90% svog slobodnog vremena ako nisi u GSS-u, promišljaš o tom GSS-u! Jednostavno to živiš, to je tako!, rekao je pročelnik HGSS Stanica Rijeka Marko Andrić

-Većina ljudi u stanici živi taj život! Nas nitko ne sili da to radimo, da se time bavimo i da živimo taj život. Morate shvatit da i naše obitelji imaju isto taj način naš života kojim se moraju nama prilagodit. Mi možemo napravit nekakav ustupak, ali to su mali ustupci od nas.
O akcijama spašavanja, o vježbama, o najbizarnijoj akciji spašavanja ikad, o najemotivnijoj akciji, o najnepristupačnijem terenu na kojem su ikada bili, o akciji koju nikada neće zaboraviti, o turistima u japankama na planinarenju, o tome tko su spasioci GSS-a…, i još mnogo, mnogo više ispričali su u Pink Parlaonici našoj Ivani Grabar!

Odlična emisija, pogledajte je u videu:

TV Pink Parlaonica by Ivana Grabar emitira se srijedom u 21:00 sat na mreži Novinet TV: premijerno prikazivanje ide live na Facebook stranicama portala Torpedo media, Pod Učkun net, Tunera, Bodulija net, Lanterna magazin, Pink Pen Ivana Grabar kao i Novinet TV Live YouTube kanalu.

Sve emisije Pink Parlaonice na Novinet TV YouTube kanalu pogledajte OVDJE.

  • Tekst / foto / video: Novinet TV