Želite li doista započeti nešto novo u životu, ne smijete oklijevati. 

Svaki početak je težak pa čak i kada ste započinjali više puta u životu. Tako je i ovaj moj prvi tekst za Pink pen još jedan novi početak mada sam verzirana kada je pisanje u pitanju. No prebacimo se na astrološki teren.

Kada su novi počeci u pitanju to je tema za koju treba konzultirati Ovna. Ovaj vatreni znak nalazi se na početku zodijaka. Ulazak Sunca u taj znak označava službeno početak proljeća koji svi već tako željno čekamo. Ovan zna kako započeti stvari. Ne samo da zna nego to i čini. Ako je potrebno, započet će i tako da krene glavom kroz zid. Ako je to uvjet da se negdje krene.

Ne mislite da je valjda slučajno što su u srednjem vijeku koristili balvane s ovnovom glavom na vrhu kako bi razbili vrata utvrda?

Želite li doista započeti nešto novo u životu, ne smijete oklijevati. Morate se baciti u vatru pa što bude. Slijediti svoje instinkte, biti usmjereni na cilj, biti hrabri i to više nego što se doista tako i osjećate. Pripadnici znaka Ovna sve to dobro znaju, oni su rođeni s tim kvalitetama, a mi ostali moramo od njih učiti.

Ovan je predvodnik stada, onaj koji se usudi ići ispred svih, riskirati, dovesti se u opasnost i pobijediti. Sreća prati hrabre pa tako i Ovna dok mi ostali čekamo u sigurnosti svojih života kojima smo nezadovoljni i čekamo da se dogodi ono nešto što će ih promijeniti.

Ovan ne čeka, on inicira, on potiče i to ne samo sebe nego je izvanredna inspiracija i za druge. On je osoba koju ćete poželjeti slijediti.

Bez obzira na dobronamjerne savjete, misli da je najvažnije vlastito iskustvo i sve želi oprobati na svojoj vlastitoj koži ili glavi (ovim dijelom tijela ovaj znak vlada). Za njega, iskustvo je neusporedivo vrednije od teorije. Ne odustaje, bori se, ide naprijed, bori s preprekama.

I zna kako je svaki početak težak. Ali ipak kreće u novu avanturu s istim entuzijazmom kao da mu je prva.

Autor: KARIN BALOH MARTIĆ 

O autorici: 

Ljudi i njihove osobnosti oduvijek su me zanimali što me je privuklo i psihološkoj astrologiji. Astrologija mi je otvorila pogled na svijet iz posve nove perspektive učeći me da ga promatram kroz prizmu astroloških simbola. Nadam se da ću i vama odškrinuti vrata tog svijeta.

Kontakt: www.astrodrom.hr

slika karin