Kod nas se uvijek osjećate kao doma

Apartmani “Lady M” nose naziv po mojoj majci Mariji

Ovo je naša kuća u Malinskoj na Krku. Volim ovu kuću jako. U stvari, kada prođem Krčki most, srce zakuca brže, a glava je u skroz drugom i opuštenijem filmu. Na pameti su mi samo japanke i kupaći, fina klopa, mamini kolači, mirisni vrtovi oko kuće, zvuk cvrčaka i predragi otočani. To je to – Malinska moj drugi dom.

Ovdje se skuplja cijela obitelj u ljetnim mjesecima. Kuća je ogromna, ima 6 apartmana koji se iznajmljuju od 1998. godine, veliko prizemlje u kojem boravi moja obitelj i predivne terase na kojima provodimo dane i noći. Ovu sezonu slavimo punih 21 godinu iznajmljivanja! Kroz kuću je prošlo more ljudi iz svih dijelova svijeta, a mnogi od njih se vraćaju iz godine u godinu, pa su naši stalni gosti. Rekao bi tata “To su naši prijatelji, a ne gosti!”

Neki naši gosti (prijatelji) počeli su dolaziti kod nas na Krk kada su bili mali i imali tek jednu ili dvije godine života, a sada su to odrasli ljudi. Puno je ovdje uspomena i lijepih trenutaka iz ljeta u ljeto, iz sezone u sezonu. Puno je ljubavi i zajedništva, druženja, roštilja, glazbe i smijeha koji su zvonili i zvoniti će s naših terasa i balkona.

Uskoro počinje nova sezona i mi smo spremni! Kuća se polako od 1. svibna puni i tako je do kraja rujna. Po ljeti je totalna špica i da imamo još 6 apartmana, i njih bismo u srpnju i kolovozu napunili, no jedva stižemo i ovo! Cijela obitelj u ovom je poslu. Drugačije i ne može. Ljeto ima posebnu vibru, a mi mu se baš radujemo jako!

No, uvijek negdje postoji pokoja rupa, vikend, dan, dva ili tri… I ako još ne znate kamo biste za nekakav produženi vikend ili godišnji odmor topla preporuka je kuća “Lady M”. Zašto?

Do samog centra je manje od par minuta hoda – doslovce! Auto vam uopće nije potreban iz razloga što ste blizu centra, mora i svih sadržaja. Ispred kuće je parking i svaki apartman ima svoje rezervirano i natkriveno mjesto. A na samo par stotina metara od kuće počinje centar Malinske, sve slobodne površine su označene plavom bojom i parking se naplaćuje. Dakle, par minuta hoda pa čak i više puta dnevno – zaista neće škoditi. Dapače, bit ćete presretni da se riješite auta na par dana i da ne mislite na njega, traženje i plaćanje parkinga i guranje u kolonama turista na cesti.

Svi sadržaji su, kako sam već rekla, u neposrednoj blizini. Ulica u kojoj se nalazi kuća Apartmani “Lady M” nalazi se u mirnom dijelu, van prometa i gradske vreve. Tako blizu, a tako neobično mirno i tiho. Zaljubiti ćete se u mirne noći i predivna jutra, s predivnim pogledom koji puca na morsko plavetnilo.

Apartmani “Lady M” nisu moderno uređeni objekti za odmor, već klasično. Međutim, izuzetno su čisti i funkcionalni. Svaki apartman ima kuhinju s kompletnim posuđem i opremom koju posjeduje svaka klasična kuhinja. Svaki apartman ima spavaću sobu, mini dnevni boravak s TV-om kao i tuš kupatilo. Izgled apartmana u skladu je sa cijenom, kao i kategorizacijom od tri zvjezdice. Naravno da kuća ima besplatni WiFi, pa slobodno možete surfati i odašiljati u svijet slike iz ovog prekrasnog mjesta, kako moj tata kaže “raja na zemlji”.

Također, kuća je blagoslovljena s ogromnom terasom i prekrasnim vrtom punim mediteranskog bilja, s malim potokom, natkrivenom ogromnom terasom koja ima ljetnu kuhinju i roštilj, stolni tenis, pikado… Poželjeti ćete cijeli dan provesti vani, znamo to.

Ah, da… zaboravila sam napomenuti najvažnije! Moji roditelji, pa čak i ostali članovi familije (uključujući i mene) na raspolaganju smo vam cijelo vrijeme, a to jako volite. Družimo se, popijemo rakijicu, roštiljamo, a gospođa Marija po kojoj se i zovu apartmani, vrlo često radi kolače koje dijeli gostima. Kod nas se zaista i uvijek osjećate kao doma!

  • Tekst: Ivana Grabar
  • Fotografije: Privatni album

Kontakti: