Što je uopće taj famozni podznak, što predstavlja, je li doista tako važan kao što se priča?

Koliko puta sam samo čula ovu rečenicu. Vjerojatno svaki put kada netko čuje da se bavim astrologijom. Iz nekog razloga postoji fama o važnosti podznaka ili kako ga mi astrolozi stručno zovemo ascendenta.

Te priče kažu kako je on važniji od znaka u kojem ste rođeni. Još jedna stvar koju često čujem je da je podznak ‘jači’ (što god da to značilo) nakon 30. godine života. Ne znam otkud je krenula ta priča i na čemu se temelji, ali je vrlo živa, čula sam je opet neki dan po tko zna koji put.

No što je uopće taj famozni podznak, što predstavlja, je li doista tako važan kao što se priča?

Za početak, podznak je početak vašeg natalnog horoskopa odnosno vaše natalne karte. On je pozicija koja vas čini drugačijim od drugih osoba koje su rođene u istom znaku kao i vi. Podznak vam daje individualnost, on je lice koje pokazujete svijetu u mnogim prilikama. Govori kako nastupate i napadate, ali kako i branite vlastite granice, vlastiti teritorij i vlastitu intimu.

Vaš podznak prepoznatljiv je brand i jako se trudite da ga održite i unaprijedite. Možda je zapravo na tome temeljena tvrdnja kako je kod nekih od nas podznak ‘jači’?

Šalu na stranu. Tko ste zaista i u potpunosti najbolje će opisati pozicija vašeg Sunca odnosno vaš natalni znak. On opisuje suštinu vašeg bića, sve ono što doista jeste i sve ono što ćete kroz životna iskušenja i bitke postati, kako ćete se u njima iskazati i koje ćete kvalitete razviti.

Bez obzira što se to čini tako jednostavnim, upoznati i spoznati sebe nije nimalo lako. Zato je to i posao za cijeli život. Biti ono što doista jeste zahtjeva veliku iskrenost i hrabrost. Koju baš nema svatko. I zato je puno lakše prezentirati se na način koji nam se čini prihvatljivim, a kako to činimo pokazuje upravo pozicija našeg podznaka. I sve je u redu dok znate razaznati tko ste doista.

Uloga vašeg podznaka je da vam pomogne snaći se u različitim društvenim situacijama.

Što se toga tiče, u društvu najbolje plivaju oni s podznakom u Ribama, Blizancima i Vagi. S podznakom u Ribama kameleonski ćete se prilagoditi svakom okruženju, s Blizancima naći ćete pravu riječ za svako društvo, a s Vagom vaši maniri bit će savršeni i bit ćete omiljeni u svim krugovima.

Vaš nastup bit će oprezniji ako vam je podznak u Djevici, a rezerviran i suzdržan ako se nalazi u znaku Jarca. Misteriozan, a ponekad i zastrašujući dojam koji ostavljate na druge zabavljat će vas ako je vaš podznak u Škorpionu.

Oni s podznakom u Raku djeluju pristupačno i svi se u njihovom društvu osjećaju ugodno i prihvaćeno. Jednako ugodan dojam ostavljaju oni s podznakom u Biku, konkretni su i praktični. Ako je vaš podznak u Strijelcu smatrat će vas izravnim i spontanim, osobom koja nema problema s iskazivanjem vlastite osobnosti.

Podznak u Ovnu dat će vam prodornost u nastupu, sposobnost za motivirate i vodite druge. Sličan dojam ostavljat ćete i s podznakom u Lavu, ali će vam biti važno i da vam se dive i uvažavaju i nećete proći nezapaženo. Oni rođeni s podznakom u Vodenjaku vole izazivati pažnju, uglavnom sa svojim neuobičajenim i ekscentričnim ponašanjem. Nemaju problema razlikovati se od prosjeka, dapače uvijek će rado isticati upravo tu svoju različitost.

Sve Astrodrom kolumne za Pink Pen portal možete pronaći klikom na link: pinkpen.com.hr/astrologija/