Od proljeća na pistama i crvenom tepihu mliječni pigmenti i bijeli eyelineri krasiti će oči

Bijela olovka i eyeliner vratili su nam se iz 80-ih godina kada su bili najpopularniji.

Koliko god je crni eyeliner postao klasik u našoj kozmetičkoj torbici (i u ormaru), krajnje je vrijeme da pogledamo na suprotnu stranu i crnu zamijenimo bijelom bojom.

Od proljeća na pistama i na crvenom tepihu mliječni pigmenti i bijeli eyelineri krasiti će oči.  Apliciran u unutarnjem kutu oka, uz vodenu linije, ili na kapku,  on  osvježava pogled i oči se doimaju većima. Poznate osobe su zasigurno među prvima koje će uskočiti na vlak zvan bijeli eyeliner. Pogledajte fotografije i iskopirajte ovaj trendy look.

Foto: Maja Stevanović

“Not to prime is a crime”

Želite zagladiti bore, matirati lice, smanjiti pore ili neutralizirati crvenilo?  Sa odgovarajućom Primer kremom  ćete to sve postići i na taj način pripremiti lice za savršenu makeup podlogu. Da, vaša makeup rutina bi mogla potrajati zato nekoliko minuta dulje nego inače , ali to je recept kako bi vaša podloga trajala do kraja dana.

Jednom kada ga počnete koristiti nećete više znati kako ste ikada živjeli bez njega.

Vizažisti širom svijeta naglašavaju važnost korištenja primera. “Not to prime is a crime”, kaže Napoleon Perdis, australski makeup artist. Primeri pomažu vašoj koži kako bi ostala što duže besprijekorna, ključni su u održavanju balansa sebuma, te pripremaju “platno” za odgovarajući tekući puder.

Kada pronađete svoj odgovarajući primer nanosite ga nakon dnevne kreme. “To je poput hidroizolacija kože”, kaže Jim Hammer, kozmetički kemičar na Pharmasol Labs-u. Ako primer primijenite prije dnevne kreme, ona neće moći prodrijeti do vaše kože i pružiti joj hidrataciju.

Nanesite primer na dnevnu kremu  koju će vaša koža apsorbirati, a zatim sa primerom pripremiti lice za podlogu.

Moja dva favorita koja se nalaze u mom makeup koferu su MAC Prep + Prime Skin i nešto pristupačniji drogerijski primer Maybelline New York Baby Skin.

MAC – Prep + Prime Skin

Stvara idealnu podlogu za makeup i osjetno smanjuje lučenje sebuma. Odaberite osnovnu boju koja odgovara vašem tipu kože. Backstage favorit je jer ima dugotrajnu formulu koja pomaže prekriti crvenilo.

Možete ga pronaći u svim MAC makeup poslovnicama, a njegova cijena iznosi 218,90kn.

Maybelline New York – Baby Skin Primer

Odličan primer koji nas mami svojim nazivom “Baby Skin”.  Svojom sposobnošću sužavanja pora i omekšavajući kožu lica postao je MUST HAVE za svaku kozmetičku torbicu.

Možete ga pronaći u svim drogerijskim trgovinama na policama Maybelline New Yorka po cijeni od oko 40kn.

Autor: TENA CVITANOVIĆ 

Foto: MAJA STEVANOVIĆ

Model: Anastasia Asia Marčelja