Završiti i zaključiti stvari znači pripremiti ih za novi početak

Prvi komentar na prvi tekst koji je govorio o Ovnu i novim počecima, a koji sam objavila na Pink penu glasio je: A tko će završiti? Naravno, odgovor je – Ribe.

Ribe koje možda ne smatramo tko zna kakvim karakternim i jakim znakom, neki bi možda rekli da ne znaju kud će sa sobom, a kamo li kako će staviti točku na kraj i završiti stvari. Ipak, upravo je to njihova uloga u zodijaku. A ona nije baš mala. Jer završiti i zaključiti stvari znači pripremiti ih za novi početak.

Ribe su doista zanimljiv znak. Ako bismo zodijak promatrali kao razvojni put pojedinca, morate se složiti da se u posljednjem znaku sakupilo doista pozamašno iskustvo.

Međutim, za Ribe i ne biste rekli da posjeduju toliku mudrost i iskustvo jer one u svom uobičajenom ribljem stilu – šute. Baš kao prave ribe – i one u moru i one astrološke. Pa si vi sad mislite.

Više od bilo kojeg drugog znaka one su upućene u složenost života, u sve stranputice i iskušenja kojima je svatko od nas izložen. Zato su i tako blage u svojem prosuđivanju drugih, prihvaćaju nesavršenosti, opraštaju i otpuštaju, zaboravljaju ono ružno i imaju ružičasto obojena sjećanja. Da, naravno, njihova mašta je vrlo bujna no kako bi preživjele sve okrutnosti ovog svijeta da nemaju mogućnost da pobjegnu negdje gdje je sve ljepše i bolje.

Ribe imaju razumijevanja i opravdanje za svakoga pa i za sebe. Znaju kako je najbolji način kretanja niz struju i umiju joj se prilagoditi kako bi stigle na svoju destinaciju. Mada se zna dogoditi da završe na posve drugom cilju od onoga kojeg su zapravo zamislile.

No za razliku od većine nas radi toga neće biti pod stresom i neće razbijati glavu gdje su pogriješile nego će ustvrditi kako su točno tamo gdje bi trebale biti. Od njih se možete naučiti opuštenosti, prilagodljivosti i prihvaćanju, spremnosti da pogledate svaku situaciju u svom životu s više strana. I da možda zaključite kako sve i nije tako strašno kao što vam se na prvi pogled činilo.

A ako niste zadovoljni postojećim da jednostavno otplutate u nekom novom pravcu, k nekom novom početku.

Autor: KARIN BALOH MARTIĆ 

Kontakt: ASTRODROM 

Preporuka: Početni tečaj psihološke astrologije 23.02.2017.

Ovaj tečaj namijenjen je onima koji se prvi put susreću s astrologijom, ali i onima koji nisu imali priliku sistematizirano usvajati astrološko znanje, osobito iz područja psihološke astrologije.
Početni tečaj psihološke astrologije obuhvaća:
uvod u astrologiju kao znanost i umjetnost, povijest astrologije, upoznavanje s osnovama natalne astrologije: znakovima Zodijaka, planetima Sunčevog sistema, planetarnim aspektima i astrološkim kućama, uvod u interpretaciju natalnog horoskopa, osnovno upoznavanje s vlastitim natalnim horoskopom i kako ga uklopiti u svakidašnju realnost, izračunavanje i ispis natalnog horoskopa

Tečaj je opsega 40 školskih sati.
Informacije na astrodrom@gmail.com ili na 098/44 33 15