Hej vi posebna stvorenja na ovome svijetu! Sigurno ste na ovu planetu poslani zbog balansa dobra i zla, ljubavi i mržnje… Vi ste ovdje kako bi nas ljude naučili što znači biti prijatelj, što znači biti vjeran, dobar, strpljiv, pažljiv… Vi ste ovdje kako bi nam ukazali na puno onih malih, sitnih stvari na koje smo zaboravili, a koje su bitne po život, možda čak i najbitnije. Vi ste ovdje kako bi nam pokazali što prava i čista bezuvjetna ljubav je! Hvala vam!

Danas je Međunarodni dan pasa. Ako niste znali, Dan pasa obilježava se još od 2004. godine svakog 26. kolovoza. Ideju za ovo obilježavanje u znak zahvalnosti prema uistinu posebnim bićima čiste i bezuvjetne ljubavi, dala je gđa Colleen Paige, inače aktivistica, koja je ovim jednodnevnim i posebnim obilježavanjem htjela skrenuti pozornost na brigu o psima kao izuzetno dragocjenim životinjama.

A oni to zaista i jesu: dragocjeni!

Da je pas najbolji i najvjerniji prijatelj znaju oni koji su imali sreću u životu živjeti s ovim bićem punim razumijevanja, strpljenja, pažnje i bezgranične količine bezuvjetne ljubavi koju svom vlasniku daju svaku stotinku svoga kratkog života…

Lino i Ivana

Sretan vam vaš dan, vi posebna stvorenja na ovome svijetu! Vi ste sigurno na ovu planetu poslani zbog balansa dobra i zla, ljubavi i mržnje… Vi ste ovdje kako bi nas ljude naučili što znači biti prijatelj, što znači biti vjeran, dobar, strpljiv, pažljiv… Vi ste ovdje kako bi nam ukazali na puno onih malih, sitnih stvari na koje smo zaboravili, a koje su bitne po život, možda čak i najbitnije. Vi ste ovdje kako bi nam pokazali što prava i čista bezuvjetna ljubav je! Hvala vam!

  • Tekst napisala: Ivana Grabar
  • Fotografije: privatna arhiva
  • IG profil: @grabarivana