Pripremite svoje kistove za rumenilo – trebat će vam ovoga proljeća u većim količinama

Prečesto zaboravljeno rumenilo je konačno postalo broj jedan i možemo reći da je ovog proljeća potisnulo bronzer u pozadinu. Inspiraciju možemo pronaći kod dinamičnih makeup look-ova ludih 80-ih jer su te godine danas donijele fokus na rumenilo.

Baš poput tekućeg pudera, pudera u kamenu i korektora, ne odgovaraju svi bronzeri i rumenila svakom licu. Cilj je odabrati nijansu koja suptilno potamnjuje i zagrije ten s ne više od jedne ili dvije nijanse.

Svijetla put

Svijetla put izgleda najzdravije kada se zagrije bronzerom medenih tonova koji pomažu skinuti ružičaste čestice kod takve puti i dodaju zdravu toplinu bez lažnog izgleda. Svijetli tonovi kože vrlo su zahtjevni i krivim odabirom rumenila izgledat će kao da ga je previše na licu. Efekt neće biti ni približno željenom, stoga vam preporučujem nježnije nijanse ružičaste i svijetle koraljne boje.

Svijetla do srednja put

Odaberite boju jantara ili zlatne tonove kako bi naglasili bronzerom vaš tip kože. To neće izgledati kao klasični bronzer nego više kao tamniji puder u kamenu s kojim ćete ujednačiti ton kože i istovremeno mu dodati sjaj. Srednji tonovi kože imaju puno više izbora jer im zbog srednje puti pristaju i tamni i svijetli tonovi pa su idealne nijanse rumenila topla zagasita ružičasta i tamna nijansa breskve.

Maslinasta do tamna put

Zbog prirodnog hladnog zelenkastog tona maslinastoj puti laskaju tople boje ruže i bronce. Žene sa maslinastim tenom brže tamne te je bronzer savršen za isticanje njihove prirodne boje tena. Tamnija put ponekad djeluje umorno, pa ćete joj dati živosti s jarkim nijansama fuksije, terakote i toplim smeđim perlastim nijansama.

Proljeće je zagrijalo Opatiju, a ja obraze bojom marelice u kombinaciji sa zlaćanim perlama. Koža lica je hidratizirana i sjaji mladenačkim sjajem. Highlighterom sam naglasila kupidovu liniju iznad usana, vrh nosa, jagodične kosti i bradu. Usne sam obojila toplom nude nijansom te naglasila sjajilom, a ledeno plave oči zagrijala ružičastim bojama.

Za bajkovite haljine i predivnu čipku zaslužan je salon vjenčanica i večernjih haljina Vesna Sposa koje su nosile dvije vile Tijara model managamenta Bianka i Ines Levicki, dok je predivne trenutke “uhvatila” karizmatična Maja Stevanović 

Tekst: TENA CVITANOVIĆ RUBINASTA MAKEUP