Želite li si priuštiti nekoliko dana nezaboravnoga hedonističkog krstarenja na luksuznoj jahti Freedom? Ovo je prilika koja se ne propušta!
Pozivamo Vas na putovanje koje je osmislila prof. Marija Vukelić, vinska promotorica i edukatorica, koja se zadnjih desetak godina bavi prezentacijama, radionicama i zanimljivim vinskim temama, a u suradnji sa slovenskim partnerima organizira poznati hrvatski festival pjenušaca „Salon pjenušavih vina Zagreb“, od 2017. I u ovom hedonističkom putovanju posebno važnu „poziciju“ imaju pjenušava vina u tzv. „pjenušavoj marendi“.
Ideja i cilj
Ideja putovanja je pružiti vinskim ljubiteljima, znalcima i amaterima, vinarima, ugostiteljima i sommelierima jedinstvenu terroir wine& dine yachting turu, u toplim bojama jeseni – i ponoviti je sljedeće godine u predsezoni u svibnju i lipnju, te u posezoni (rujnu i listopadu) u proširenom obliku (do 7 dana). Na taj način najavili bismo i produljili sezonu za goste željne luksuza i vinske edukacije na najhedonističkiji način – u doba kada naš Jadran ne vrvi turistima – a posebno je lijep!
Jeste li bili u listopadu na hrvatskim otocima? Doživljaj je poseban!
Posebna cijena za prvo krstarenje
Prvo krstarenje organizira se uz potporu lokalnih turističkih zajednica (Korčula, Lumbarda, Vis, Jelsa) te vinara. U promotivnu cijenu (5.500kn po osobi) uključeno je: kabina, doručak, marenda, ručak, večera i izleti. U cijenu nisu uključene posebne dodatne konzumacije. Više pročitajte detaljno u planu puta u prilogu.
Terroir wine & dine Dalmatia 2021 – plan puta
1.dan – subota, 23.10., Split
16h – ukrcaj na jahtu, šetnja Splitom; (u vlastitom aranžmanu moguć posjet festivalu „Dalmatinske vinske ikone“
19h30 večera: ZABORAVLJENA DALMACIJA – vinska večera na jahti, degustacija, sljubljivanje hrane i vina uz edukaciju koju vodi prof. Marija Vukelić – večeru priprema chef de cuisine jahte – Ivan Rogulj, predstavljaju se manje poznate sorte srednje Dalmacije uz 4 slijeda (debit, zlatarica, babić, trnjak) uz nazočnost vinara.
2.dan – nedjelja, 24.10. – Vis
9h doručak, plovidba prema Visu
11h sparkling marenda na jahti – pjenušac i zalogaj – uvod u viško vinogorje, povijest vina na otoku
13h šetnja u Visu, posjet muzeju Vis
14h ručak na otoku – u vinariji Lipanović s degustacijom vina (Titov tunel)
17h obilazak busom do vinograda/upoznavanje terroira i poznatih položaja otoka vina,
(Tihobraće, Dračevo Polje, Milna …) , šetnja vinogradima
19h večera na jahti – priprema Chef de cuisine jahte Ivan Rogulj – 4 slijeda – sljubljeni zalogaji, s vinima Senjanović, Vislander (gosti mogu kupiti kušana vina od vinara)
3.dan – ponedjeljak, 25.10. – Korčula
9h doručak, plovidba prema Korčuli
11h sparkling marenda na jahti – lokalni pjenušac od sorte cetinka Pjer (vina Bačić) – uvod u vinogorje Korčule by Marija Vukelić
12h posjet gradu Korčuli s vodičem
13h30 (bus) obilazak vinogarda – Lumbardsko (Lumbarajsko) polje
14h ručak na otoku – konoba Zure, s degustacijom vina i vinarima (Zure, Bire, Popić)
17h bus – obilazak po vinogradima – priča o terroiru (Čara/Smokvica)
19h večera na jahti – priprema Chef de cuisine jahte uz gostujuće vinare 4 slijeda (uz gostovanje vinara i vina – pošip, cetinka, plavac mali, prošek – gosti mogu kupiti kušana vina od vinara)
4.dan – utorak, 26.10 – Hvar
9h doručak, plovidba prema Jelsi
11h sparkling marenda na jahti – pjenušac od bogdanuše Danica (Vina Carić) – uvodna priča/povijest o vinogorju Hvara by Marija Vukelić
13h šetnja Jelsom, posjet muzeju Jelsa
14h ručak na otoku, konoba Vrisnik – prezentacija vinara s otoka (Tomić, Ventus, Bell’Iakov)
17h bus – obilazak po vinogradu, južna strana – priča o terroiru
19h večera na brodu – priprema Chef de cuisine uz gostujuće vinare 4 slijeda po dva vina Pavičić, Carić, Luviji, PZ Svirče (bijela vina, cuvéei, crna vina, slatko) Gosti mogu kupiti vina od vinara.
5.dan – povratak u Split
8h doručak
10h sparkling bye-bye, sažetak putovanja i spomen drugih vinogorja južne Dalmacije (Brač, Šolta, Pelješac, Komarna, Dubrovačko vinogorje)
Najava krstarenja za 2022. (svibanj, lipanj, rujan, listopad)
11h iskrcaj – Split
U cijenu nije uključeno:
• Boravišna pristojba (25 € po osobi)
• Konzumacija pića na brodu
• Napojnice za posadu
• Trošak prijevoza do/od broda/ parking za automobil
Prijave i rezervacije: do 17.10. ili do popunjenja mjesta
Marija Vukelić, prof., voditeljica krstarenja 098 277301
Ivan Rakuljić, kapetan Freedoma 091 891 7848
Partner putovanja: Savjetnik za putovanja – Travel Advisor
- Tekst pripremila: prof. Marija Vukelić
- Fotografije: Julio Frangen
- Sponzorirani članak
Predivno osmisljeno….
Svakako cu se prikljuciti, ako ne stignem ove godine onda sigurno iduce….
Iz Rijeke smo, pa nam je malo nespretno stici do Splita….
Di parkirati i ostaviti auto sa RI registracijom??
Hvala na zanimanju. Sve informacije o krstarenju na proljece, planiranom u svibnju, bit ce dostupne na fb stranici Hedonist Terroir Tour.