Znate li što je maderoterapija i koja je njena funkcija?

Prošlo proljeće došla je u naše krajeve još jedna metoda protiv celulita. Nova novcata. Mnogobrojni saloni uvodili su ovu tehniku masaže kao najveći hit. Gdje god sam se okrenula pričalo se o maderoterapiji. Na nekoliko strana dobila sam poziv da je probam. Znam što su masaže sportske i klasične masaže, kao i ručne limfne drenaže jer ih godinama i redovito koristim… No „spravice“ od drveta, poput malih oklagija, kojima se izvodi ova nova metoda tzv. maderoterapija tehnika – nikako mi nisu ulijevale povjerenje 😉 Ne znam zašto, mislila sam da je izvođenje tretmana s tim drvenim oklagijama bolno i vrlo neugodno. Odbila sam sve pozivnice za probu. Šteta za mene.

Ovu je zimu moja dugogodišnja maserka Ivana Pejović, vlasnica Studija za masažu Noa u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji završila edukaciju za maderoterapiju. Pričala mi je da je išla na tečaj kod jednog od najpoznatijih učitelja masaža na Balkanu.

Kako redovno dolazim kod Ivane na masaže, primijetila sam te oklagije posložene na jednom stoliću i počela je ispitivati o cijelom tretmanu kao i učinkovitosti. Više od 5 godina redovna sam na masažama u Studio Noa u Opatiji. Najčešće su to ručne limfne drenaže nogu. Počela sam davne 2013. godine iz zdravstvenih razloga, a sada sam se toliko navukla na „lagane noge popust perca“ da redovno koristim Ivanine masaže za izbacivanje viška vode iz svojih nogu.

Ivana mi je objasnila cijeli postupak maderoterapije i napomenula su kako tretmani koje mi radi godinama još bolji i učinkovitiji kada su pojačani s ovim drvenim pomagalima. One razbijaju nakupine vode i celulit, tretmani nisu bolni, a izuzetno su učinkoviti. Hm… Da li me je zaintersirala? Je 🙂 Razgovarale smo u više navrata o maderoterapiji i odlučila sam ovu tehniku masaže isprobati na svom tijelu. Moram vam reći kao dugogodišnji znalac ručne limfne drenaže, koja se koristi i u maderoterapiji nakon postupka s drvenim oklagijicama, kako je tretman vrlo ugodan, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Baš sam bila zadovoljna te sam odlučila svoju maserku Ivanu angažirati da vam malo više objasni o čemu je točno riječ 🙂

  • Ivana, što je u stvari maderoterapija?

Ivana Pejović / Studio Noa: Maderoterapija je tehnika uklanjanja celulita, a potječe iz Kolumbije. Koristimo drvene anatomske valjke različitih tekstura koje se koriste za oblikovanje tijela. Riječ „madero“ na španjolskom znači drvo, pa s obzirom na drvene valjke terapija je 100 % prirodna. Preporuča se svima koji se žele osloboditi celulita na nogama i bedrima. Zadnjih par godina maderoterapija je postala popularna radi odličnog učinka, a dostupna je i u našim krajevima. Edukaciju ove tehnike završila sam kod jednog od najpoznatijih učitelja masaža na Balkanu, svestranog i vrhunskog edukatora Peđe Filipovića koji je razvio brojne wellness koncepte.

Meni kao terapeutu bila je iznimna čast upoznati Peđu i učiti od zaljubljenika u svijet wellnessa i masaža.

  • Što maderoterapija čini našem tijelu?

Ivana Pejović / Studio Noa: Ova terapija  ubrzava metabolizam, sagorijevanje masnih stanica te opušta tijelo i um. Na početku tretmana otvaramo limfne čvorove radi aktivacije limfnog toka. Slijedi masaža trbuha da se unutrašnji organi pripreme za tretman maderoterapije. Nanosimo ulje laganim pokretima glađenja te počinjemo masažu drvenim valjcima različitih tekstura koje tijekom tretmana izmjenjujemo.  Osjećaj tijekom tretmana je ugodan, opuštajući. Često klijentice zadrijemaju tijekom tretmana. Do podljeva ne smije doći.

Tijekom odlazaka na maderoterapiju klijentica mora i sa stilom života to podržati. Vrlo je važno piti puno vode, odlični su i biljni čajevi za koji su prirodni diuretik (npr. čajod koprive) i voditi računa o prehrani. Svakako uvesti i više kretanja u dnevni raspored.

  • Osim uništavanja celulita, otečenih nogu, viška vode… Koje su još prednosti maderoterapije?

Ivana Pejović / Studio Noa: Maderoterapija utječe na cijelokupno zdravlje. Bolja funkcija limfnog toka, detoksikacija cijelog tijela i poboljšanje imunološkog sustava.

  • U svom salonu radiš razne tehnike i tretmane. Ovaj je zadnji novi kojeg si dovela kao očekivani slijed uz sve postojeće. Kombiniraš ručnu limfnu drenažu sa madero. Zašto?

Ivana Pejović / Studio Noa: Limfni sustav zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Oslobađanje od toksina potiče naš metabolizam na učinkovitije sagorijevanje masti. Kombinacijom maderoterapije i klasične ručne limfne drenaže postižu se mnogo brže bolji rezultati.

  • Koliko je potrebno tretmana za pravi učinak?

Ivana Pejović / Studio Noa: Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tretmana. Potrebne su 1 do 2 serije od 10 tretmana za najbolji učinak, što ovisi od osobe, kakav tip celulita imaju te da li imaju brži ili sporiji metabolizam. Najbolje je kad se tretman izvodi svaki drugi dan jer tako tijelo ima vremena „izbaciti“ ono sto smo maderoterapijom pokrenuli.

Za sve ostale informacije možete kontaktirati Studio Noa na broj:  091 516 3250

Imamo još vremena dovesti svoje tijelo u red, izbaciti višak vode, toksina, uništiti celulit te lakši, zdraviji i sretniji koračati cijelo ljeto! Rezervirajte svoje termine unaprijed i na vrijeme jer zbog velikog broja klijentica koje su već u postupku tretmana, Studio Noa uzima ograničen broj novih klijentica.

Studio za masažu “NOA”, Sportksa dvorana Marino Cvetković, Opatija

Kontakti:

  • Sponzorirani članak
  • Pripremila: Ivana Grabar
  • Fotografije PR