Što jesti ujutro? Evo nekoliko ideja….

Ako niste neke izjelice od ranog jutra smothie je izvrsna ideja… Pokoja omiljena voćka i povrće i imate zdrav, izbalansirani doručak.

Kaše, pahuljice i sjemenke su također  odličan izvor minerala, vlakana, vitamina i antioksidansa. Preferirate li nešto konkretnije kao i naša čitateljica koja nam je za primjer  svog omiljenog doručka predložila; pancetu, sir i kobasice također nećete pogriješiti pogotovo ako radite na masi 😉

Jaja, namirnica s kojom svaki doručak može biti poseban, a opet zdrav. Najsvestranija namirnica bogata proteinom. Vikendom često osmišljamo nove recepte. Ova su nam dva omiljena.

Slijede u nastavku….

P.S. ne zaboravite s nama podjeliti svoj najdraži doručak ili namirnicu s kojom najradije započnete dan.. 🙂

Omlet sa šparugama, bosiljkom, cherry rajčicama i sirom

SASTOJCI:

  • 4 JAJA
  • ŠPAROGE
  • TIKVICA
  • MRKVA
  • CRNE MASLINE
  • SIR (MOZZARELLA)
  • RAJČICA
  • SVJEŽI BOSILJAK
  • SVJEŽI ORIGANO
  • SOL
  • PAPAR
  • MASLINOVO ULJE

 

RECEPT

Šparoge razrezati na pola, žličicu maslinovog ulja zagrijati na tavi i grillati šparuge. Tikvicu narežite na krugove debljine 2-4mm te također grilajte. Manju mrkvu naribajte i posolite te ostavite da pusti vodu.

Jaja zamutite, začinite soli i paprom te izlijte u vruću tavu. Mrkvu ocijedite te dodajte jajima. Kada se omlet s jedne strane ispeče, okrenite ga ta na njega dodajte svo povrće, začine i komadiće sira.

Zdravi muffini sa tikvicama, mrkvom i ružinim laticama 🙂

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 2 -3 žlice zobenog brašna
  • Mrkva
  • Tikvica
  • Vlasac
  • Ružine latice
  • Sol
  • Papar
  • parmezan
  • Prstohvat sode bikarbone

 

POSTUPAK:

Mrkvu i tikvicu naribajte te posolite da puste vodu, zatim umutite jaja, sitno nasjeckani vlasac, latice, brašno, sodu, te naribani sir. Začinite soli i paprom te stavite u kalupe. Pecite na 180 °C 15-20 min.

Dobar tek!  🙂 🙂 🙂

Tekst i fotografije: KATARINA VRENC 

KONTAKT: GOURMET PLAYGROUND