Netko je davno rekao da žena na brodu nosi nesreću, a kada je skiper vidio da mu posadu čini čak pet žena, uz to još i svih pet plavuša…. Ništa nije rekao

Ove godine prvi put sam bila član posade tradicionalne regate “Fiumanka”. Nas čak pet žena činilo je tim, odnosno posadu na jedrilici “Baraba” s kapetanom – skiperom Andrejem Božićem. 

Nas pet žena predstavljalo je članove medijskog tima mreže Novinet TV: Rajka Jurdana-Šepić, Kristina Radovčić – Kiki, Lea Sečen Matošević, Serena Cvjetović i ja – Ivana Grabar. Dakle, sve voditeljice, ili  novinarke… Ne zna se koja je brbljivija, temperamentnija, zabavnija i… Plavija!

Netko je davno rekao kako žena na brodu nosi nesreću, a kada je skiper vidio da mu posadu čini čak pet žena, uz to još i svih pet plavuša…. Ništa nije rekao…. Zanijemio čovjek.

Ali, nas pet smo bile vrhunske članice posade, bez obzira na sve. Vjetra nije bilo niti za lijek. Startali smo u 12 sati i plutali u zaljevu. Pa smo dobili malo vjetra kojeg smo iskoristili. Prebacivali se s jedne strane broda na drugu, vukli i popuštali konope…, pa opet plutali… Pa opet čekali dašak vjetra… Gledale u nebo.

U međuvremenu nas je pržilo sunce… Oprala kiša… Pjevale smo, recitirale, gledale u pučinu – pa opet iz početka. I tako smo putovali do žute plutače (iliti bove), pa nazad do cilja “Fiumanke” čak šest sati! Šest sati na moru, suncu i bez vjetra. Odnosno, čak sedam sati jer smo se mi ukrcali na brod i krenuli prema startu oko 11 h. Omg! Sedam sati na jedrilici, usred mora… bez vjetra… Ali, to je Fiumanka! U tome i je čar! U tome je izazov.

Iskreno, mislila sam da nećemo uspjeti proći cilj u vremenu jer tog vjetra nije bilo nigdje, ali odustajanje, spuštanje jedara i paljenje motora nije dolazilo u obzir! Bodrile smo jedna drugu, gledale druge jedrilice kako se vraćaju jer su odustali, a odustalo ih je puno. A sve zbog tog vjetra! Imale smo super kapetana koji je dao baš sve od sebe, ali niti nas pet nismo bile za baciti.

Bez obzira što sam u ovoj ulozi bila prvi put, a još sam rodom Slavonka, nekako su mi ti konopi i brod baš “legli”. Nekako sam se na tom brodu osjećala kao doma.

Nezaboravno iskustvo je biti član posade broda regate “Fiumanka”. Nezaboravna medijska ekipa kolegica s mreže Novinet TV koja je bila u konkurenciji velikih medija na 22. Fiumanki. I da, na kraju krajeva da ne zaboravim posebno naglasiti – osvojile smo 3 mjesto u medijskoj konkurenciji Fiumanka 2021.! Zamislite, nakon sve moguće borbe s vjetrom (bolje rečeno bez vjetra), nakon više od šest sati svih morskih izazova, gotovo pred ciljem su nas prestigle kolege s drugog broda, ali nema veze. Ipak smo uspjeli doći do kraja i cilja. Ispred nas bili su HRT i Nova TV. Odlične medijske ekipe, velike čestitke njima, a posebne čestitke idu mojoj posadi broda ❤❤❤❤❤

Djevojke i Baraba, bili ste top topova! Bio je ovo dream-team,  ekipa koja pobjeđuje sve izazove!

  • Tekst napisala: Ivana Grabar
  • Fotografije: Novinet.TV