Najava prve ovogodišnje Konferencije za primijenjeni nutricionizam: Zagreb, 17.11.2016. 

  • Koje su novosti u zdravstvenom turizmu i gastronomiji?
  • Oglašavamo li hranu kako treba?
  • Kakve novitete da očekujemo od prehrambene industrije?
  • Da li ste vidjeli robota koji kuha? 
  • Znate li kako izgleda 3D printanje i kakve veze ima sa hranom?
  • Mobilnom aplikacijom do vlastitog jelovnika?

To su samo neka od pitanja koje ćemo otvoriti na prvoj ovogodišnjoj Konferenciji za primijenjeni nutricionizam, koja će se održati u Zagrebu, Hotel Dubrovnik, dana 17.11.2016. godine, od 10:00h do 18:00 sati,

Jednodnevna konferencija ima misiju okupljanje profesionalaca povezanih sa hranom, turizmom, prehrambenom tehnologijom i IT sektorom.

Cilj konferencije je na jednom mjestu u obliku okruglih stolova povezati vrhunske stručnjake, poduzetnike koji su stručnjaci u svojim područjima, poznate osobe, industriju, ali i studente i zainteresiranu javnost.

Prvom Konferencijom za primijenjeni nutricionizam otvoriti ćemo teme s ciljem pokretanja pozitivnih društvenih promjena, te kako bi povećali svoje vidike i znanja kroz okrugle stolove i ostale interakcije

Zašto je sve to bitno?

Funkcionalna hrana, koja može poboljšati funkcioniranje organizma, prednjači u marketinškim porukama. No hoće li krajnji potrošač dobiti što je tražio, odabire li proizvod zbog reklame ili znanja, gdje je granica između marketinga i potpune istine, koja je granica sive zone i domene obmanjivanja, koliko kupac vjeruje marketinškim porukama, a koliko reklami, pitanja su o kojima će se raspravljati.

Bitno je da zdravstveni turizam ulazi u skupinu potencijalno vodećih proizvodnih grupa Hrvatske, prema kriterijima atraktivnosti i konkurentnosti. Zbog rasta turizma i starenja populacije, te orijentacije na zdravi život, objašnjava se, zdravstveni turizam bi mogao postati jedan od glavnih motiva putovanja u budućnosti. Stoga se mora nuditi i primjerice prehrana za posebne prehrambene navike ili gastronomske delicije, kaže se u priopćenju.

Industrijska proizvodnja gotovih jela u svijetu raste, a hrvatska industrija na tržištu nudi gotova jela koja se ne odnose na ciljane skupine potrošača. Da bi se zadovoljili zakonski uvjeti, na hranu se stavljaju minimalni navodi koje prosječan potrošač ne razumije. Treba li pokrenuti inovacije i kako povratiti povjerenje u industrijsku proizvodnju gotove hrane”, treća je tema koja će se obraditi.

Razgovarat će se i o novim IT inovacijama u sektoru hrane, njihovoj primjeni na tržište i kakva je perspektiva za korak naprijed, ili primjerice može li tehnologija omogućiti nove i zabavne, show načine pripreme hrane.

Konferenciju 17.11.2016. organizira udruga Zdravi Obrok Hrvatska (ZOH), koja promiče nutricionizam i nutricionistička načela, priopćio je organizator u ponedjeljak. ZOH ima za cilj unaprijediti brigu o ugroženim kategorijama stanovništva, podići kvalitetu života, ženskog poduzetništva, te standarda i kvalitete usluga u turizmu i ugostiteljstvu.

Očekujemo znanstvenike i poduzetnike, direktore i radnike, studente i profesore, entuzijaste i izumitelje!

Prijave na KONFERENCIJA ZDRAVI OBROK   Broj mjesta je ograničen!

Više informacija: KONFERENCIJA ZDRAVI OBROK