Make up trendovi – jesen 

KOLIKO STE ODVAŽNE OVE JESENI?

Došla je gotovo neprimjetno u znaku zdrave i njegovane kože. Nevidljiva podloga i osvježenje na licu ovoga puta idu na ruku ljubiteljima minimalizma. Na jesenskoj paleti ruževa prevladavaju boje crnog vina, šljive i kestena koje kreiraju modernu gotiku na usnama, ali neutralni nude ruževi i dalje ostaju sigurna kombinacija. Da bi vaše oči zasjale dovoljna vam je samo mala crna olovka s kojom se možete igrati kako poželite.

Isprobajte nešto novo ove jeseni, budite dovoljno hrabre, te istaknite ono što želite.

Počnimo od temelja, tena, koji jesen/zimu 2016 obilježava u znaku prirodnog i nevidljivog.

Iza nas ostavljamo teške konture i strobing, a pozdravljamo prirodni izgled i sjajne jagodice. Dobru podloga dobiti ćemo tako što na čisto lice nanosimo odgovarajuću hidratantnu kremu s kojom postižemo zdrav i prozračan izgled kože lica.

  • Tekuće pudere teške teksture ove jeseni zamijenjuju tonirane kreme ispod kojih koža diše i ima sjaj.
  • Korektor nanosimo samo ispod očiju i na kritična područja ako je nužno. Puder u kamenu izbjegavamo ili dotičemo lagano velikim kistom samo T-zonu.

Takvu podlogu i svjež izgled ove jeseni zaokružujemo mokrim rumenilom u nijansama breskve.

Ova jesen rezervirana je za tamne i dramatične usne.

Boje tamnijeg spektra ruževa poput boje vina, ljubičaste, smeđe i crne postaju epicentar makeup-a . Pat McGrath, poznata vizažistica, prva je dodavši glittere na zagasite ruževe dobila efekt prave male noćne muzike koji je postao apsolutni hit u svijetu glamura!

Tamne i dramatične usne 

Ako ste dovoljno odvažne boju vina nećete nositi samo na usnama nego ćete ju nanijeti i na oči.

Upečatljiv i ne tako svakodnevan ciglasti smokey eyes najbolje će istaknuti plavu i sivu boju očiju.

Osim toplih tonova na vašim očima ove jeseni apsolutni hit su i tamno obrubljene oči pomoću crne olovke ili eyelinera.

Tehnika nanošenja eyelinera slobodnog je stila, stoga dajte si oduška. Hoće li to biti klasični holivudski eyeliner, cateye, geometrijske linije koje sve češće viđamo na pistama ili pak deblji masni poput onoga što je nosila Amy Whinehouse, o tome odlučujete vi.

Foto: Klara Šiklušić

Ruž – Maybelline, 885 Midnight Merlot

Ime bloga – Makeup gossip ( makeup tračevi )

Autorica: TENA CVITANOVIĆ 

O AUTORICI:

Djevojka sam iz ravne Slavonije koja nosi slavonsko ime Tena. Odrasla sam u Županji, gradu na rijeci koja me dovela u grad koji teče – Rijeku. Stigavši, počela sam ostvarivati svoj san. Možete li pretpostaviti koji?

Ljubav prema uljepšavanju rodila se još u vremenima dok sam gledala svoju majku kako se šminka pred ogledalom. Nestrpljivo sam čekala dan kad ću moći stavljati takav burgundy ruž kao ona tada.

Kako sam rasla počela sam pratiti i primjenjivati makeup tredove. Sate sam provodila ispred ogledala vježbajući savršeno nanijeti eyeliner. S vremenom je taj isti eyeliner i crveni ruž postao moj “zaštitni znak”.

Studirajući u Rijeci spletom okolnosti upoznala sam Ivanu Grabar koja me povezuje sa jednim od frizerskih salona u kojem su se održavale makeup edukacije i radionice.

Vrlo brzo odlučila sam krenuti na privatne sate kod riječke vizažistice Ive Berišić. Svaki sat proveden na edukaciji bio je ostvarenje moga sna. Iva me u potpunosti osvojila svojom osobnošću, radom i ljubavlju kojom educira. Završetkom edukacije ostala sam povezana s Ivom i počela joj asistirati na raznim revijama i projektima. Nakon nekoliko samostalno odrađenih projekata i revija postajem ponosni član Ibeauty tima. 

KONTAKTI: