Sasvim iskreno o nastanku knjige Pink Pen autorice Ivane Grabar

Knjigu PINK PEN napisala je žena koja je svoje najintimnije osjećaje i proživljena iskustva bilježila godinama. Točnije, zapisivala ih je 4 godine. Valjda joj je toliko trebalo da ispusti nataloženo iz sebe…

Ova je knjiga pisana kao najintimniji dnevnik i razgovor sa samim sobom.

Hm, možda ova knjiga ne bi još niti ugledala svjetlost dana već bi ležala pohranjena u Ivaninom laptopu! Razlog tome znaju oni koji su knjigu pročitali! Naime, otkriti ćemo vam: knjiga je toliko brutalna i iskrena, otvorena i transparentna da je nitko normalan i dok je živ ne bi pustio van u svijet. E da! To je mislila i autorica. Međutim, netko je drugi za ovu knjigu slagao kockice….

Ivanu je kao grom iz vedra neba zadesila bolest u jesen  2013. godine. S bolesti, bolnicom, operacijama, oporavkom, terapijama i kontrolama živjela je gotovo do ljeta 2014-te.

Što sve emocije mogu učiniti duši i tijelu žene...

U tom vremenskom periodu, izuzetno teškom po Ivanu, u njoj kao da se dogodilo tzv. “buđenje”. Kao da je stavljena u ulogu promatrača svog života, kao i života drugih ljudi koje je sretala tijekom liječenja. Kao da joj je trebala lekcija kako bi se trgnula i uzela uzde svog života, kao da joj je trebala šamarčina uz duž i poprijeko oba obraza kako bi otvorila oči i vidjela što sve emocije mogu učiniti duši i tijelu žene

Upravo tada, na bolničkim hodnicima, čekajući terapije i razgovarajući s bolesnim ženama, Ivana je odlučila: Ja moram o ovome progovoriti na glas! Sve ono što sam godinama zapisivala, sve to što sam sakrivala i čuvala kao najveću tajnu u svom laptopu jednostavno moram pustiti van! To je moja dužnost! Ne kad ostarim, ne kad odem u penziju, ne kad ne budem više minglala među ljudima – već sad! Sad je vrijeme. I idem van sa svojim imenom, ne skrivam se iza ničega! – kako je to pomislila u proljeće 2014., to je i učinila već u jesen iste godine. 

Prvo su na svijet izlazi komadići knjige u obliku kolumni, pričice na portalu, a sve ostalo nakon toga je povijest… Malo je reći koji interes je povukla Ivana sa svojim iskrenim ispovijestima. Malo je reći što je sve životna priča učinila!

Knjiga Pink Pen nije samo knjiga o razvodu, emotivnoj boli, već o svemu onome što stvarni život nosi, a tiče se odnosa i veza muškaraca i žena.

Pink Pen je knjiga koja se čita punih 6 godina, obišla je svijet više puta, žene je zovu “ženskom biblijom”, a istu tu knjigu čitaju i muškarci. Knjiga je to koja opisuje stvaran i realan život, bez uljepšavanja i cenzure. Valjda se upravo zato što je toliko životna u njoj pronalaze brojni čitatelji koji su ovu knjigu imali prilike držati u rukama.

Pink Pen je knjiga koja priča o ljubavi, o iskrenim i najskrivenijim emocijama, strahovima, o odnosu muškaraca i žena, o porazima, o usponima i padovima. Knjiga je to koja će vas više puta dotaknuti tamo gdje ste najtanji, rasplakati vas, zamisliti i potaknuti na razmišljanje… Knjiga je to koja će vas vući za čitanjem, ali ćete usporavati s time uz razloga što nećete htjeti da završi.. Knjiga je to koja će vas nadahnuti da se i vi pokrenete i učinite nešto za sebe, jer… Kako kaže autorica Ivana Grabar: “Život je samo jedan zato ne trošite taj svoj mali, kratki život na krive ljude i krive trenutke. Ne trošite uzalud svoje vrijeme na osobe koje to ničime ne zaslužuju…”

Knjiga Pink Pen će vas i nasmijati do suza. Da, sve je to Pink Pen. Ona je život i istina. Ona se čita više od jedanput! Ona je zapisan život u poglavljima u kojima se ama baš svi možemo pronaći!

Mail za narudžbe: ivana@pinkpen.com.hr