Ponekad, koliko god da se trudimo, ne možemo zadržati osobe do kojih nam je stalo u svom životu. Kad ne ide, ne ide, za osjećaje nema garancije

Neki dan priča mi poznanik o svom prijatelju koji je preko cijelog korza nosio veliki buket ruža za svoju tadašnju dragu. Komentirao je kako mu to nije pomoglo jer je njegova ljubavna veza svejedno propala. Šteta ruža, primijetio je moj poznanik, a i za njegovo društvo taj potez je bio povod za neprestana zadirkivanja. Ponekad, koliko god da se trudimo, ne možemo zadržati osobe do kojih nam je stalo u svom životu. Kad ne ide, ne ide, za osjećaje nema garancije.

Poznati psihoanalitičar, Carl Gustav Jung rekao je kako je susret dvije osobnosti je poput kontakta dvije kemijskih tvari: ako postoji bilo kakva reakcija, obje će se promijeniti. Svaka važna veza u životu na nama ostavlja neizbrisiv trag, kroz odnose rastemo i razvijamo se puno brže i intenzivnije nego što bismo to ikada mogli sami.

Na taj segment života najviše su usmjereni Vage i Škorpioni. Za Vage ćete reći kako ste odavno znali i da to vam nisam otkrila nikakvu tajnu, ali otkud sad tu Škorpioni?

Škorpioni koje smatrate opasnima i zastrašujućima, ti bogovi seksa, zavođenja i osvajanja, oni koji svoje žrtve prožvaču i ispljunu i krenu dalje? Škorpioni priče o sebi kao opasnim seksualnim predatorima vole i sami potpirivati uživajući u zadivljenim pogledima obožavatelja/obožavateljica koji bi htjeli biti poput njih ili biti barem neko vrijeme predmet njihove pažnje. Međutim, kao i uvijek, sve je u srži bitno drugačije od onoga kako izgleda na prvi pogled.

Krenimo zato otpočetka. Škorpion, zajedno s Rakom i Ribama, spada u skupinu vodenih znakova. Naravno da vam nije jasno što on radi zajedno u grupi s ova dva cmoljavca i slabića. Možda ipak ima s njima nešto zajedničko? Svi vodeni znakovi prožeti su emocijama u svakom segmentu svog bića. I dok su Rak i Ribe shvatili da baš i nema svrhe boriti s osjećajima i skrivati ih, Škorpion je odlučio kako će pobijediti u toj bitci. Koja, kao što vidite još uvijek traje mada će Škorpioni tvrditi kako su savladali i pobijedili u vlastitim emocionalnim bitkama, a bogami i da vladaju svojim emocijama bez nekog posebnog napora. Ma nemoj.

Također, Škorpione smatrate seks mašinama. Aha, da ne bi. Ako baš želite seks mašinu, obratite se znaku prekoputa – Biku, oni će vam sve objasniti o tim stvarima. A Škorpioni bi vam mogli ispričati neke druge stvari kada bi htjeli. A vrlo je vjerojatno da neće ni da ih podvrgnete najgorim mukama.

Životna potraga svakog Škorpiona je potraga za srodnom dušom, emocionalnim odnosom u kojem će se moći opustiti i prepustiti, odnosu u kojem će se transformirati i dati najbolje od sebe. Međutim, svjesni su koliko su ranjivi kada otvore svoje srce i zato ćete, ako ste kandidat za isto, biti podvrgnuti nizu testova kojima će provjeriti s kime zapravo imaju posla. A ako prođete – što nije lako, vrlo su zahtjevni – prepustit će vam se u potpunosti, spremni učiniti doista baš sve za vas. Ne igrajte se s njihovim osjećajima, osvetoljubivi su i ubojiti, jednako opasni u ljubavi kao i u ratu.

A kako su ljubavni odnosi nepredvidivi, i njima se događaju razočarenja. Jer, kao što sam naslov kaže, garancije nema, svaki novi susret, svaka nova veza je rizik, a s druge strane možete tako puno toga naučiti, najviše o sebi samima u svakoj vašoj vezi.

Hoćete li se bojati ljudi i veza ili ipak tu i tamo riskirati, kao i uvijek je, vaša odluka.

Sve Astrodrom kolumne za Pink Pen portal možete pronaći klikom na link: pinkpen.com.hr/astrologija/