Ovaj petak i subotu svi putevi vode u Opatiju na festival vina i delicija

Drugi po redu Međunarodni festival vina i delicija Kvarner Wine Fest koji će se ovog petka i subote, 26. i 27. travnja, s radnim vremenom od 13 do 20 sati održati u Centru Gervais u Opatiji svojim će posjetiteljima omogućiti uživanje u više stotina različitih vrhunskih vina, ali i brojnim delicijama. No, organizatori su pripremili i nekoliko iznimno atraktivnih vođenih degustacija.

U petak, 26. travnja, u 16:30 sati na rasporedu je degustacija u suradnji s Croatian Choco Conceptom koji već više godina surađuju s nekoliko vrhunskih hrvatskih vinara te za njih izrađuju razne čokoladne praline i ostale čokoladne proizvode punjene upravo njihovim vinima. Degustaciju će voditi osnivačica Croatian Choco Concepta Marina Prijatelj, a sudjelovanje za sve posjetitelje je besplatno.

Od degustacija u subotu nema sumnje kako će vrlo veliki interes privući “Vino i vruja”. Radi se o višegodišnjem projektu udruge Ikarski barkajoli koji na dno mora na Opatijskoj rivijeri polažu stotine butelja više vrhunskih hrvatskih vinara, a zahvaljujući stalnoj vruji dolazi do znatno drukčijeg sazrijevanja vina. Degustaciju vina koja su odležala na dnu mora godinu dana vodit će Vjekoslav Zahej i iskusni hrvatski sommelier dr. Krešimir Mikinac. Sudjelovanje i u ovoj degustaciji s početkom u 16:30 sati je za sve posjetitelje besplatno.

Cijena ulaznice za 2. Kvarner Wine Fest iznosi 70 kuna te se mogu kupovati tijekom cijelog radnog vremena festivala na ulazu u Centar Gervais tijekom petka i subote. Povratna kaucija za degustacijsku čašu je 30 kuna.