Je li Djevica doista djevica?

Ovo je bio komentar na mom nedavnom seminaru. Je li Djevica doista djevica?

Pitanje koje okupira mnoge posebno one koje cijene djevičanstvo. Jer ono navodno znači čistoću i nedužnost. I neiskustvo. A onaj kojeg djevičanstvo zanima uglavnom ima iskustva. I previše. Pa ne mogu ništa drugo nego zaključiti da taj isti zapravo želi biti superioran. Da ne traži partnera/partnericu nego nekog nad kim će zasigurno dominirati.

Da se vratimo dosta u prošlost, na primjer u antičko doba.

Tada je izraz ‘djevica’ značio nešto posve drugo. Nije govorio o ženi koja je ‘virgo intacta’ odnosno seksualno neiskusna nego o ženi koja je bila sama, bilo da je bila udovica, neudata, žena s djetetom ili jednostavno sama žena.

Astrologija u znaku Djevice vidi također nešto posve drugo. Za početak, potencijale koji čekaju pravi trenutak da se realiziraju. Djevica, taj skromni, posvećeni, vrijedan zemljani znak, znak je žetve, prikupljanja plodova i njihovog selektiranja, sortiranja i spremanja za hladne zimske dane. Djevica je u svemu što čini perfekcionist i ništa osim najboljeg za nju nije dovoljno. Kritična je i samokritična, spremna uložiti trud kako bi postigla željeni cilj. Ona zatvara prvu polovicu zodijaka u kojoj su znakovi koji se uglavnom bave razvojem svojih vlastitih potencijala.

Nakon Djevice slijedi znak Vage koja označava svojevrsni debi u javnosti i baš zbog toga je potrebno da sve bude u najboljem redu te da se predstavimo u najboljem izdanju.

Nego, Djevica vam se čini kao znak koji baš i nema previše veze sa seksom, je li? Kako se samo varate!

U astrologiji kao i u svemu drugom u životu uvijek treba krenuti iz početka. A to su elementi. Djevica, zajedno s Bikom i Jarcem spada u znakove zemljanog elementa. A zemlja je jednako – tijelo i tjelesnost kao i sve ono što ide u paketu s time, a to je kako svoje tijelo zadovoljiti u svakom pogledu.

Dok Bik hedonistički i bez razmišljanja udovoljava svakom svom hedonističkom porivu, Djevica i Jarac imaju nešto rafiniraniji pristup. Posebno Djevica. Za Djevicu je njezino tijelo instrument koji želi ugoditi kako bi ostvario vrhunsku izvedbu i to ne samo za sebe nego i za druge odnosno za svog partnera. Zato seksualne performanse Djevice mogu biti doista vrhunske. Djevica poznaje svoje tijelo, spremna je istraživati, a spremna je istraživati kako bi užitak pružila i svom partneru. Pa se zato nemojte čuditi ako u poslovima koji su povezani s tijelom i tjelesnim užicima – osim nutricionizma i tjelovježbe – naiđete na Djevice. Jer one znaju o čemu govore iz vlastitog iskustva.

Majstori su koji znaju prepoznati želje svojih klijenata i preporučiti im ono što je za njih najbolje. I to na diskretan način. A to je ono što se cijeni.

Tekst: KARIN BALOH MARTIĆ

Kontakt: ASTRODROM