Inspiracija i kreativnost domena su petog znaka zodijaka, znaka Lava. On posjeduje talent da iz ničega napravi nešto i da stvara uzbudljive i originalne kreacije

Lijepi su oni trenuci kada imaš inspiraciju i kada pisanje teksta ide kao podmazano. Ali nismo uvijek jednako inspirirani, ali ako imaš rok do kojeg trebaš predati tekst nema druge nego uhvatiti se posla i nadati se da će se inspiracija ipak nekako pojaviti.

Inspiracija i kreativnost domena su petog znaka zodijaka, znaka Lava. On posjeduje talent da iz ničega napravi nešto i da stvara uzbudljive i originalne kreacije. Lav je čovjek trenutka, sa strašću se prihvaća novih izazova. Želi dokazati da je poseban i najbolji i u tome često i uspijeva. On je pripadnik vatrenog trojstva, spreman srčano se boriti za ono u što vjeruje, izgorjeti pa i žrtvovati za ono što smatra važnim.

No problem nastaje kada mu nedostaje motivacije ili mu je nametnuto da nešto mora napraviti. To kod pripadnika ovog znaka stvara strahovit otpor.

Lav je ponosan znak, uvjeren da je uvijek u pravu i da zna najbolje i teško će se pomiriti da mu netko drugi određuje pravila pa i zadaje rokove. Teško ga je natjerati da učini ono što ne želi, ne može biti kreativan po narudžbi i to je definitivno njegova zadnja.

Za razliku od njega, znak koji slijedi, znak Djevice ima snažno razvijen osjećaj za dužnost i odgovornost. Djevica neće čekati inspiraciju kako bi napravila ono što se od nje traži nego će se prihvatiti posla.

U Djevicu se možete pouzdati, na nju se možete osloniti, ona vas neće iznevjeriti. Ona je organizirana i posložena, svjesna da predan rad polučuje odgovarajuće rezultate.

Ona se, za razliku od Lava, ne oslanja na svoju karizmu i kreativnost, već na svoju ustrajnost i posvećenost posla kojeg se prihvatila. Vrlo je zahtjevna i to najviše prema sebi i ne zadovoljava se prosječnim rezultatom svog truda. Ovoj rođenoj perfekcionistici ništa nije dovoljno dobro i u svemu može pronaći neki sitni, ali za nju uočljiv nedostatak. Ona je tip osobe koja od muhe pravi slona.

Kombinacija Lava i Djevice je ona koja može biti ključ za uspjeh. To je kombinacija predanog rada i kreativnog talenta.

Pravi primjer ove kombinacije je pop-kraljica Madonna, rođena u vatrenom znaku Lava, željna uspjeha i divljenja, s nepokolebljivom voljom i motivacijom koji su je doveli do cilja. Ipak, da u njezinoj astrološkoj karti nema i naglašenih pozicija u znaku Djevice, teško da bi, unatoč jakoj želji za uspjehom, uspjela istjerati svoje do kraja. Upravo ta sposobnost Djevice da ono čega se prihvati napravi kako treba osigurala joj je put do trona na kojem i dan danas uživa.